.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν χτες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο χώρο του πάρκου «Τρίτση» στο Ιλιον και χιλιάδες ήταν αυτοί που το αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα, γεμίζοντας θεματικά περίπτερα, στέκια, σκηνές, παντού όπου ξεδιπλώνονταν πολύμορφες δραστηριότητες, συναυλίες, συζητήσεις, άλλες εκδηλώσεις.
 
Νέοι και άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένειες με τα παιδιά τους έγιναν κομμάτι της μεγάλης γιορτής που άνοιξε χτες τις πύλες της. Η ανταπόκριση πραγματικά μεγάλη και αυτό από πολύ νωρίς ήταν το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ηταν ένα μαζικό πρώτο ξεκίνημα!

Το 40ό Φεστιβάλ είναι γεγονός και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη τη χώρα, κορυφώνεται από χτες και για δύο μέρες με ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλες τις μορφές της προοδευτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των νέων.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, καθώς συνέπεσε με την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Το μήνυμα για καμία ανοχή στους φασίστες ακουγόταν από τα μεγάφωνα, πέρασε μέσα από συζητήσεις και συναυλίες, αποτυπωνόταν στα πανό που ήταν διάσπαρτα στο χώρο με τη μορφή του Κερατσινιώτη μουσικού. Ξεχωριστή, «δυνατή» στιγμή της χτεσινής ημέρας ήταν όταν μετά από το κάλεσμα της ΚΝΕ, στις 10.16 το βράδυ, οι επισκέπτες κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον Π. Φύσσα και όλα τα θύματα του φασισμού - ναζισμού.


Ο επισκέπτης του Φεστιβάλ, μπαίνοντας στο χώρο από την κεντρική είσοδο και ανηφορίζοντας προς τον κύριο χώρο του, κάνει παράλληλα ένα «ταξίδι» από την ημέρα εκείνη του Σεπτέμβρη του 1974, όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ αφιερωμένο στα 7 χρόνια της ΚΝΕ και της εφημερίδας της, του «Οδηγητή».

Σταθμοί και μορφές που σημάδεψαν με την παρουσία τους αυτή τη μεγάλη γιορτή, που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς στη δραστηριότητα του νεολαιίστικου κινήματος, εκτίθενται σε πανό. Σηματοδοτώντας μία διαδρομή, κάποιες φορές με το δρόμο δύσβατο, από την οποία η ΚΝΕ αποκόμισε ωριμότητα, δύναμη, ορμή στη σύνδεση των προβλημάτων της νέας γενιάς με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ και έφτασε στο 40ό Φεστιβάλ.

Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας ξεκίνησε χτες. Χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται σήμερα και αύριο...
Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Φεστιβάλ
 

Το χώρο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επισκέφθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, που τον ξενάγησε στα διάφορα περίπτερα.Ξεκινώντας από το χώρο των φορέων ενάντια στα ναρκωτικά, θερμά τον υποδέχθηκαν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων του ΚΕΘΕΑ και των θεραπευτικών κοινοτήτων, που τον χαιρέτησαν και συνομίλησαν μαζί του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στην έκθεση με τον οπλισμό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας όπου εκτίθενται τμήματα και εξαρτήματα βάσης αντιαεροπορικού, ενώ στο χώρο δεσπόζει φωτογραφία στην πλήρη ανάπτυξή του.

Επισκέφθηκε το Στέκι των Νέων Εργαζομένων, τα περίπτερα του «Οδηγητή», του πόρταλ 902.gr, του «Ριζοσπάστη», της «Δημοκρατικής Συσπείρωση»ς και τα «Θέματα Παιδείας», ενώ από το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» είχε την ευκαιρία να προμηθευτεί την ειδική έκδοση του «Ριζοσπάστη» για τα 40 χρόνια νόμιμης επανέκδοσης.

πηγή:  rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου