.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο «Γηπεδο-θάφτης» Γρανίτσας πήρε στον λαιμό του ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια (Μάρτιος 2007)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ο σημερινός μου τίτλος στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» ήταν ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας της Πόλης μας (*) στο οπισθόφυλλό της σε θέση εμφανή· επίτιτλος: «Μας «έφαγαν» τα μεγαλεπήβολα και «πονηρά» του σχέδια» και υπότιτλος «Κι όμως μπορεί να γίνει το Γήπεδο στην Πόλη μας αρκεί η ΠΑΕ να κάνει στροφή προς την ιστορική έδρα» – η εφημερίδα αυτή, που εκδίδεται επί δεκαετίες στην Πόλη μας, με το δημοσίευμά της αυτό ανέκρουσε πρύμναν σε σχέση με το δημοσίευμά της της 30 Μαΐου 2003, που έχω ήδη καταχωρήσει…


Καταχωρώ και αυτό το δημοσίευμά της για εντελή γνώση της ιστορίας σχετικά, αλλά και για να διευκολυνθεί κάθε αναγνώστης και αναγνώστρια του «Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας» να βγάλει τα συμπεράσματά του…

«Όλα στο μηδέν για το μεγάλο θέμα. Όλα στο μηδέν πέραν της ατιμωρησίας του εγκλήματος της κατεδάφισης που έθαψε οριστικά (;) τις ελπίδες να ξαναδούμε την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο «Γηπεδο-θάφτης» Γρανίτσας αποδείχθηκε με δύο Νόμους-τορπίλες ο άνθρωπος που παρέσυρε σε δρόμο χωρίς επιστροφή (;) μια μεγάλη ΑΕΚ και έναν ιστορικό Δήμο, η ηγεσία του οποίου -τότε(**)- άκριτα, αβασάνιστα και προκλητικά υποτάχθηκε στην «γκαιμπελική» προπαγάνδα Γρανίτσα, πείθοντας όλους ακόμη και την πλειοψηφία της Βουλής (2 φορές) ότι οι Νόμοι δεν προσβάλλονται και ότι το Γήπεδο -ανεξάρτητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) – θα γίνει!

Και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε -σχεδόν ομόφωνα στην Ολομέλεια- ότι και οι δύο Νόμοι είναι αντισυνταγματικοί και αντίθετοι ακόμη και προς την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία!

Έτσι σήμερα η υπόθεση Γρανίτσα ουσιαστικά ξαναγύρισε στο «μηδέν» με τα ερείπια του περάσματος Γρανίτσα να θυμίζουν ότι εκεί κάποτε ήταν η ψυχή της ΑΕΚ και η καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και τώρα «τι μέλλει γενέσθαι»; Το μέγα ερωτηματικό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αφού μπορεί σήμερα να μην υπάρχει Γρανίτσας, αλλά στέκεται εμπόδιο ένα άλλο πρόσωπο γνωστό για την απέχθειά του στον ιστορικό χώρο της ΑΕΚ.

Στέκεται εμπόδιο ο Ντέμης (Νικολαΐδης) -Πρόεδρος της ΠΑΕ- που αν ήθελε και ήταν κοντά στην θέληση του λαού της Ομάδας μας, από αύριο κιόλας υπήρχαν ανοιγμένες πόρτες απ” όλες τις πλευρές να γίνει ένα Γήπεδο χωρίς τα μεγαλεπήβολα και «πονηρά» σχέδια κάποιου νέου Γρανίτσα… Ανοιγμένες οι πόρτες στον ιδιόκτητο χώρο για ένα Γήπεδο-κόσμημα σύμφωνο με αυτό που ζητάμε όλοι εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ας λένε ότι θέλουν οι αρνητές της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να γίνει και θα γίνει σύμφωνα με τους Νόμους του Κράτους που βεβαίως δεν θα μπορούν να κριθούν αντισυνταγματικοί!

Αυτή την στιγμή το εμπόδιο της ΑΕΚ για Νέα Φιλαδέλφεια ακούει μόνο σ” ένα όνομα ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ. Και αυτό το εμπόδιο αργά ή γρήγορα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα το γκρεμίσουμε για να ξαναχτίσουμε το Γήπεδο της ΑΕΚ στον ιερό Φιλαδελφειώτικο χώρο που της ανήκει…»



(*) Βλ. «Αναζήτηση», Αρ. φύλλου 933, Μάρτιος 2007, Σελ. 16.

(**) Εννοεί το δημοσίευμα την Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας με Δήμαρχο τον Παντελή Γρετζελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου