.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.Φ.-Ν.Χ.: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ του ΣΤΗ ΖΩΗ και την ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Γνωρίζετε ότι το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής-Θεσσαλονίκης (νΡΣΑΘ) προβλέπει:
  • Την απόσπαση του άλσους από το Δήμο και την ένταξη του σε φορέα που μετονομάζεται σε “Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής”;
Προοπτική του οποίου είναι να παραδώσει το άλσος μας στο ΤΑΙΠΕΔ, για ξεπούλημα και εκμετάλλευση από ιδιώτες;
  • Τη μετατροπή του από δασική – αναδασωτέα έκταση, σε «Μητροπολιτικό Πάρκο» με «ζώνες ειδικών χρήσεων»;
Που πρακτικά σημαίνει πως μεγάλο τμήμα του θα οικοδομηθεί και θα αξιοποιηθεί εμπορικά, πάντα από ιδιώτες;
  • Τη δυνατότητα άμεσα οικοδόμησης του για «αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής» σε ποσοστό 5%, ή περίπου 24 στρέμματα;
Που σημαίνει πως αυτή η έκταση προορίζεται για την επέκταση της επιχείρησης που σχεδιάζει ο Δ. Μελισσανίδης. Ενώ για την είσοδο στο χώρο, θα πληρώνουμε αντίτιμο, ώστε να έχει κέρδη ο ιδιώτης!

Συντονιστικό Κατοίκων ΦΧ: Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Σταύρο Γεωργακόπουλο

Ο αθλητικογράφος κ. Σταύρος Γεωργακόπουλος ανέβηκε "Στα Κάγκελα" του Alpha 989 την Κυριακή 29/6, για να σχολιάσει  προς τους ακροατές του σταθμού όπου εργάζεται ένα άρθρο της "Αυγής" για τα τεκταινόμενα τις τελευταίες βδομάδες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν είχαμε την τύχη ν' ακούσουμε τις αναφορές του κ. Γεωργακόπουλου στο ζήτημα που μας αφορά στις προηγούμενες εκπομπές του στις οποίες αναφέρθηκε, κι ούτε έχουν τόση σημασία για να τις ακούσουμε αναδρομικά· δεν γράψαμε το άρθρο του κ. Κ. Παπαντωνίου στην "Αυγή", ούτε ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ· δεν αναμένουμε και τίποτα τρομερό απ' τον σταθμό στον οποίο εργάζεται, για προφανείς λόγους.

H "Original 21" άγνωστο... γιατί, συνεχίζει στο δρόμο των αντισυγκεντρώσεων που η χώρα γνώρισε με επώδυνο τρόπο 50 χρόνια πριν!


Η εξέλιξη του ανέβασε κατέβασε, άλλαξε και ξανά μανά άλλαξε την ανακοίνωση, που εκδηλώθηκε από την “Original 21” μαρτυρά πολλά… 


Το κυριότερο ότι υπήρξαν παρεμβάσεις, ισχυρότερες από τη βούληση των στελεχών της που αποφάσισαν το αρχικό κείμενο! Με αποτέλεσμα να συνεχίζει σε αντίθεση με όσα γενικά υποστηρίζει, στο δρόμο της αντιδημοκρατικότητας και της εκτροπής για να χρησιμοποιήσουμε τις πλέον επιεικείς διατυπώσεις...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρούσα την Πέμπτη 3-7-14 - Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη και αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν στην περιοχή μας

Eνημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ 25/6/14

Ανακοίνωση της "Original 21" για τη δράση της στην πόλη

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η “Original 21”, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για όσα πρωτοφανή έχουν μεσολαβήσει μετά από καλέσματα της,  στο νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, στη Στρούγκα, στην Κόντρα.

Όταν οι χούλιγκαν των ομάδων προστατεύουν πρωθυπουργικούς φίλους...

Αναδημοσίευση από το koutipandoras.gr. Ο συντάκτης του άρθρου φαίνεται να... γνωρίζει μόνο για τις δυο πρόσφατες πρωτοβουλίες που αφορούν το ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα το koutipandoras.gr κατά παράδοξο τρόπο, δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την υπόθεση! 



Αύριο Τρίτη 1-7-14 στο ΠΠΙΕΔ οι "Μικροί Φαρισαίοι" από το 1ο Γυμνάσιο


Στρούγκα: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/7 ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Την Παρασκευή 20/06 συνέβη στην Νέα Φιλαδέλφεια ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Δεκάδες τραμπούκοι με διακριτικά της ΑΕΚ επιτέθηκαν στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “Στρούγκα” με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του στο Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο επιδιώκει την πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. Είχε προηγηθεί η επίθεση των ίδιων στην προσυγκέντρωση του Συντονιστικού έξω απ’ το δημαρχείο. Οι τραμπούκοι κυνήγησαν κόσμο στα στενά, εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες, τούβλα και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στον χώρο της Στρούγκας

Τα νέα του Ιωνικού - Προπονητής και παίκτης της ομάδας χαντμπολ ο Σπύρος Μπαλωμένος!



·   
    
ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ  CAMP ΜΠΑΣΚΕΤ  TOY IΩΝΙΚΟΥ ΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ  ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 27-6-2014

·        ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΤ ΜΠΟΛ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ!!!

·        Με την συμμετοχή 80 παιδιών ,αγοριών –κοριτσιών (6-12 ετών) από 16 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου  τελείωσε τις εργασίες του το 2ο  Καλοκαιρινό camp Μπάσκετ -Ζαχαρίας Αλεξάνδρου.

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αθήνα 27 Ιουνίου 2014.
Η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνής Καμπάνιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κάτω τα Χέρια από τη Βενεζουέλα», η «Hasta la Victoria Siempre», η Αλληλεγγύη για Όλους, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, το κίνημα Al-Awda, Right of Return to Palestine, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Ευρώπη, το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης, με τη στήριξη του Δήμου της Νέας Ιωνίας, συγκεντρώνονται την Παρασκευή 27 Ιουνίου του 2014, στον Πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Νέα Ιωνία στην Αθήνα, για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας προς τιμή της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που εφάρμοσε ο Ούγκο Τσάβες, της υπεράσπισης της κληρονομιάς που άφησε και της νόμιμης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ& ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ ( ΕΚΚΝΑ), 30.06.2014, 10:00



Tην Τετάρτη 2-7-14 η Ένωση Γονέων και ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου πραγματοποιούν συγκέντρωση - συζήτηση και μας καλούν



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα Δ.Σ. της Ένωσης γονέων του Δήμου μας και του συλλόγου γονέων του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας,

Λίγα λόγια για τον Τάκη Φίτσο (1903-1949)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ένα από τα σημαντικά πρόσωπα του λαϊκού μας κινήματος ήταν ο Τάκης Φίτσος, που εκτελέστηκε στις 16 Απριλίου 1949 – προπολεμικά υπήρξε «δάσκαλος» του μετέπειτα Άρη Βελουχιώτη και αυτός «μαθητής» του.

Ο Τάκης Φίτσος δεν μετείχε μόνο του κινήματος (δικό του έργο και η κατά εβδομάδα «Νεολαία»), αλλά και μεγάλης προοδευτικής φιλολογικής παρέας που την αποτελούσαν ο Βάρναλης, ο Βουτυράς, ο δικός μας Γιώργης Σημηριώτης, ο Μένος Φιλήντας, ο Τεύκρος Ανθίας, ο Νίκος Βέλμος, ο Καρούσος, ο Νίκος Κατηφόρης, ο Γιώργος Τσουκαλάς, ο Αναστάσιος Δρίβας, ο Τάκης Κηλαϊδώνης, ο Αλφόνσος Χόροβιτς, κά.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Το γήπεδο, η ΑΕΚ και η Αριστερά

Του Τάκη Γιαννόπουλου

Μια φορά και έναν καιρό σε μια περιοχή βόρεια της τότε Αθήνας το ελληνικό κράτος μέσω του υπουργείου Πρόνοιας παραχωρεί μια έκταση με δένδρα και ανώμαλο έδαφος στην Κεντρική Επιτροπή Στεγάσεως (Προσφύγων) με στόχο την δημιουργία ενός Γυμναστηρίου για να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων. Ήταν το 1926.

«Καραμπόλα» ΣΥΡΙΖΑ-Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ

Επιπλοκές, πολιτική ίντριγγα και έντονο παρασκήνιο χαρακτηρίζει την υπόθεση της ανέγερσης του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ. Το ζήτημα κινδυνεύει να προσλάβει χαρακτήρια ιδότυπης κόντρας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τα καυτά ζητήματα είναι αφενός οι όροι της ανέγερσης του γηπέδου και αφετέτρου η χρηματοδότηση. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στοχεύει στην προσέλκυση επενδυτών και στη επιχορήγηση από τον Δημόσιο κορβανά. Η εκλογή Δημάρχου στη Νέα Φιλαδέλφια και περιφεριάρχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουγεί ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο.

Της Νικολέτας Κλάδη

Ο Μελισσανίδης προσχώρησε σε κάποια τάση του ΣΥΡΙΖΑ ή τζάμπα το κόμμα του Τσίπρα έγινε ρόμπα;

Η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» είναι ένα έντυπο φίλα προσκείμενο στο κόμμα της Κουμουνδούρου οπότε έχει ιδιαίτερη βαρύτητα  να διαβάζεις αρθρογράφο του όχι απλώς να επιτίθεται με δριμύτητα και να ειρωνεύεται παράλληλα την ηγετική ομάδα του Σύριζα, αλλά να προχωράει και σε διαπιστώσεις που ούτε ο .. Φαήλος Κρανιδιώτης  δεν θα έκανε για το κόμμα του Α. Τσίπρα.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Σύριζα απέναντι στον Μελισσανίδη και στην κατασκευή του γημέδου της ΑΕΚ, στην Ν. Φιλαδέλφεια, ο αρθρογράφος του Δρόμου, Θεόδωρος Τσελέπης, αφού παραθέτει το σχετικό ρεπορτάζ, αναρωτιέται περιπαικτικά αν «ο Μελισσανίδης προσχώρησε σε κάποια τάση του Σύριζα, ή τσάμπα γίναμε ρόμπες». 

14χρονος ρεπόρτερ… γράφει για τη Μάνα ΑΕΚ και την αναμονή για το Ναό

Αναδημοσίευση από το aek-live.gr


Αφελή λαέ της ΑΕΚ, γιατί ξέχασες τα προβλήματα στα υπόλοιπα τμήματα με ένα ερχόμαστε και μία μακέτα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και απλά κάθεσαι και περιμένεις να εγκριθεί το σχέδιο για το ΝΑΟ και περιμένεις 2 χρονάκια για να διαλύεις το γαύρο;

Ή καταγγέλουμε το δράμα της ΑΕΚ, ή κρυβόμαστε στα λαγούμια μας…

Λοιπόν θα είμαστε σαφείς και αιχμηροί… ΔΕΝ μας συμφέρει εμάς εδώ στο ΑΕΚ LIVE η πολιτική που ακολοθούμε… Είμαστε βέβαιοι πως αν παρουσιάζαμε μια ρόδινη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αν ακολουθούσαμε δηλαδή την πεπατημένη της συντριπτικής πλειοψηφίας, θα είχαμε πολλά να κερδίσουμε. Προφανώς κάποιες διαφημίσεις, ίσως κάποια χτυπήματα παραπάνω – αν και αυτά ακόμη και με την δοκιμασμένη ιδεολογικοφιλολογική τοποθέτηση του AEK LIVE δεν μας λείπουν… Η ΑΕΚ μας βάλλεται σε πολλά μέτωπα.

Ο Νίκος Στράτος διοικεί την Ερασιτεχνική!

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε πως λειτουργεί η δομή της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ο Νίκος Στράτος είναι ο άνθρωπος ο οποίος κατ” εντολήν Μελισσανίδη, έχει τον απόλυτο έλεγχο των όσων συμβαίνουν στη Μάνα ΑΕΚ.

Άρθρο του δασολόγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου: Η διαχρονική σχέση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με το γήπεδο της ΑΕΚ

Το Άλσος - Πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί μια σωστή επιλογή της πρώτης δεκαετίας του 1.900 να ιδρυθούν χώροι πρασίνου στην τότε αναπτυσσόμενη οικιστικά Αθήνα, ώστε μαζί με άλλους παρόμοιους, όπως οι λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης, Πεδίου του Άρεως και άλλοι, να αποτελούν έκτοτε τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.

Η σημερινή επιφάνεια των 423 στρεμμάτων καθορίστηκε ταυτόχρονα με τη σύσταση του προσφυγικού οικισμού της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν κηρύχθηκε ως αναδασωτέα έκταση από ένα ευρύτερο δημόσιο κτήμα. Μετά την πάροδο πολλών ετών ο υπουργός Γεωργίας εξέδωσε δύο παραχωρητήρια υπέρ του δήμου, το ένα κατά κυριότητα για 122 στρέμματα και το άλλο κατά χρήση για την υπόλοιπη έκταση, με σκοπό τη συντήρηση, την προστασία και τη συμπλήρωση του δάσους στο διηνεκές. Δίπλα και σε επαφή με το άλσος, προς τη νοτιοδυτική πλευρά, παραχωρήθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών έκταση 26,6 στρεμμάτων στο ερασιτεχνικό τότε αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ για να ανεγερθεί το γήπεδό της.

Τρομοκρατικός κλοιός στη Ν. Φιλαδέλφεια



Αντισυγκεντρώσεις, αντιδιαδηλώσεις, ξυλοδαρμοί, πολιορκίες δημοτικών συμβουλίων, επίθεση σε κοινωνικούς χώρους. Η κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ξεφύγει. Οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοφορτώνουν στο όνομα του νέου γηπέδου οποιονδήποτε φέρει αντίρρηση στην τσιμεντοποίηση του Άλσους.

"Δύναμη Πολιτών": ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Π.Π.Ι.Ε.Δ. - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ "ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ"

Xτες το πρωί, 27/6/14 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία του Π.Π.Ι.Ε.Δ. με θέμα το μέλλον και  την καλύτερη οργάνωση του «Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού- Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:
Η πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ι.C.O.M.(Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων υπό την αιγίδα της Unesco) κ. Τ. Χατζηνικολάου, καθώς και οι επιστήμονες κ. Β. Φωτοπούλου, Ν. Σπανάκης και Σ. Κοντογιάννη, από την Διεύθυνση «Νεώτερης  Πολιτιστικής Κληρονομιάς»  του ΥΠΠΟ, ο νέος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, τα μέλη της Δύναμης Πολιτών, Β. Κουμαριανού και Κ. Δίγκα, αλλά και ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κ. Καβακόπουλος με την διοικητική υπάλληλο κ. Δ. Σεφεριάδου.

Τα χέρια πάνω από την Νέα Φιλαδέλφεια και το Δάσος της!

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr 

Από την πρώτη στιγμή που είδα και άκουσα εκείνον τον ανεκδιήγητο Ανδριόπουλο των συμφερόντων Μελισσανίδη να μιλά «θεατρικά» δήθεν για τα σχέδιά τους όσον αφορά το Γήπεδο και καλά της ΑΕΚ στην Πόλη μας, είπα σε όσους μαζί βλέπαμε το βίντεο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 2ας Οκτωβρίου 2013, ότι αυτοί έχουν κατά νουν ολόκληρη την Πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και το Δάσος της, είναι του real estate θιασώτες και όχι της ΑΕΚ αυθεντικοί που προσπαθούν να δώσουν λύση σ” ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησαν άφρονες διοικήσεις της Ομάδας.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αναλογίες στις επιδιώξεις και τις επιπτώσεις για το Δήμο Δραπετσώνας από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο

Ο απερχόμενος Δήμαρχος ποιος ξέρει από που εμπνεόμενος, ήθελε κι αυτός να... μετατρέψει την περιοχή σε Μόντε Κάρλο!

 

Η παρακάτω ανακοίνωση είναι του συνδυασμού "Άλλος Δρόμος", του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττακου.

«Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματιών στην περιοχή των Λιπασμάτων»

Ανακοίνωση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, με αναφορές στα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΕΚ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/6/2014
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Ποντάρει στο Άλσος ο Μελισσανίδης!

31-10-13

Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον «Τίγρη», ο οποίος θεωρεί ότι πηγαίνει... πακέτο με το νέο γήπεδο!

Ο Μελισσανίδης  βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας την Κυριακή και σύμφωνα με το Goal, ο λόγος είχε να κάνει με το Άλσος! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «Τίγρης» έχει σχέδια για την ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου και έχει ενημερώσει σχετικά και τον υποψήφιο δήμαρχο, Χάρη Τομπούλογλου, ακόμα κι αν η ΑΕΚ χρειαστεί να επωμιστεί το κόστος.

Το... «Μόντε Κάρλο», η δικαίωση και το όνειρο!

Ανδρέας Δημάτος


Είναι πολύς καιρός τώρα, πολύ πριν από την παρουσίαση της «Αγια-Σοφιάς» τον περασμένο Νοέμβριο, που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέμενε σταθερά ότι η μοναδική προοπτική για την ΑΕΚ είναι η επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για έναν επιχειρηματία με την εξέλιξη του Μελισσανίδη θα ήταν μάλλον ουτοπικό να σκέφτεται κανείς ότι το μοναδικό του κριτήριο ήταν λόγοι συναισθηματικοί από το δέσιμο με την περιοχή ή ότι πολύ περισσότερο τον καθοδηγούσε το σύνθημα των φίλων της ομάδας για... «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Από την πρώτη στιγμή ο Μελισσανίδης θεωρούσε ευλογία για την ΑΕΚ το συγκεκριμένο οικόπεδο μέσα στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και ιδανική την τοποθεσία για χίλιους ακόμα λόγους πέραν των ιστορικών.

Λίγες μέρες για να σώσουμε τις Ελληνικές παραλίες!

 Το εγκληματικό νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες ξαναχτυπά κι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες! Όμως, δύο Υπουργοί έχουν τη δύναμη να παρέμβουν για να προστατεύσουν τις ακτές μας. Αν τους κατακλίσουμε με χιλιάδες προσωπικά μηνύματα, μπορούμε να τους κάνουμε να πάρουν θέση! Στείλ’τους μήνυμα τώρα:

SEND A MESSAGE


Χτες έγινε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της πόλης μας!

Παρασκευή 27/06/2014: Party οικονομικής ενίσχυσης για το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο από το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής

Το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο ιατρικής διοργανώνει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου την Παρασκευή 27/6 μετά τις 11μμ στο πάρκινγκ οδοντιατρικής (Γουδί, Ιατρική Σχολή,Μικράς Ασίας 75)

Κυκλοφόρησε η αφίσα του Συντονιστικού Κατοίκων για τη συγκέντρωση-πορεία της Πέμπτης


«Φιάσκο του Βασιλόπουλου», «Κερδισμένος ο Μελισσανίδης» ή …; (Μ” αφορμή την μη πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Ιουνίου 2014)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Για την Δευτέρα 23 Ιουνίου είχε οριστεί, με σημαντικότατη καθυστέρηση μηνών, να συζητηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής κλπ., που η ψήφισή του εκκρεμεί στην Βουλή των Ελλήνων, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης μας.

Η συνεδρίαση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας…

Οι Φιλαδελφειώτες αντιστέκονται

Το Συντονιστικό Κατοίκων καταδικάζει το κλίμα τρομοκρατίας και τις «καταστροφικές επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν άμεσα σε κίνδυνο το Αλσος» και επιμένει σε δημόσια συζήτηση για το νέο γήπεδο. Υπό αίρεση η συμμετοχή του Π. Τσαρούχα στην Ενωση Φίλων της ΑΕΚ.


Του Δημήτρη Αγγελίδη


Ενα, δύο, τρία, πολλά φεστιβάλ


Ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και ξεπούλημα δημόσιων χώρων οι γειτονιές αντιστέκονται και γιορτάζουν. Τα κινήματα πόλης επιμένουν με, εκδηλώσεις και αντιφασιστικές συναυλίες σε όλο το Λεκανοπαίδιο της Αττικής.

Της Αφροδίτης Τζιαντζή


«Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές». Το σύνθημα ακούστηκε μαζικά στον απόηχο του Δεκέμβρη του ‘08, όταν τα κινήματα στις γειτονιές πήραν τη σκυτάλη από το εξεγερτικό ξέσπασμα στους δρόμους της Αθήνας.

Ανοιχτές συνελεύσεις, καταλήψεις, επανοικειοποίηση δημόσιων χώρων, τοπικές κινήσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής έδωσαν τον τόνο στην πρώτη περίοδο άνθησης νέων κινημάτων πόλης, που συνέπεσε χρονικά με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης.

Καλά, δε ντρέπονται ο κύριος Κουτσάκης που διατυπώνει και ο Διαμαντής Σεϊτανίδης που συστήνει τη δήθεν άλλη, και μάλιστα ενδιαφέρουσα, άποψή του;

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Ο κύριος Κουτσάκης είναι φανερό, απ” όσα δημοσιεύτηκαν ως άποψή του στην «Αλήθεια» του Διαμαντή Σεϊτανίδη στις 24 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, πως δεν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής κλπ. και τα όσα αυτό προβλέπει, επομένως δε γνωρίζει – αναρωτιέμαι πού αποβλέπει με όσα ισχυρίζεται.

Έχω όμως την απορία: ο Διαμαντής έχει διαβάσει τα σχετικά;

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Αγαπητές συμπολίτισσες. Αγαπητοί συμπολίτες

Το τελευταίο διάστημα ζούμε ανεπίτρεπτες καταστάσεις, που βάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου σε κίνδυνο.

Aπό το χέρι του Νικόλα...


Αν η ΑΕΚ είναι της Πόλης μας και όχι η Πόλη μας της ΑΕΚ, τότε…

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Η Πόλη μας, οι άνθρωποί της που γνωρίζουν, και οι αυθεντικοί Αεκτζήδες με το υψηλό ήθος, έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους – συν τοις άλλοις, να βγάλουν στην επιφάνεια όσα πράγματι συνιστούν την ΑΕΚ, που προφανώς δεν είναι όσα δια των ενεργειών των υβριζόντων, των απειλούντων και των επιχειρηματικών συμφερόντων, αμαυρώνουν την εικόνα της…

Δεν θα αντέξω άλλη Αγιά Σοφιά σκλαβωμένη…

Αναδημοσίευση από το aek-live.gr

Διακήρυξη

Αδελφια μου σε ολη την Υφηλιο,

Οι τραμπουκισμοί στρέφονται κατά της δημοκρατίας


Από την προχθεσινή ένταση που δημιουργήθηκε στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η ανοιχτή συζήτηση για το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας



Μαύρη τρομοκρατία πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια



Φωνάζοντας «Εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εδώ θα σας γαμήσουμε τις μάνες και τα αδέλφια»,

H ...βαμμένη πόλη της ΑΕΚ - Αναδημοσίευση από το aekvoice.gr

Όσοι περνούν έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέσω της Εθνικής Οδού αντιλαμβάνονται –πλέον- την ιδιαιτερότητα της περιοχής η οποία έχει ...βαφτεί στα χρώματα του πολέμου.



Προβολή της ταινίας ARIZONA DREAM από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο

Αυτή την Κυριακή 29 Ιούνη, στην αυλή μας!


Arizona Dream
Έγχρωμη, 1993, Γλώσσα: Αγγλικά
Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φαίη Νταναγουέι, Τζέρι Λούις, Βίνσεντ Γκάλο, Λίλι Τέιλορ

H παράξενη ιστορία ενός ονειροπόλου νέου τον οποίο ερωτεύονται ταυτόχρονα μια ώριμη χήρα και η κόρη της που βρίσκεται συνεχώς στα πρόθυρα αυτοκτονίας.

Μας υποχρεώνετε, κύριοι και κυρίες του ΚΚΕ, με την θέση σας για το Γήπεδο της ΑΕΚ!

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr 

Διάβασα στην ΕΡΤOpen, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και τούτο:

«Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, αναφέρεται στο θέμα του Γηπέδου της ΑΕΚ, τονίζοντας τα εξής:

«Το Γήπεδο της ΑΕΚ ανήκει κλπ. κλπ.», ένα ολόκληρο κατεβατό που μπαγιάτεψε κύριοι και κυρίες του ΚΚΕ – εάν πριν μήνες κάτι τρωγόταν από δαύτο, τι είναι αυτό που τρώμε σήμερα στην μάπα από μέρους σας;

Πρόσκληση σε ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου



Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε ειδική Συνεδρίαση Δ.Σ.


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 14 Ιουλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά) σε δημόσια ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») για συζήτηση  στο παρακάτω μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης: 

Πορεία ενάντια στον τραμπουκισμό…και τους οπαδούς του

Κάλεσμα από το συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας για την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00

Οι αφιονισμένοι σκοταδιστές δεν είναι ΑΕΚ!

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Όσοι παρεμποδίζουν την Πόλη αυτή να συζητήσει μια πλημμυρίδα διατάξεων που εκκρεμούν για ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων, διατάξεων που θα αλλάξουν την μορφή και τις λειτουργίες αυτής της Πόλης και ειδικότερα την ζωή των λαϊκών στρωμάτων που την κατοικούν, δεν είναι ΑΕΚ, και πολύ περισσότερο αντιφασίστες και αριστεροί – αφιονισμένοι σκοταδιστές είναι, που μάλιστα επιτίθενται σε όσους αντιστέκονται στα φαραωνικά σχέδια των επιχειρηματικών συμφερόντων (είναι θαύμα που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής νεκρός από την επιθετική τους δράση).

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ: Συγκέντρωση-Πορεία, Πέμπτη 3 Ιούλη, στις 19.00

Η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο!
Να υπερασπιστούμε την πόλη και το Αλσος μας

Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ. 

Τα παραπάνω  δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη επεισόδιο της επίθεσης των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού του εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο κυρίαρχος τύπος δεν μένει φυσικά αμέτοχος και συμμετέχει πρόθυμα στη σιγή νεκροταφείου που επιχειρούν να επιβάλουν οι επίδοξοι μιμητές του Βόλου και του Πειραιά.

Η άποψη του συμπολίτη μας δημοσιογράφου Βαγγέλη Αρναούτογλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις εκλογές με το "Ζούμε μαζί" για το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, το άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ

Το άλσος του Τσε Γκεβάρα


Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον «επαναστάτη» μίας άλλης εποχής Άρη Βασιλόπουλο ο οποίος ως επόμενος Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας μάχεται για τη σωτηρία του άλσους της σύριγγας, των σκουπιδιών και των εκδιδομένων αλλοδαπών.

Πάνω από 4.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας Ο αγώνας ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας συνεχίζεται



Αθήνα 26 Ιουνίου 2014

Τέταρτη μέρα μαζικής απεργίας με συμμετοχή πάνω από 4.500 κρατουμένων σε 15 φυλακές όλης της χώρας, με τον αριθμό των απεργών κρατούμενων να αυξάνεται στις φυλακές που ήδη συμμετέχουν στην απεργία, καθώς και με την συμμετοχή και άλλων φυλακών. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων.

ΑΕΚ σημαίνει…

Φωτογραφίζει και σχολιάζει Ο Τάσος Κωστόπουλος

Είναι δυνατόν ένας φορέας ταυτισμένος στη συλλογική συνείδηση με τον αντιρατσισμό και τον αντιφασισμό να μετατραπεί σε όχημα διάδοσης και βίαιης επιβολής μιας ακροδεξιάς πολιτικής; Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια απαντούν, δυστυχώς, καταφατικά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Επιχειρούν να φτιάξουν καθεστώς Αγ. Παντελεήμονα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Για «κατάσταση που πάει να ξεφύγει», καθώς υπάρχει «υποκινούμενος φανατισμός και μίσος», κάνει λόγο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του με αφορμή την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



Αθήνα 27 Ιουνίου 2014.- Η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνής Καμπάνιας
«Κάτω τα Χέρια από τη Βενεζουέλα», η «Hasta la Victoria Siempre», η Αλληλεγγύη για Όλους, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, το κίνημα Al-Awda, Right of Return to Palestine, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Ευρώπη, το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης, με τη στήριξη του Δήμου της Νέας Ιωνίας, συγκεντρώνονται την Παρασκευή 27 Ιουνίου του 2014, στον Πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Νέα Ιωνία στην Αθήνα, για να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας  προς τιμή της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που εφάρμοσε ο Ούγκο Τσάβες, της υπεράσπισης της κληρονομιάς που άφησε και της νόμιμης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Βίντεο που ανάρτησε το "Ζω TV" από τη διάλυση της εκδήλωσης των Δημάρχων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας


              

Του Ανδρέα Πετρουλάκη για την "Καθημερινή"


Στα άκρα η κόντρα για το γήπεδο

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Ο διάλογος είναι δεκτός. Η συζήτηση επίσης. Οχι όμως μονόπλευρη. Πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές. Το γήπεδο θα γίνει, πάει και τελείωσε. Είτε πάνω στις μπουλντόζες είτε κάτω από αυτές». Το απόσπασμα αυτό, που προέρχεται από κείμενο στο οπαδικό site aek24hours.gr

Διαδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια την Πέμπτη 3/7

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών | 27-28-29 Ιουνίου

Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας η επόμενη στάση του Φεστιβάλ, ενάντια σε φασισμό και ξεπούλημα δημόσιων χώρων.




Τριήμερο εκδηλώσεων κατοίκων των Σεπολίων και του Κολωνού ενάντια στο νέο mall και αντιφασιστική συναυλία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται 3ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνα στις 27, 28 και 29 Ιουνίου από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, την Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακαδημίας Πλάτωνα, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας και από το Δίκτυο Μαθημάτων Αλληλεγγύης Ακαδημίας Πλάτωνα