.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας – Ψυχάρης: Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα …

Σταύρος Μαυρουδέας

Το ξεκατίνιασμα μεταξύ ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ (συνοδευόμενο με την μάλλον πρόδρομη αψιμαχία των ιπποκόμων τους, δηλαδή την υπόθεση των δημοσιογραφικών εκβιασμών) δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αισχρή κατάπτωση της αστικής πολιτικής. Όχι ότι πάντα δεν ήταν έτσι. Αλλά σε άλλες περιόδους κρατούσαν τα προσχήματα. Τώρα ο βασιλιάς είναι γυμνός και όλα τα κουσούρια του στη φόρα.

Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ – αντάξιο της γραφής του Ζεράρ ντε Βιλιέ – ξεφωνίζει σαν συν-διαπλεκόμενο (φυσικά με την ναυαρχίδα της διαπλοκής, τον ΔΟΛ που δεν το κρύβει άλλωστε) τον υποτιθέμενα «ήρωα του λαού» Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για την συνεπή Αριστερά. Όμως κάτι θα έπρεπε να λέει για όλους αυτούς (βλέπε τον κόσμο της ΛΑΕ) που στοιχήθηκαν στην και στήριξαν την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός του Μ.Γλέζου αυτή η αυτοκριτική ούτε και τώρα δεν έχει υπάρξει). Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μικρομέγαλος αρχηγός του είναι βαθειά συστημικά μορφώματα που ουδεμία σχέση έχουν με την Αριστερά εκτός του ότι την εσκύλευσαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ανακοίνωση της Εκτός Σχεδίου για τις επισκέψεις του μητροπολίτη στα σχολεία της περιοχής μας


Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
…ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ  ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ

Με περσινό έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας  επιτρέπει σε κληρικούς να επισκεφτούν τα σχολεία και να παρακολουθήσουν  το πώς γίνεται  το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Αφήνεται επίσης να εννοηθεί  ότι  είναι δυνατό ο επισκέπτης κληρικός  ακόμη και να διδάξει το μάθημα… Είχε προηγηθεί αίτημα της  Μητρόπολης  Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας  προς την κατεύθυνση αυτή. Το ίδιο το υπουργείο μάλιστα, ως Πόντιος Πιλάτος μιλά για εγκυκλίους της προηγούμενης κυβέρνησης που έχουν λήξει και, τελικά,  πετάει το μπαλάκι για την υλοποίηση  του αιτήματος στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.

Πρόταση Απόστολου Κόντου και "Ζούμε μαζί" μετονομασίας οδών



Κύριε Δήμαρχε. Κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η παράταξή μας, με αφορμή τον θάνατο των τριών παλληκαριών του πολεμικού ναυτικού, σε ατύχημα με ελικόπτερο και δεδομένου ότι ο ένας εξ αυτών, φοίτησε επί σειρά ετών σε σχολείο της πόλης μας, προτείνει την μετονομασία οδού της πόλης μας, σε οδό «υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση». Συγκεκριμένα και λόγω του ότι, μετά την ενοποίηση των πόλεων της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας, υπάρχει οδός Παπαδιαμάντη και στις δύο πόλεις, προτείνουμε την μετονομασία της οδού αυτής στη Νέα Φιλαδέλφεια που γειτνιάζει με το συγκρότημα σχολικών κτιρίων, στο οποίο φοίτησε ο ήρωας κυβερνήτης.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ, Η ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ'', ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!


''ΛΥΣΣΑΞΑΝ'' ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ''ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ'' ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ 
 
ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ''ΡΕΒΑΝΣ''

Πρόσφυγες στην Ειδομένη έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή, διαμαρτυρόμενοι για το ουσιαστικό κλείσιμο των συνόρων από τη FYROM, αφού οι αρχές της τελευταίας επέτρεψαν να περάσουν, το Σάββατο το βράδυ, μόλις 300 άτομα από τις 7.000 περίπου πρόσφυγες που συνωστίζονται στα σύνορα και τους 25.000 που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.  


Στο μεταξύ, ο Μουζάλας, σε περίεργο ρόλο τρίτου παρατηρητή, προεξοφλεί, σχεδόν, ότι γύρω στους 50-70.000 θα φτάσει ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα τον επόμενο μήνα.   

Οι προτάσεις Απόστολου Κόντου και "Ζούμε μαζί" στη Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου



                                                                                    26/10/2015
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ


Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Μανωλεδακη


  • ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΦ ΝΧ

Ο Β. ΜΠΟΥΤΑΣ, ΤΟ ''ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ


ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙKAΛΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ  

Δεν ξέρω ποιοι έβαλαν στο στόμα του Β. Μπούτα τις φράσεις ''επαγρύπνηση'' και ''το όπλο παρά πόδα'' για να διαμηνύσει, δυστυχώς, από το ηρωικό αιματοβαμμένο Κιλελέρ, την Κυριακή (28/2), το οριστικό τέλος των αγροτικών μπλόκων. Εκτός και αν τις "ανακάλυψε" μόνος του!

Ο Β. Μπούτας, όμως, και με τις δυο άστοχες ιστορικά φράσεις και ιδιαίτερα τη δεύτερη, ατύχησε.  

Το ''όπλο παρά πόδα'' ήταν φράση του Ν. Ζαχαριάδη, η οποία ελέχθη με την ήττα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού και την σχεδόν άτακτη υποχώρηση του και ελέχθη ως διάτρητο άλλοθι για να υποδηλώσει την απαιτούμενη ''επαγρύπνηση'' και ετοιμότητα, δήθεν, επανόδου στο πεδίο της μάχης.  


Ο ''Δημοκρατικός Στρατός'', όμως, δεν επανήλθε ποτέ και η ''επαγρύπνηση'' του εκφυλίστηκε.   

Ο Β. Μπούτας είπε, χωρίς να το θέλει, κάποια αλήθεια.  

O ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ "ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"!

 
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ "ΚΑΘΑΡΗ" ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
 
ΚΟΙΝΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ: "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ"!

Οποια λασπωμένη πέτρα σηκώσεις δημοσιοκάφρο θα βρεις.

Του Γ. Γ.

Δυο θέματα που αναμένεται να «σκάσουν» τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν αίσθηση λόγω των ονομάτων που εμπλέκονται.

Το ένα θέμα είναι αυτό που αναφέρει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» και το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνει λόγω για ένα νέο κύκλωμα δημοσιογράφων - εκβιαστών στο οποίο συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας. Οι τύποι αυτοί με «εργαλεία» τους ιστότοπους τους καθώς και παραδοσιακά ΜΜΕ, στα οποία εργαζόταν κατόρθωναν από τις εκβιαστικές δραστηριότητες τους να έχουν έσοδα μέχρι και 700.000 ευρώ τον μήνα.

Η «σκληρή» διαπραγμάτευση Τσίπρα φέρνει και τέταρτο μνημόνιο

του Δημήτρη Σταμούλη

Η κυβέρνηση Τσίπρα θα γίνει η μοναδική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων που ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο «γύψο» των μνημονίων, που θα έχει υπογράψει …δύο μνημόνια μέσα σε ένα χρόνο! Ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι με το «κουαρτέτο» των δανειστών-ληστών, έχει καταθέσει ήδη και μάλιστα πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου, όπως αποδείχθηκε, αίτηση προς το ΔΝΤ για τη σύναψη νέου προγράμματος.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ  

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Βήμα της Κυριακής (28/2), με έναν ιδιότυπο θα λέγαμε τρόπο, ότι ο Αλ. Τσίπρας πραγματοποίησε τέσσερις συναντήσεις μέσα στο 2014 – αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε – με τον εκδότη του γνωστού συγκροτήματος Στ. Ψυχάρη, του οποίου προκάτοχος ήταν ο Δ. Λαμπράκης.  

Η τελευταία συνάντηση έγινε, πάντα κατά το Βήμα της Κυριακής που δεν διαψεύσθηκε, στις 4 Ιούλη, σε διαμέρισμα απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ οι τρεις προηγούμενες σε σπίτι στα βόρεια προάστια.  

Η έκπληξη δεν αφορά μόνο τις συναντήσεις αυτές καθ' εαυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στ. Ψυχάρη, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, ως ριζοσπαστική αξιωματική αντιπολίτευση, έδινε τότε τρομακτική μάχη κατά της ''διαπλοκής'', την οποία διαπλοκή και με ιδιαίτερο μένος πρώτος κατάγγελνε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.   

Η έκπληξη αλλά και το πολιτικώς πλέον απαράδεκτο και αυτό που προκαλεί υποψίες και παρακινεί σε δεύτερες σκέψεις, είναι κυρίως ότι αυτές οι συναντήσεις Τσίπρα– Ψυχάρη, έγιναν υπό πλήρη μυστικότητα και με τήρηση άκρως συνωμοτικών κανόνων, ώστε να μην γίνουν γνωστές.  

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος και εμείς

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Δεν είναι όσο χρειάζεται γνωστά πολλά για τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο στις νεότερες γενιές, μαζί και εκείνες των συμπολιτών μας· όπως δεν είναι γνωστά και στους κάπως μεγαλύτερους – και τούτο διότι ούτε η εκπαίδευση, ούτε το τύπος, ούτε τα πολιτικά κόμματα, έχουν πράξει το καθήκον τους σχετικά.

Αμφιβάλλω αν και όλοι οι παρόντες στην κηδεία του επίσημοι, των κεντρικών οικοδομικών τετραγώνων των Αθηνών, γνωρίζουν σε όλη την έκταση τα αφορώντα τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο – πώς να τα γνωρίζουν άλλωστε;

Δύσκολη δουλειά – η παρουσία όμως στην κηδεία του πράξη πιο εύκολη…

Στυμφαλία Λίμνη Θέλουν να καταστρέψουν τον υγρότοπο

Σε αγρότοπο για την παραγωγή καλαμιών προσπαθεί να μετατρέψει η Τράπεζα Πειραιώς τον υγρότοπο της Στυμφαλίας Λίμνης. Τα καλάμια θα καλλιεργούνται και θα κόβονται για να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πέλετ. Η Τράπεζα Πειραιώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα LIFE Stymfalia προγραμματίζουν το κόψιμο καλαμιών σε έκταση 600 στρεμμάτων το 2016 και 900 στρεμμάτων το 2017, προκειμένου απ’ αυτά να βγάλουν 1.500 και 2.250 τόνους βιομάζας αντίστοιχα.

Τα καλάμια θα κόβονται στο ύψος του νερού της λίμνης και σε διάστημα 3-4 μηνών θα αποκαθίστανται. Από την παρατήρηση αυτή φαίνεται πως το κόψιμο καλαμιών θα συνεχίζεται και μετά το 2017. Δηλαδή, 600 στρέμματα το 2018, 900 στρέμματα το 2019 και πάει λέγοντας.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σκακιστικό τμήμα ΑΕΚ: Ανακοίνωση για την οικονομική αδυναμία και τον συνεπαγόμενο υποβιβασμό στη Β΄ εθνική κατηγορία

Αποχώρηση από ΠΟΑ 2016


Δυστυχώς η χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη σκακιστική ομάδα της ΑΕΚ, αφού δε θα συμμετάσχει στον Προκριματικό Όμιλο Αττικής (ΠΟΑ) 2016, με σκοπό να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, που θα διοργανωθεί το καλοκαίρι. Έτσι, υποβιβάζεται στη Β' Εθνική Κατηγορία Αττικής, στην οποία θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά (2017).


"Κεραυνοί" Τσαρούχα για ΑΕΚ, "Αγιά Σοφιά", Τίγρη!

Ο Πασχάλης Τσαρούχας "πυροβολεί" στο SportDog σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί! Γιατί δε θέλει γήπεδο στη Φιλαδέλφεια και ποιο ματς της Ένωσης χαρακτηρίζει "ύποπτο";

από Χρήστο Κωνσταντινίδη
 
Οι περισσότεροι τον γνωρίζετε από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε σειρές που έκαναν φοβερή τηλεθέαση. Ο ίδιος όμως, παρ΄ ότι έχει υποδυθεί σημαντικούς ρόλους σε θέατρο και κινηματογράφο και δέχτηκε διεθνή βραβεία για την ερμηνεία του, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης για τις δηλώσεις του. Βλέπετε, ο Πασχάλης Τσαρούχας μιλάει πάντα έξω από τα δόντια και λέει αυτό που πιστεύει χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.

Το ίδιο έκανε μιλώντας στο SportDog και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη για την ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί, από τότε που έπαιζε στις αλάνες του Περισσού, όπου γεννήθηκε.
Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν έδειξε καμία διάθεση να γίνει συμπαθής ή να χαϊδέψει αυτιά. Εξήγησε με ειλικρίνεια, τι δεν του αρέσει στην αγαπημένη του ομάδα, γιατί διαφωνεί με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαρακτήρισε "κιτς" το πρότζεκτ "Αγιά Σοφιά" και ζήτησε από το αφεντικό της ομάδας να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Όλοι σήμερα Κυριακή 28-2-16 στη συναυλία συμπαράστασης. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης:


Χωρίς το ΚΚΕ το ξεπούλημα δεν έχει νοστιμιά


Αναδημοσίευση από το vathikokkino.gr:

Πηγή: Β.Ξ – «Δρόμος της Αριστεράς»

Παρά τους υψηλούς αντικυβερνητικούς τόνους το «κόμμα του λαού» υπέδειξε στην κυβέρνηση τον τρόπο να παρασύρει τους αγρότες στον επιζητούμενο «διάλογο»

Καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις φάνηκε προς στιγμήν να ξεπερνούν τα όρια αντοχής του πολιτικού συστήματος, η κομματική νομενκλατούρα αναγκάστηκε να αναλάβει τον «τιμημένο» από τη μεταπολίτευση και μετά απεργοσπαστικό της ρόλο, σε λελογισμένη αντιπαράθεση (και υπόγεια συνεννόηση) με τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

Ξεκινά επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο- Τη βύθιση σκαφών προσφύγων προανήγγειλε ο Καμμένος


Μέσα στις επόμενες ώρες ξεκινά η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενάντια στους πρόσφυγες.
Στην επιχείρηση το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει με 11 πλοία: 4 κανονιοφόρους, 2 πυραυλάκατους και 5 παράκτια περιπολικά.

Μιλώντας στους στρατιωτικούς συντάκτες ο υπουργός εθνικής άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι», προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, μαζικούς πνιγμούς προσφύγων.

Τα Hot Spot-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης πρέπει να τα κλείσουν τα κοινωνικά κινήματα


Από την Ειδομένη και την κεντρική Ευρώπη ως την Ελλάδα και το Αιγαίο κλιμακώνεται ο πόλεμος ΕΕ, ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών κρατών κατά των μεταναστών

Τα Hot Spot-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.

Πρέπει να Μπλοκάρουμε τη Διαδικασία Καταγραφής-Διαλογής-Απέλασης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο καθήκον για όλους μας. Εκεί κρίνεται η κτηνώδης αντιμεταναστευτική πολιτική Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΚΚΕ για την οικονομικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα (1938)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Όσα ακολουθούν είναι απόσπασμα από προκήρυξη του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, δημοσιευμένη στο Ριζοσπάστη της 24ης Δεκεμβρίου 1938, που κυκλοφορούσε παράνομος φυσικά, εφόσον «βασίλευε» η μοναρχοφασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Στο απόσπασμα αυτό, με άκρα οικονομία έκφρασης, φωτογραφίζεται η οικονομικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα τη δοσμένη περίοδο – στον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκω χρήσιμο να καταχωρώ συνοπτικές αναφορές που οδηγούν στη γνώση της ιστορίας από τη μια και παραδειγματίζουν από την άλλη για την εκφορά σαφούς και εύληπτου, μετά γνώσεως των πραγμάτων φυσικά, πολιτικού λόγου:

Μετά το καθολικό πάσχα το τέταρτο Μνημόνιο


Υπό άλλες συνθήκες, η είδηση θα ξεσήκωνε σάλο: η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει από το Γενάρη με το ΔΝΤ να τερματίσουν το δεύτερο «πρόγραμμα» και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία επί ενός τρίτου «προγράμματος». Πέρασε σχεδόν στο ντούκου, όμως. Βλέπετε, υπάρχει ήδη από τον περασμένο Ιούλη αίτημα του Τσακαλώτου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο «πρόγραμμα». Βέβαια, υπήρχαν κάποιοι λεονταρισμοί της Γεροβασίλη και του Τσίπρα, που υποτίθεται ότι ετοίμαζαν ρήξη με το ΔΝΤ, αλλά δεν υπήρξε κανένας που να μην κατέταξε αυτούς τους λεονταρισμούς στην κατηγορία του «λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα».

Ο Σκουρλέτης θέλει τον Μελισσανίδη στο υπουργείο!


Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ, για τις προθέσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ ενόψει της επικείμενης συνάντησης με την ΑΕΚ.

Κυκλοφορούν πληροφορίες τις τελευταίες ώρες στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, οι οποίες αναφέρονται σε επικείμενη συνάντηση μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει με τον Πάνο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη θα βρεθούν στο υπουργείο με πρόθεση να συζητήσουν με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ και να ξεκαθαρίσουν και τα τελευταία ζητήματα που έχουν προκύψει για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ζίγκλερ – Μελισσανίδης – Κοπελούζος ζητούν και τα ρέστα για τα «φρουτάκια»

Αστρονομική αποζημίωση ύψους 1 δισ. ευρώ αξιώνουν από το Ελληνικό Δημόσιο τα νέα αφεντικά της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με αφορμή τη μη ενεργοποίηση – με τους όρους που αυτοί θέλουν – της σύμβασης παραχώρησης για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων VLTs (τα γνωστά «φρουτάκια»).
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέθεσε αίτημα διαιτησίας στις 26 Νοεμβρίου 2015 στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας που αφορά τα VLTs. Οι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ αποφάσισαν να σύρουν την Ελληνική Δημοκρατία στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (London Court of International Arbitration), επικαλούμενοι πρόβλεψη στο νόμο 4002/2011, με την οποία τους δόθηκε η άδεια για τα «φρουτάκια».

Σήμερα Κυριακή 28-2-16 στο Cine «ΟΥΤΟΠΙΑ» «Τράμπο»


Το Cine «ΟΥΤΟΠΙΑ» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα προβάλει στο χώρο της    Συνέλευσης στις 7.30 το βράδυ, την ταινία του Τζέι Ρόουτς  «Τράμπο» (Αμερικανικής παραγωγής 2015).

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή ενός σπουδαίου συγγραφέα και σεναριογράφου κατά την περίοδο του «Μακαρθισμού» στην Αμερική. Δηλ. την εποχή της αντικομμουνιστικής υστερίας, των διώξεων και της «μαύρης λίστας» του Χόλυγουντ.

H OAΣΗ εγκαταστάθηκε στα νέα της γραφεία και από τη Δευτέρα 7-3-16 συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα της

Αγαπητά Μέλη και Φίλοι μας ,
 
Θα θέλαμε να σάς πληροφορήσουμε ότι εγκατασταθήκαμε στα νέα μας γραφεία στη πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου 7 Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαστε στα σύνορα Νέας Φιλαδέλφειας με τη Νέα Ιωνία. Για όσους ανεβαίνουν τη Λεωφ.Δεκελείας και φθάνουν στα φανάρια του Βλάχου, στρίβουν δεξιά για Νέα Ιωνία. Μπαίνουν στην οδό Ελ.Βενιζέλου και αμέσως στο δεξί σας χέρι , στα 50 μέτρα, θα βρείτε τη πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου.  Σάς περιμένουμε.
 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ολόκληρη η συζήτηση για το πρώην Στρατιωτικό εργοστάσιο της Ν. Χαλκηδόνας, με αφορμή την πληρωμή μελέτης που εκκρεμούσε χρόνια... (βίντεο)


Θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24-2-16, ήταν η παραλαβή - πληρωμή της μελέτης που είχε παραγγελθεί πριν χρόνια από το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας. Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση πήρε ευρύτερο χαρακτήρα καθώς πρόκειται για ζήτημα που μόνιμα κυριαρχούσε στη ζωή της. Είχε δε αποτελέσει μήτρα κορυφαίων διαφωνιών, αλλά και αλλεπάλληλων διασπάσεων στο συνδυασμό Παπαμικρούλη.

Η μελέτη προβλέπει να... αξιοποιηθεί με ΣΔΙΤ, προφανέστατα κατόπιν παραγγελίας στο μελετητή. Πιο απλά θα έπεφταν τόνοι τσιμέντου σε μια επιβαρυμένη περιοχή που περικλείεται από δρόμους πυκνής κυκλοφορίας, απέναντι έχει το υπερμπακάλικο του Σκλαβενίτη, και απουσία άλλων ελεύθερων χώρων. Επίσης θα είχε εμπορικό κέντρο στο υπόγειο, καφετέρια 1500 τμ, και φυσικά πάρκινγκ στο οποίο εννοείται οι κάτοικοι της περιοχής, θα πλήρωναν για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους. Γιατί ΣΔΙΤ σημαίνει πως το δημόσιο, παραχωρεί στον ιδιώτη δημόσιο χώρο να τον εκμεταλλεύεται οικονομικά. Και αυτό λέγεται ανάπτυξη...

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγώνα των πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, επιτροπών αγώνα αυτοαπασχολούμενων, συλλογικοτήτων από εργασιακούς χώρους, γειτονιές, συνδικαλιστών και αγωνιστών


Μαζική συνέλευση αγώνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό, την Δευτέρα 22/02, στην αίθουσα του ΤΕΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, επιτροπών αγώνα αυτοαπασχολούμενων, συνελεύσεων, συλλογικοτήτων από εργασιακούς χώρους και από γειτονιές και πολλών αγωνιστών και συνδικαλιστών. Στη συνέλευση συμμετείχαν 60 συνδικαλιστικές και άλλες συλλογικότητες, οι 35 με αποφάσεις και οι 25 ως παρατηρητές, καθώς και δεκάδες αγωνιστές.

Το άνοιγμα της συζήτησης έγινε από τον Μ. Ρίζο, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο και στην συνέχεια πήραν τον λόγο δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων από το δημόσιο τομέα, και τον ιδιωτικό τομέα και από συλλογικότητες κλάδων και γειτονιών.

Η ανακοίνωση – δελτίο τύπου της συνέλευσης έχει ως εξής:

Αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου - ολόκληρη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24-2-16 (βίντεο)

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία έφερε ολοκληρωμένη εισήγηση μετά μακρόχρονη διαδικασία, για την αναχρηματοδότηση των δανείων που κατά καιρούς έχει συνάψει ο Δήμος. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, αλλά και για τις απόψεις που ακούστηκαν εκατέρωθεν. Ενδιαφέρον έχει επίσης η περιγραφή που κάνει ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος - Αναγνώστου για τη διαφορά στη διαχείρηση των οικονομικών του Δήμου, και  τα προκύπτονα οφέλη από αυτήν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την πρόταση της πλειοψηφίας που ψηφίστηκε, μειώνεται εκτός από το ονομαστικό επιτόκιο, το τελικό κόστος αποπληρωμής κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά και ο χρόνος για την οριστική εξόφληση τους.

Ντ. Ρέππα -Χρ. Κουρνιώτης στο Ράδιο Παντιέρα της ERTopen (Βίντεο)

«Η ανάγκη για ένα Κέντρο Αγώνα στα χέρια των σωματείων και των εργαζομένων»

«Η ανάγκη για ένα Κέντρο Αγώνα στα χέρια των σωματείων και των εργαζομένων» ήταν το θέμα της εκπομπής Ράδιο Παντιέρα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου, που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen. Καλεσμένοι ήταν ο Χρήστος Κουρνιώτης, μέλος ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, και η Ντίνα Ρέππα, γραμματέας του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης.

Οι δύο καλεσμένοι, αφού αναφέρθηκαν στην πετυχημένη και πολύ μαζική συνέλευση αγώνα στην οποία κάλεσε η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Δευτέρα στο ΤΕΕ, με τη συμμετοχή πάνω από 35 σωματείων με σχετικές αποφάσεις, αλλά και πολλών άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων από χώρους δουλειάς και γειτονιές της Αττικής, επεσήμαναν ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχουν σοβαρές ευθύνες για την υπό εξέλιξη προσπάθεια αποκλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.

Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες- Προπύλαια 2/3

Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στα Προπύλαια καλεί την Τετάρτη 2/3, στις 6.00 μ.μ. ο Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και πορεία στα γραφεία Ε.Ε. και στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη πορεία επίσης καλούν με αλφαβητική σειρά μέχρι τώρα οι πολιιτκές οργανώσεις:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, Ένωση των Δικαίων, Επαναστατική Ενοποίηση, ΚΚΕ (μ-λ), ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΟΝΡΑ Ανασύνθεση, Σύλλογος Κορδάτος.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμά του ο Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων αναφέρει:

Εμισθο στέλεχος της Ν.Δ με τον μηνιαίο αστρονομικό μισθό των 18.450 ευρώ ο φερόμενος επικεφαλής των εκβιαστών Μαυρίκος


Tο είχε προαναγγείλει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Παραπολιτικά –στην τηλεόραση του «Ε» και το είχαμε αναφέρει σε ανάρτησή μας- και σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας, με περισσότερες πληροφορίες. Ότι δηλαδή ο φερόμενος σαν επικεφαλής του κυκλώματος των δημοσιογράφων – εκβιαστών εκδότης της «Ακρόπολης», Τάκης Μαυρίκος, ήταν στο pay roll της Νέας Δημοκρατίας, επί ηγεσίας της από τον Αντώνη Σαμαρά.  Είναι μια τεράστια αποκάλυψη και δημιουργεί πελώρια ερωτηματικά ειδικά αν ισχύει το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι η μηνιαία αμοιβή του Μαυρίκου ανερχόταν στο αστρονομικό ποσοστό 18.450 ευρώ!
Τι είδους υπηρεσίες πρόσφερε, στην Ν.Δ, ο κατηγορούμενος σαν εκβιαστής εκδότης που δικαιολογούσε το υπέρογκο ποσό που λάμβανε;

Στην ταξική πάλη δεν υπάρχουν αδιέξοδα


Άρθρο συμβολής στο διάλογο για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

του Μιχάλη Ρίζου

Σε αντίθεση με διάφορους δημοσιολόγους και «πλατφόρμες» της αριστεράς που μέχρι χθες υποστήριζαν ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εφάρμοζαν αντιμνημονιακό, ανακουφιστικό ή έστω “παράλληλο” πρόγραμμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά έγκαιρα (παρά τις αντιφάσεις της) διέβλεψε ότι η διαχειριστική, φιλο ΕΕ στρατηγική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ γρήγορα θα οδηγούσε σε βίαιη εφαρμογή όλου του πακέτου των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που υπαγορεύει το κεφάλαιο, το ΔΝΤ και οι ευρωδικτάτορες. Ήδη η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό συντρίβει κάθε αυταπάτη για άμβλυνση της αντιλαϊκής επίθεσης, διαλύει αντικειμενικά κάθε περιθώριο λαϊκής ανοχής στη νέα κυβέρνηση και αποδεικνύει την ορθότητα της προηγούμενης εκτίμησης.

Η ανάπτυξη των αγώνων και ο Ριζοσπάστης

Γράφει ο Α. Καρύδης.

 Στο Ριζοσπάστη της Κυριακής 21 Φλεβάρη δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Στο δρόμο της εργατικής- λαϊκής πάλης». Ο αρθρογράφος επιδιώκει, αφού κάνει ορισμένες διαπιστώσεις για τις συνθήκες που αναπτύσσονται οι αγώνες τη δεδομένη στιγμή, να θέσει τους άξονες δράσης και τους στόχους του κινήματος. Ας παρακολουθήσουμε τα βασικά σημεία του:


«Έργα» ΕΕ – μνημονιακών κυβερνήσεων Σγουρού – Δούρου – Παχατουρίδη


ΜΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΩΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ «ΑΥΣΤΗΡΑ» ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ REAL ESTATE:

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΓΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ!

Ο όρος «μπουρναζοποίηση» φιλοδοξεί εδώ και χρόνια να εκφράσει την εκχώρηση μιας συνοικίας που απαρτιζόταν αρχικά αποκλειστικά σχεδόν από κατοικίες και μικρομάγαζα στην κυριαρχία πλέον καταστημάτων που προσφέρουν από φθηνή έως και πανάκριβη διασκέδαση στους απανταχού λάτρεις του νυχτερινού ξεφαντώματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χαρακτήρα της συνοικίας.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ "ΜΠΛΟΚΑ" ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ Β. ΜΠΟΥΤΑ ΚΑΙ Κ.Κ.Ε.;


ΠΕΛΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Iskra: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Τίποτα το ουσιαστικό δεν έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στους αγροτοσυνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας με επικεφαλής τον Βαγγ. Μπούτα, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο Μαξίμου.  
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε στην πράξη τη στάση που τήρησε η κυβέρνηση στους εκπροσώπους του μπλόκου των Τεμπών.  

Η κυβέρνηση τηρεί απέναντι στον αγωνιζόμενο κόσμο της αγροτιάς πολιτική μνημονιακής αδιαλλαξίας, την οποία διανθίζει με δευτερεύουσες μικροπαραχωρήσεις, οι οποίες, όμως, δεν αλλάζουν το βασικό αντιαγροτικό της προσανατολισμό, παρά το γεγονός ότι και αυτές οι “μικροδιευθετήσεις” είναι πολύ αβέβαιο αν θα γίνουν δεκτές από τους “Θεσμούς”.

Δυο λόγια για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Το ξύλινο Σπαθάρη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Από το φωτογραφικό αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Νέας Φιλαδέλφειας
Μ’ αφορμή το γκρέμισμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, σωστό θαρρώ να σημειώσω στον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας δυο λόγια για το σχολείο αυτό.

Προλογικά, σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Ραπτάρχης (ένας ξεχωριστός συμπολίτης μας), σχετικά με τα σχολικά κτίρια της πόλης μας στην εφημερίδα Η Φιλαδέλφεια (αριθμός φύλλου 2, 20 Ιανουαρίου-3 Φεβρουαρίου 1957) του Κώστα Ι. Μπαζαίου, διαβάζουμε πρωτοσέλιδα κιόλας, μεταξύ άλλων, και αυτά τα οποία αναφέρονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Σπαθάρη):

Κοροϊδία και γκεμπελίστικη προπαγάνδα για τους αγρότες


Tα «μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου», που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση μετά τη συνάντηση Τσίπρα με αγρότες ορισμένων μπλόκων, την περασμένη Δευτέρα, όχι μόνο δεν αποτελούν μέτρα στήριξης, αλλά και δεν απαντούν σε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών. Μπορεί το προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου να τα τύλιξε σε συσκευασία «25 μέτρων», αναθέτοντας στη Γεροβασίλη να τα διαβάσει στους δημοσιογράφους, όμως ακόμα και ο ανίδεος περί τα αγροτικά ζητήματα δε δυσκολεύτηκε να διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι παρά σλόγκαν, χωρίς κανένα πρακτικό περιεχόμενο. Σλόγκαν απ' αυτά που όλες οι κυβερνήσεις συνηθίζουν να εκφωνούν.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ερευνά τα... τρένα του Μελισσανίδη


Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης με τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον διαιτητή Δελφάκη μετά το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ενημέρωσε σήμερα (26/2) την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι ξεκίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης με τις δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον διαιτητή Δελφάκη μετά το ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, όπου η Ένωση επικράτησε 4-1, αλλά είχε παράπονα από τα σφυρίγματά του.

2 χρόνια «νέο»: Είμαστε δίπλα σας, Γιορτάζουμε μαζί




>>>>> 

2 χρόνια «νέο» - «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας».
Ο επικεφαλής μας, ΓιώργοςΑράπογλου, οι εκλεγμένοι σύμβουλοί μας: Δημήτρης Κανταρέλης, Ελευθέριος Πλάτανος, Δάφνη Δρούγγα, Χριστίνα Καραντά και τα δεκάδες στελέχη, μέλη και υποψήφιοί μας, παραμένουμε δίπλα σας και γιορτάζουμε μαζί, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Σπύρος Καβακόπουλος: Η χώρα άρρωστη βαριά

Η χώρα άρρωστη βαριά, ζούμε σ’ ένα συλλογικό Δρομοκαϊτειο, φοβάμαι την μεγάλη καταστροφή.

Γλύφουμε εκεί που φτύναμε. Κατασπαταλήσαμε το πολιτικό μας κεφάλαιο στο διεθνές στερέωμα και γίναμε ανυπόληπτοι ακόμη και στους ανυπόληπτους. Όλοι πλέον μας χτυπούν αν και τους παρακαλούμε. Ίσως η τελευταία πράξη του δράματος.

Καγχάζαμε ως ναζίστρια την Μέρκελ, την απειλούσαμε ότι θα την χορέψουμε στο ταψί και τώρα αιτούμε τη βοήθεια της. Επαιτούμε στην Ευρώπη για ανοιχτά σύνορα, ξεχνώντας ότι ο Καμένος την απειλούσε  με τζιχαντιστές.  Έξω από το ΝΑΤΟ έλεγε ως αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση και τώρα κάνει αμάν να έρθει για να  διαφεντέψει στις θάλασσές μας. Ποιος να το πίστευε ότι αριστερή κυβέρνηση, θα παρακαλά τους Αμερικάνους τους φονιάδες των λαών, να πουν μια καλή κουβέντα στο ΔΝΤ, ΔΝΤ που το εξόρκιζε ως αντιπολίτευση.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κινητά τηλέφωνα Δήμαρχου, Αντιδημάρχων. Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

Φωτιές άναψαν η ερώτηση Κουτσάκη και η απάντηση Παπαλουκά

Το προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε για τελευταίο θέμα του, την απόφαση για τα χρήματα που διατίθενται στο Δήμαρχο και τους Αντιδήμαρχους, για χρήση κινητού τηλέφωνου. Η πλειοψηφία πρότεινε και αποφάσισε η δαπάνη για τον καθένα, να είναι εμφανώς μικρότερη σε σχέση με τα νόμιμα.

Νωρίτερα η αντιπολίτευση σε θέμα που αφορούσε αθλητικούς χώρους του Δήμου, αναγνώρισε την ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια της πλειοψηφίας, δίνοντας της συγχαρητήρια! Στο θέμα των ποσών για χρήση κινητών τηλεφώνων, πλειοδότησε με επιμονή να έχουν μεγαλύτερα ή τα μέγιστα νόμιμα όρια!

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας, του σεβασμού και της αναγνώρισης που τυχαίνει η συμπολίτευση από την αντιπολίτευση. Καταστάσεις που είχαμε να δούμε από τον καιρό του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη.

ΠΑΜΕ: Η δύναμη της… αδράνειας για «όταν και εφόσον»


Σε χθεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, υπερψήφισε την πρόταση του ΠΑΜΕ, όπως μας πληροφορεί με δημοσίευμά του 902.gr

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, κατέθεσαν πρόταση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν και εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει στη βουλή σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έκτρωμα.

Ο 902.gr μας πληροφορεί ακόμα ότι η ΕΕ της ΓΣΣΕ όρισε συλλαλητήριο για τις 9 Μάρτη, με άλλους επιστημονικούς φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (sic)!

Το ΠΑΜΕ μαζί με τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού αντί για την αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση, αποφασίζουν την αναμονή για «όταν και εφόσον» η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο στην Βουλή

Ποιοι καλύπτουν διαχρονικά τον εκβιαστή δημοσιοκάφρο Γιάννη Παπαγιάννη;

Επειδή συναντήσαμε τρεις διαφημίσεις υποψηφίων βουλευτών στο μπλοκ «φίμωτρο» (της Λ, Κατσέλη, του Πάνου Καμμένου και του Μ. Γιαμπαζολιά) θα είμαστε καχύποπτοι αν υποθέσουμε ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την διαδικτυακή τους παρουσία για να εκβιάζουν (αν δεν μου δώσεις διαφήμιση σε «έθαψα»), και να κονομάν μπακίρια κάτω απ’ το τραπέζι; Τώρα μπορεί να στοχεύουν υποψήφιους βουλευτές, αύριο κυβερνητικούς παράγοντες ... (για την στάση που θα έχουν απέναντι στους «πελάτες» τους δεν το συζητάμε) …. 

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 29 Σεπτέμβρη 2009

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Κουτί της Πανδώρας» που όχι απλώς εμπλέκει τον Γιάννη Παπαγιάννη, διαχειριστή του μπλοκ fimotro στο κύκλωμα των δημοσιογράφων – εκβιαστών αλλά αποδίδει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθεια να τον βγάλουν από το «κάδρο» όσων κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τους ιστότοπους τους για να εκβιάζουν και να κερδίζουν τεράστια χρηματικά πόσα, ας κάνουμε κάποιες σχετικές αναφορές.

Είναι όντως «περίεργη» και σε ένα βαθμό ανεξήγητη η περίπτωση του Γ. Παπαγιάννη και η διαχρονική ασυλία (συγκάλυψη;) από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Ας τα πιάσουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή.

Η αντιπαράθεση Βαξεβάνη - Βγενόπουλου και κάποια ερωτηματικά

Του Γ.Γ. 

Εχει μεγάλο παρελθόν η αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Τώρα όμως με την σημερινή συνέντευξη του τραπεζίτη η κόντρα αυτή έχει φτάσει στα άκρα, προς μεγάλη ικανοποίηση των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων που βρήκαν την ευκαιρία οι μαρκουτσοφόροι τους να ξεσαλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση και να ρίξουν τα βέλη τους ενάντια στον εκδότη του Hot Doc.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο σημερινός πλουτοκράτης Βγενόπουλος δεν ήταν παρά ένας ασήμαντος δικηγόρος της αράδας που ανακατευόταν με το χρηματιστήριο. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς κατόρθωσε, διαχειριζόμενος κερδοσκοπικά-αεριτζίδικα αραβικά κεφάλαια, να γίνει μεγάλος και τρανός και να κατοχυρωθεί ως leader των καπιταλιστών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σήμερα ξεκινούν σεμινάρια για τη γλώσσα από το Λάμπη Κατσιάπη στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΓΙΑ ΤΙ; – ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ; – ΠΩΣ;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΠΑΝ. ΣΩΤΗΡΗ, ΠΑΝ. ΜΑΝΤΑ, ΔΗΜ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ

Με συνέντευξη Τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάστηκε η Διακήρυξη της ΛΑ.Ε, ως σχέδιο που κατατίθεται για διάλογο και παρατηρήσεις στις επιτροπές της ΛΑ.Ε σε όλη την Ελλάδα και ευρύτερα στην κοινωνία, ενώ, όπως τόνισε και ο Παν. Λαφαζάνης, με αυτή τη διακήρυξη ως αφετηρία η ΛΑ.Ε απευθύνεται για διάλογο και συνεργασία σε όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού, δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου.

Τη συνέντευξη έδωσαν ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε κατα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΛΑ.Ε Μαρία Μπόλαρη, Παν. Σωτήρης, Παν. Μαντάς και Δημ. Σαραφιανός, ενώ τη συνέντευξη διεύθυνε ο Αλ. Καλύβης, υπεύθυνος Τύπου της ΛΑ.Ε.

Δεν είναι ικανοποιημένοι στην ΑΕΚ με την προπώληση των εισιτηρίων του ντέρμπι


Φταίει ο ΠΑΟ που δεν πουλάει...


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το onsports.gr:


Περίμεναν μεγαλύτερη κίνηση στην Ένωση, αλλά αποδεικνύεται πως ο Παναθηναϊκός δεν... πουλάει!

Μια μικρή πικρία στα κιτρινόμαυρο στρατόπεδο για την περιορισμένη προπώληση των εισιτηρίων του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχει...

Σίγουρα στην ΑΕΚ δεν περίμεναν ότι θα γινόταν ο χαμός όπως με τον Ολυμπιακό. Αλλά και αυτή η σχετικά φτωχή κίνηση (κάπου στις 15.000 εισιτήρια είναι ως τώρα η προπώληση), δεν ήταν και τόσο αναμενόμενη. Μη σας φαίνεται μεγάλος ο αριθμός...

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Δηλώσεις Σκουρλέτη στη γνωστή ταχτική του μία έτσι μία αλλιώς...




Ο αρμόδιος υπουργός για την έγκριση της ΜΠΕ του γήπεδου Μελισσανίδη, αλλά και την έκδοση της οικοδομική άδειας, μετά τους... τσαμπουκάδες των ανακοινώσεων, χτυπάει προσοχή στα μεγάλα συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, έχουν αναγάγει σε επιστήμη τους ταχτικισμούς, τις "ταχυδακτυλουργίες", την πολιτική εξαπάτηση,  και τη διαμόρφωση εικόνας που χωράει μέσα τους πάντες ... Τρανό παράδειγμα το δημοψήφισμα και οι διπλές εκλογές.

Ο Πάνος Σκουρλέτης από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, μιμούμενος τον αρχηγό του, υποτίθεται έκανε σκληρή διαπραγμάτευση ανταλλάσοντας προ ημερών ανακοινώσεις με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους ζητούσε τις απαντήσεις που δεν έδωσαν. Και τώρα πριν οι υπηρεσίες του εκφράσουν άποψη, αλλά και κατά δήλωση του πριν τις διαβάσει έστω, ανακοίνωσε πως θα υπογράψει τη ΜΠΕ. Αν δεν τις θεωρούσε απαραίτητες γιατί τις ζήτησε; Αν ήταν απαραίτητες γιατί δε περιμένει να δει τι λένε, τι του εισηγούνται οι υπηρεσίες του, και μετά να εκφράσει άποψη;

Τα νέα στοιχεία της δικογραφίας για το κύκλωμα - εμπλέκουν και τον Μελισσανίδη

Κορυφαία ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, τράπεζες και ΔΕΚΟ αλλά και και πολιτικοί περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα των εκβιαστών στα ΜΜΕ που ήρθε στο φως με την σύλληψη του εκδότη της Ακρόπολης Παν.Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παν.Μουσά και Χρ.Φράγκου.
 
Στόχος του κυκλώματος, που κατά τη δικογραφία σχετίζεται με τουλάχιστον επτά δημοσιογράφων και ιδιοκτητών ειδησεογραφικών ιστοθέσεων, ήταν το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, ο διευθ.σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Αναλυτικές πληροφορίες δημοσιεύουν μεταξύ άλλων την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή.

Ηχοϊστορίες ένα τρελό-τρελό μουσικό εργαστήρι για παιδιά


Αυτή την Κυριακή 28/12 στις 12 το μεσημέρι, πρωτοβουλία συντροφισσών/συντρόφων διοργανώνει

Ηχοϊστορίες
ένα τρελό-τρελό μουσικό εργαστήρι για παιδιά

Ο Δήμος κάλεσε να τον ελέγξει το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, με αφορμή τις εξελίξεις που έχουν προκύψει γύρω από τη διαχείριση του Δημοτικού Κοιμητηρίου και έχοντας πάντα ως γνώμονά της το δημόσιο συμφέρον και τη διαφανή διαχείριση του Δήμου, έχει ζητήσει τη συνδρομή του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου.