.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυτοί είναι ΑΕΚτζήδες υποτίθεται…

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

– Thanos Kokotas Despina Chambidou

Παντελόγλου ξίδι κολόγουρε, θα σε απαντάω για μια ζωή μέχρι

να ξεκουμπιστείς ρε γενίτσαρε από την Νέα Φιλαδέλφεια. Τσάτσε

του Λαφαζάνη! Ένας ΠΟΥΘΕΝΑΣ είσαι!!!!
– Χριστίνα Βρεττού

Ποια συμβάντα βρε κακομοίρη, σε πείραξαν οι πανηγυρισμοί κομπλεξικέ!!!!!!
– Tisiano Balla

etskonkses poustogoure????
– Giannis Nikolaou

Πόσο σκατόψυχο και κομπλεξικό ανθρωπάκι είσαι??? Νομίζω πως

χρειάζεσαι επειγόντως ψυχίατρο σε έχει τρελάνει η ΑΕΚάρα κομπλεξικέ

… Άντε παρέα με κυρ-Σάββα κερατά, καραπαπάρα και γαβαθιώτη να κλάψεις

παρέα… ΕρχόμαΣΤΕ… Όλη η πόλη μια γιορτή από εδώ και πέρα και εσύ

στην τρύπα σου…
– Dimitris Tsakiltzis

Με ξεπατωμένα δάση και δασικές εκτάσεις δεν μπορούν να γίνουν πραγματικοί δασικοί χάρτες


Κάθε μνημονιακό πακέτο που… σέβεται τον εαυτό του πρέπει να περιλαμβάνει και ορισμένες αντιδασικές διατάξεις. Αλλιώς θα είναι σαν… ανάλατο φαγητό. Ετσι και το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με το οποίο οι Τσιπροκαμμένοι προσπαθούν να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση του Μνημονίου τους περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο με αντιδασικές διατάξεις, με τις οποίες συνεχίζεται και εμπλουτίζεται η δασοκτόνα πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα, καταπώς το συνηθίζουν οι Τσιπροκαμμένοι, η προπαγάνδα αναλαμβάνει να κάνει το μαύρο άσπρο. «Η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες» φωνάζουν οι ντουντούκες αυτής της προπαγάνδας.

Για να καταλάβουμε, όμως, τι συμβαίνει σήμερα, πρέπει να πιάσουμε το νήμα από πιο πίσω.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, με σωρεία μνημονιακών αντιδασικών ρυθμίσεων, αποχαρακτηρίστηκαν ή μπήκαν στη διαδικασία αποχαρακτηρισμού δεκάδες εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Αρκεί και μόνο αυτό το γεγονός για να μας απαγορεύσει να μιλάμε για εκπόνηση δασικών χαρτών. Εκτός αν εννοούμε δασικούς χάρτες-καρικατούρα, που θα έρθουν να νομιοποιήσουν όλο το αντιδασικό νομικό οπλοστάσιο, που έχτισαν βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις (γαλάζιες, πράσινες ή ανάμικτες) αμέσως μετά την ψήφιση του βασικού δασικού νόμου 997/1979 (αναφέρουμε για παράδειγμα το δασοκτόνο νόμο 3208/2003 της κυβέρνησης Σημίτη, με υπουργό Γεωργίας τον Γ. Δρυ).

Και ο Μπέος στηρίζει την επιχείρηση εξυγίανσης... του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζο


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το gazzetta.gr:

32(+5) ενώσεις στο Makedonia Palace!

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Μελισσανίδης και Σαββίδης είναι στο ξενοδοχείο του δεύτερου μαζί με τις 32 Ενώσεις που έδωσαν το παρών. Γίνεται η ανατροπή ενόψει της ΓΣ του Ιουνίου! Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισαν να συμμετέχουν στην συνάντηση των Ενώσεων οι οποίες τάσσονται κατά της ΕΠΟ. Οπως έχετε διαβάσει νωρίτερα ο Μελισσανίδης αναμενόταν να δώσει το παρών στο Makedonia Palace (ιδιοκτησίας Σαββίδη) με το αφεντικό του ΠΑΟΚ να είναι ουσιαστικά ο άτυπος οργανωτής της συγκέντρωσης.

O Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το παρών στο ξενοδοχείο (η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00) μαζί με τον Αλέξη Δέδε. Ομως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι του χώρου εκτός από τους εκπρόσωπους των ενώσεων. Το παρών στο ξενοδοχείο δίνει και ο Αχιλλέας Μπέος αλλά και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πρώην μέλος της ΕΠΟ), ωστόσο δεν παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση.

Βρυξέλλες: Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας σε εκδήλωση της ΕΚΒ με συμμετοχή Παπαδημούλη (Βίντεο)


Αναδημοσίευση από το pandiera.gr:

Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται των Βρυξελλών σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών την Τρίτη 24 Μαΐου για το προσφυγικό με καλεσμένους ευρωβουλευτές και κάποια πράγματα που είπε ο Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

Για την εκλογή προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΟΕΝΓΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί επέβαλαν ανατροπή των συσχετισμών και έστειλαν στην μειοψηφία το μπλοκ των συνδικαλιστικών ηγεσιών Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ) – ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) – ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ). Αυτό το μπλοκ που τα τελευταία χρόνια είχε μοιράσει τις καρέκλες στο προεδρείο της ομοσπονδίας, ψήφιζε από κοινού όλες τις σοβαρές αποφάσεις και είχε μετατρέψει την ΟΕΝΓΕ σε παράρτημα του υπουργείου Υγείας.

Η ανατροπή αυτή των συσχετισμών ήταν αποτέλεσμα της κατάστασης που βιώνει καθημερινά η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών – ειδικευόμενων, επικουρικών επιμελητών και ειδικευμένων ΕΣΥ – λόγω της καταστροφικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διεκδικούν από την μία επιστημονική – επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους υγειονομικούς και από την άλλη δωρεάν – δημόσια – ισότιμη – καθολική – σύγχρονη – υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλον τον πληθυσμό. Ήταν έκφραση αποδοκιμασίας για τα «έργα και τις ημέρες» της «αγαστής συνεργασίας» των ηγεσιών Μετώπου – ΔΗΚΝΙ – ΠΑΣΚ στην ΟΕΝΓΕ.

Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ: Αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη


Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ. εκφράζουμε την ταξική αγωνιστική μας αλληλεγγύη στον Πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χ. Ζαγανίδη, γνωστό αγωνιστή του εκπαιδευτικού και γενικότερα εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ο Χρήστος Ζαγανίδης είναι γνωστός όχι μόνο για τους αγώνες του αλλά και για το ήθος του και την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του από τις γραμμές των ταξικών, εργατικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που γίνονται από τις παρατάξεις της γραφειοκρατίας του συνδικαλισμού που δεν διστάζουν ακόμα και να συκοφαντήσουν συναδέλφους προκειμένου να πετύχουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Από τύχη δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς στη χτεσινή επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού, στη «Κίτρινη γκαζόζα» - Πως περιγράφει αυτόπτης το γεγονός




Σε Κέντρο τυφλής οπαδικής βίας και βαρβαρισμού εξελίσσεται σταθερά η πόλη μας, μετά την αναίτια επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στη «Κίτρινη γκαζόζα».



Η Νέα Φιλαδέλφεια θα γίνει και πάλι γνωστή διεθνώς, όπως επιθυμούν ορισμένοι, για τα βίαια επεισόδια και τις τραγικές τους συνέπειες…
 

Όταν δίνουν στους κατοίκους ρεπό από ξύλο οι… οπαδοί του αφεντικού, σπέρνουν το πανικό  στους επισκέπτες της πόλης οι… οπαδοί άλλων αφεντικών

Βίντεο και φωτογραφίες από την «υποδοχή» του Φίλη στην Καλλιθέα


Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου του αγώνα και του εκπαιδευτικού κινήματος, ο μνημονιακός υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαΐου 2016 σε κλειστή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδειο).

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, Καλλιθέας –Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης, Αριστοτέλης, Κ. Σωτηρίου και το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, έδωσαν δυναμικά το ‘παρών’, εκφράζοντας την αντίσταση του κόσμου της εργασίας στις χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, στις συγχωνεύσεις τμημάτων, την κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων νηπιαγωγείων και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έτοιμοι να επέμβουν ήταν ασφαλίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού


Μετά την αντίδραση των πολιτικών κρατούμενων της υπόγειας έκτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που κατέστησαν σαφές ότι δε θα δεχτούν να μετατραπούν τα κελιά τους σε μπουντρούμια (τη δήλωση των πολιτικών κρατούμενων και ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ), οι υπεύθυνοι της φυλακής τροποποίησαν την τακτική τους, ανακοινώνοντας σήμερα στους πολιτικούς κρατούμενους ότι δε θα τους κλείσουν τη θέα προς τον ουρανό με πλέγμα, αλλά με… κονσερτίνα.

Συρματόπλεγμα με ξυράφια, τοποθετημένο σε πυκνές σειρές, η μία δίπλα στην άλλη, θα φράξει τον ουρανό πάνω από τη λεγόμενη «νεκρή ζώνη», κόβοντας τον ήλιο πιο πολύ απ’ όσο θα τον έκοβε το πλέγμα!

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις


3-4–5 & 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

στην ετήσια γιορτή  ΜΙΝΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.


Κατηγορίες:
1.ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ - έτη Γέν:2007-2008.
2.ΤΖΟΥΝΙΟΡ- έτη Γέν:2005-2006.

Πρόσκληση σε σύσκεψη για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας για την αποδέσμευση από την ΕΕ

Δεν ήταν δα και δύσκολο να προβλέψει κανείς τα όσα θα συνέβαιναν (και) στο τελευταίο Γιούρογκρουπ: μαζί με την ήδη θεσμοθετημένη καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος, την παράδοση όλης της δημόσιας περιουσίας στους «δανειστές» και της δημοσιονομικής πολιτικής στον αυτόματο «κόφτη», μαζί με τις ομαδικές απολύσεις και την κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζόμενων και των ανέργων στη χώρα μας (που έπονται ως «προαπαιτούμενα»), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα βήματα των προκατόχων της, πήρε ως «μπόνους» ένα ακόμη Μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά!

Σπύρος Καβακόπουλος: Παιδιά και Ελαιώνας (φωτογραφίες)


Η καλλιτεχνική φωτογραφία από χρόνια με γοήτευε, αλλά ποτέ δεν τόλμησα να πειραματιστώ μαζί της. Παρέμεινα θεατής σε εκθέσεις και κάποιες καλές εκδόσεις φωτογράφων, κυρίως ντοκουμέντων, έγιναν πολύτιμοι φίλοι σε ώρες σχόλης.

Την Κυριακή όμως που μας πέρασε, οι άκρως εκφραστικές εικόνες των παιδιών στο παζάρι του Ελαιώνα - για πρώτη φορά - μου δημιούργησαν την ανάγκη της οπτικής καταγραφής. Δεν έχω αξιώσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας καθώς καδράριζα στην τύχη και ο δυνατός ήλιος απαγόρευε κάθε δυνατότητα εξέτασης του θέματος στην οθόνη του κινητού. Παρ΄ όλα αυτά κοιτάξτε τις φωτογραφίες, ελευθερώστε τη φαντασία σας και φτιάξτε για κάθε μία την ιστορία της.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Aυτή τη Κυριακή 5-6-16 ξανά με την 9Η ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ένα μήνα απουσίας,  συνεχίζουμε με την 9η δράση του χωριού Παραγωγών, την Κυριακή  5  Ιουνίου  2016, στον πεζόδρομο του Άλσους, από τις 8:00 το πρωί έως τις  14:00 το μεσημέρι.

Με όλα τα προϊόνταπου από την αρχή διατίθενται, αλλά και με νέα εποχιακά, που θα μας θυμίσουν ότι μπήκαμε στο καλοκαίρι.

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας για το τοπικό τύπο, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)



Πριν την έναρξη του δημοτικού συμβούλιου της 25-5-16, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, ζήτησε το λόγο και ανάγνωσε ανακοίνωση -  καταγγελία του για το τοπικό τύπο. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο της και στο τέλος να παρακολουθήσετε σε βίντεο, όσα ειπώθηκαν σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο.

   


O Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος καλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας από τις 9:00 – 14:00

O Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος σας καλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας από τις 9:00 – 14:00

Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας
Προστατεύουμε το Πράσινο.


Λέτε να δούμε τον Σάκη Ρουβά υπουργό Παιδείας;

Του Γ. Γ.

Αφού ζούμε στην εποχή που το θαυμαστικό καταργήθηκε, (όπως σκιτσάριζε εύστοχα το πενάκι του Αρκά), τίποτα πια δεν μας κάνει εντύπωση. Ούτε ακόμα και κάποια στιγμή να δούμε τον Σάκη Ρουβά υπουργό Πολιτισμού. Κι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί αν δεχθούμε σαν δεδομένα τα όσα επικαλείται ανάρτηση του μπλοκ Ανεμος Αντίστασης.

Το έχουμε ξαναγράψει. Ζούμε στην εποχή που μπορεί να αποκρυσταλλωθεί στη γνωστή ρήση του Hegel «Η λογική γίνεται παραλογισμός». Παρακολουθούμε δηλαδή φαινόμενα, που κάποιες φορές γίνονται και μαζικά αποδεκτά τα οποία σε άλλες εποχές θα μας φαινόταν αδιανόητα.

Αντε π.χ να δεχθείς αυτό που ισχυρίζεται Κυριακάτικη εφημερίδα, ότι δηλαδή το κόμμα του γραφικού Βασίλη Λεβέντη έχει σταθερή δημοσκοπική άνοδο.
Ετσι όπως πάμε θα μας κάνουν οπαδούς της Λιακόπουλης θεωρίας, ότι «μας ραντίζουν».

Τέσπα, που λέει και η διαδικτυακή «γλώσσα». Πάμε να δούμε την ανάρτηση του ιστότοπου που αναφέραμε αρχικά:

Αχ, αχ....Μας ετοιμάζουν τον Ρουβά στην πολιτική σκηνή του τόπου
 ..

Συρρίκνωση εθνικής κυριαρχίας και αστικής δημοκρατίας


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ασφυκτική εποπτεία, ο δημοσιονομικός διορθωτής (κόφτης), το υπερταμείο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συρρικνώνουν σε βάθος την εθνική κυριαρχία του αστικού κράτους και την αστική δημοκρατία.

Νησί των Κυκλώπων
η Ιθάκη του ΣΥΡΙΖΑ 

Άνθρακες ο θησαυρός! Η ρύθμιση του χρέους, η πολυπόθητη Ιθάκη του συριζαϊσμού, αντίδοτο στο φαρμάκι που ποτίζει τον ελληνικό λαό, αποδείχτηκε νησί των Κυκλώπων. Οι άτεγκτοι δανειστές δεν συγκινήθηκαν απ’ τη νομιμοφροσύνη (οσφυοκαμψία) του ΣΥΡΙΖΑ, που τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος ενέδωσε πλήρως στα κελεύσματά τους. Ουσιαστικά, επανέλαβαν την υπόσχεση του 2012 στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Απλώς συμφώνησαν ότι το χρέος θα επανεξεταστεί το 2018, εφόσον εκπληρωθεί το πρόγραμμα του Τρίτου Μνημονίου μέχρι κεραίας, και τα μέτρα απόκλισης απ’ τους δημοσιονομικούς στόχους. Απ’ τα 10,3 δισ. της δόσης τα 7,5 δισ. θα δοθούν για την αποπληρωμή του χρέους, πράγμα που συμβαίνει με το συντριπτικό μεγαλύτερο μέρος των δανείων, και τα υπόλοιπα για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους στους ιδιώτες. Νέο χρέος θα προστίθεται και με τις υπολειπόμενες δόσεις μέχρι το 2018 για την εξόφληση, κυρίως, χρέους.

Κυκλοφορούν την Παρασκευή τα Τετράδια Μαρξισμού

Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού θεωρίας Τετράδια Μαρξισμού. Θεωρία και πράξη για την κομμουνιστική απελευθέρωση, με μεγάλο αφιέρωμα στην «επικαιρότητα του μαρξισμού και στην κομμουνιστική προοπτική στον 21ο αιώνα» και ενδιαφέροντα άρθρα για την καπιταλιστική κρίση, την εκπαίδευση και την τέχνη. Το περιοδικό αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα συμβολής στο αναγκαίο σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Με τον επαναστατικό μαρξισμό για την κομμουνιστική στρατηγική στην παρούσα κρίση και το μέλλον της ανατροπής

Την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού θεωρίας Τετράδια Μαρξισμού. Θεωρία και πράξη για την κομμουνιστική απελευθέρωση (εκδ. ΚΨΜ). Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα και τους σκοπούς του περιοδικού, είναι αρκετά εύγλωττος ο τίτλος του εντιτόριαλ της Σύνταξης: «Με τον επαναστατικό μαρξισμό για την κομμουνιστική στρατηγική στην παρούσα κρίση και το μέλλον της ανατροπής». Ο πήχης μπαίνει αρκετά ψηλά, ωστόσο η εποχή απαιτεί τόλμη, δέσμευση και στράτευση.

Κλιμακώνεται η λαϊκή εξέγερση στην Γαλλία

Από τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά μαθαίνουμε ότι τώρα (πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας) υπάρχει μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στην Γαλλική πόλη Ρεν με διαδηλωτές να προσπαθούν να καταλάβουν το «σπίτι του λαού» και να ξεσπούν βίαια επεισόδια μεταξύ απεργών και δυνάμεων καταστολής. (Παραθέτει κι αυτό το βίντεο)

Τα όσα παρακολουθούμε αυτές τις βδομάδες, μόνο με τον μεγάλο ξεσηκωμό του Γαλλικού λαού στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 ενάντια στο αντεργατικό νομοθετικό κατασκεύασμα που προωθούσε ο τότε πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ μπορεί να συγκριθούν.

Τότε ο Γάλλος πρωθυπουργός μπροστά στο βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και παρά τις αρχικές δηλώσεις του αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση εγκαταλείποντας τους αντεργατικούς σχεδιασμούς του. Σήμερα άραγε τι θα κάνει η Γαλλική κυβέρνηση; Μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες.

Μέχρι πού θα φτάνει η σκόνη απ’ το εργοτάξιο της «Αγιά Σοφιάς»;

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2015

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει το διάγραμμα που περιλαμβάνεται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (κεφάλαιο 9, σελίδα 40):

skoni

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΚΕΛ

Αναδημοσίευση από το iskra.gr:

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  

Να κυβερνάει η Δεξιά του ΔΗΣΥ στην Κύπρο, που άρπαξε δισεκατομμύρια από όλους τους καταθέτες, οι οποίοι ήταν τόσο ηλίθιοι, ώστε να διατηρούν στο νησί καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, αλλά στις εκλογές της περασμένης Κυριακής να καταποντιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση του αριστερού -τρομάρα του!- ΑΚΕΛ, ήταν ένα δείγμα του τι θα πάθει πιθανότατα και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα φύγει από την εξουσία, έχοντας προηγουμένως γίνει μνημονιακό κόμμα.  

Το ΑΚΕΛ, το οποίο πάντως δεν έκλεψε τις καταθέσεις όπως έκαναν οι κλέφτες της Δεξιάς, έχασε 7,1 εκατοστιαίες μονάδες! Από το 31,8% που είχε έπεσε παταγωδώς στο 25,7%! Οι μνημονιακοί πολιτικοί απατεώνες του ΑΚΕΛ πλήρωσαν για δεύτερη φορά σαφώς ακριβότερα σε ποσοστό από το 2012, όταν έχασαν την εξουσία. Όχι ότι δεν έχασε σε ποσοστό και η Δεξιά που κυβερνούσε. ΄'Έχασε κι αυτή. Από το 34,4% που είχε, έπεσε κατά 3,7 εκατοστιαίες μονάδες και τώρα πήρε μόνο 30,7%. όπως και να το κάνεις όμως, η μείωση του ποσοστού της ήταν μόνο η μισή εκείνης του ΑΚΕΛ, και αυτό είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο. Χώρια που το να χάσουν μόνο 3,7% οι κλέφτες των καταθέσεων δεν συνιστά και καμιά βαριά τιμωρία, όσο και αν, κατά έναν μυστήριο τρόπο, τα λεφτά τα έχασαν μόνο ξένοι και κάποιοι ''κονομημένοι'' πολιτικοί αντίπαλοι του ΔΗΣΥ! Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ, μην το ξεχνάμε αυτό! Μας έχουν διηγηθεί περίπτωση Κύπριου επιχειρηματία που είχε σε κυπριακή τράπεζα 900.000 ευρώ καταθέσεις και 700.000 ευρώ δάνεια. Ξαφνικά, του έφαγαν τις 800.000 από τις καταθέσεις και βρέθηκε να χρωστάει 600.000 ευρώ παραπάνω από τις 100.000 καταθέσεις που του άφησαν!!! Ήταν στα πρόθυρα αυτοκτονία!  

O ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΟΙ ΗΠΑ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι της Ρωσίας υπογράμμιζαν στην Iskra, χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας, ότι ο Πούτιν ήρθε στην Αθήνα μόνο και μόνο επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος για τα 1000 χρόνια της Ρώσικης Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, επέτειο στην οποία, όπως και γενικότερα στο ρόλο του Αγίου Όρους, το Ρώσικο καθεστώς και ο ίδιος ο Πούτιν δίνουν ένα εξαιρετικό βάρος.  

Άλλωστε, η εξουσία της Ρωσίας δεν κρύβει, αντίθετα προβάλει σε όλους τους τόνους, την προσπάθεια της να αναδείξει την παγκόσμια πολιτιστική και αξιακή εμβέλεια του Αγίου Όρους και εν μέρει να το οικειοποιηθεί ως παγκόσμια σύμβολο, πράγμα που προκαλεί τη μήνη των κυρίαρχων δυνάμεων της Δύσης.  

Η κυβέρνηση Τσίπρα έβλεπε εξ' αρχής με επιφύλαξη την έλευση Πούτιν στην Αθήνα, έτρεμε τις αμερικάνικες αντιδράσεις και δεν είχε κάνει καμιά ουσιαστική προετοιμασία για την πραγματοποίηση της, ενώ και η Ρώσικη πλευρά ήταν γι' αυτό διστακτική για την επίσκεψη, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα, σχεδόν, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η «έφοδος στον ουρανό» και η κληρονομιά της


Στις 28  του έμφορτου από μνήμες για το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα μήνα Μάη, κλείνουν 145 χρόνια από τη συμπλήρωση ενός έπους και μιας τραγωδίας: από την ήττα και την ηρωική θυσία των ηρωικών Κομμουνάρων του Παρισιού. Οι άνθρωποι αυτοί, εργάτες και εργάτριες, φορείς και συνεχιστές των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του γαλλικού λαού, βλέποντας τα πρωσικά στρατεύματα να παρελαύνουν στο Παρίσι, μετά τη ντροπιαστική ήττα της Γαλλίας στο γαλλοπρωσσικό πόλεμο και την προδοσία της αστικής τάξης της χώρας, πήραν επάνω τους τη μοίρα της πατρίδας, αποδεικνύοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, τί σημαίνει να αναδεικνύεται το προλεταριάτο σε ηγέτιδα τάξη.
 
                Η Κομμούνα του Παρισιού υπήρξε το πρώτο εργατικό κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πρώτη «έφοδος στον ουρανό» όχι απλώς των υπάλληλων τάξεων, αλλά των ίδιων των άμεσων παραγωγών, αυτών που δημιουργούν τον πλούτο του κόσμου. Η σύντομη, δίμηνη εξουσία της λειτουργώντας προς όφελος των καταπιεσμένων, ανέδειξε νέες αξίες και πρότυπα: την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τον ηρωισμό της εργατικής τάξης, αυτής της τάξης που «είναι δουλεύτρα και δεν έχει κανέναν ανάγκη». Κληροδότησε, τόσο με τα επιτεύγματα, όσο και με τις αποτυχίες της, μια σειρά από παρακαταθήκες και εμπειρίες που αποτελούν σημαντική κληρονομιά για το – χειμαζόμενο σήμερα – εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Κληροδότησε ζητήματα προς συζήτηση και άντληση εμπειρίας:

Τα πρώτα 99 χρόνια είναι δύσκολα…

του Γιώργου Κρεασίδη

Σε νέα φάση μπαίνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τον «κόφτη» και τα άλλα σκληρά μνημονιακά προαπαιτούμενα για φορολεηλασία, παράδοση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων στους τοκογλύφους και τον πόλεμο-αστραπή ιδιωτικοποιήσεων ενάντια στον δημόσιο και φυσικό πλούτο. Η υλοποίηση όσων ψηφίστηκαν αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αιχμή του δόρατος για την πολιτική της άρχουσας τάξης. Παράλληλα, υποχρεώνει τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς σε ανασύνταξη, ώστε οι κοινωνικοί αγώνες της επόμενης περιόδου να έχουν χαρακτηριστικά σύγκρουσης για την ανατροπή.

Δεν θα είναι περίπατος για την κυβέρνηση να εφαρμόσει όσα ψήφισε. Ανησυχεί η κυβέρνηση για τη διάρκεια της κοινωνικής ανοχής, που δεν είναι σε καμιά περίπτωση συναίνεση. Έχει συνείδηση ότι μεσοπρόθεσμα δεν αρκούν για την πολιτική σταθερότητα ο αιφνιδιασμός με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της φαστ τρακ ψήφισης 7.500 σελίδων μνημονιακής βαρβαρότητας, η εκφυλιστική δράση της γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο εργατικό κίνημα και η αρνητική επίδραση από τη μνημονιακή ολοκλήρωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απόφαση του Eurogroup για χρέος-Μνημόνια: Αλυσόδεμα για 100 χρόνια!

O «κόφτης» που ψήφισε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την περασμένη Κυριακή, εξασφαλίζει ότι οι στόχοι του τρίτου Μνημονίου θα επιτευχθούν οπωσδήποτε, αφού ακόμα και την άνοιξη του 2019 θα μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα με αυτόματη διαδικασία. Αρα, ο «κόφτης», που ήταν απαίτηση του ΔΝΤ, αποτελεί την τελευταία εγγύηση που ήθελαν οι δανειστές, προκειμένου να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημόνιου.

Η ίδρυση μιας ανώνυμης εταιρίας, στην οποία περνά όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού κράτους (οικόπεδα, κτίρια, αγροτεμάχια, μετοχές τραπεζών, μετοχές σε κρατικές ή ημικρατικές επιχειρήσεις, ακόμα και οι συμβάσεις παραχώρησης δρόμων, αεροδρομίων, λιμανιών), για 99 χρόνια και με διοίκηση απόλυτα ελεγχόμενη από τους δανειστές, προσφέρει σ' αυτούς την εγγύηση ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους μέχρι το τελευταίο σεντ.

Ψήφισμα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας για τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο και το Ολοήμερο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

          Νέα Φιλαδέλφεια, 23 Μαΐου 2016

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και οι παριστάμενοι στη Γενική Συνέλευση γονείς-εκπρόσωποι στην Ένωση των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας εκφράζουμε τη ρητή διαφωνία και αντίθεσή μας για τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση για το ολοήμερο και το δημοτικό σχολείο γενικότερα. Θεωρούμε ότι αυτές πλήττουν τη δημόσια παιδεία και το συμφέρον των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία και είναι ιδιαίτερα αρνητικές ειδικά στο πλαίσιο της δραματικής οικονομικής συγκυρίας στην οποία ζούμε. 

Ειδικότερα: 

Οι πολιτικές εκδηλώσεις-συζητήσεις των Αναιρέσεων 2016 στην Αθήνα

 

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016 - ΑΘΗΝΑ-ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ: Πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων – συζητήσεων

Για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Αθήνα διοργανώνει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του πολιτικού του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 3/6

Εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: «Της γης οι κολασμένοι: Για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική απάντηση στη προσφυγική κρίση», για να συζητηθεί το ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ένα θέμα που κυριαρχεί εδώ και αρκετό καιρό στην συζήτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Κόφτε το δούλεμα με τις off-shore. Όλοι!


Το θέμα με την κόντρα Μαξιμου-αντιπολίτευσης για τις off-shore έχει ως εξής: Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν έναν νόμο σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί ποτέ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον αντικατέστησε με έναν άλλο που αφήνει ορθάνοιχτα παράθυρα. Αμφότεροι όμως υπερψήφισαν, στο 3ο Μνημόνιο, το πλαίσιο νομιμοποίησης των «ευρωπαϊκών» ή «φιλο-ευρωπαϊκών» off-shore αφού αυτή είναι οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έφτιαξαν έτσι ένα τεράστιο «λιβάδι διαπλοκής» 

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία - Επεισόδια στο Παρίσι (βίντεο)

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το naftemporiki.gr:
Στα χαρακώματα παραμένουν κυβέρνηση και συνδικάτα στην Γαλλία. Μεγάλες πορείες ενάντια στο νέο νόμο για τα εργασιακά διοργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 100.000 άτομα πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού.

Φεστιβάλ "αναιρέσεις" 2016: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Πρόσφυγας κρεμάστηκε στο κέντρο της Λάρισας

Το βράδυ της Πέμπτης στη Βενιζέλου

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα δεδομένα της Λάρισαςς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της  πόλης, όπου πρόσφυγας αγνώστων λοιπών στοιχείων βρέθηκε κρεμασμένος στη συμβολή των οδών Λαπιθών και Βενιζέλου από περαστικούς.

 Στο σημείο κλήθηκαν αμέσως άνδρες της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ για να απομακρύνουν τη σορό του νεαρού άνδρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λογο για αυτοκτονία, με το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας να έχει αποκλειστεί.

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ Ν. ΑΦΡΙΚΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη συμφωνία ΕΕ-Νότιας Αφρικής, αν δεν υπάρξει απόλυτη προστασία για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, δεν απαίτησε την αλλαγή της Συμφωνίας ώστε να προστατευθούν τα δύο αυτά προϊόντα ΠΟΠ-«ναυαρχίδες» της χώρας μας. 

Είναι τραγικό και συνάμα καταστροφικό, ενώ οι υπόλοιπες 27 χώρες προστάτεψαν στην επικείμενη συμφωνία με την Νότιο Αφρική, 250 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να προστατεύσει τα δύο σημαντικότερα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας. 

Η αρνητικότατη αυτή εξέλιξη δημιουργεί ωστόσο, ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα:

Πρόκειται για ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των Υπουργών ή μήπως, κάποιοι, εντός της κυβέρνησης, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών των Η.Π.Α. και του Καναδά, ενόψει των συμφωνιών με τις χώρες αυτές και οι υπόλοιποι σιωπούν για να μην χάσουν τις «καρέκλες» τους; 

Τοπικός εντολοδόχος των ιμπεριαλιστών δανειστών η ελληνική κυβέρνηση

Με το που τελείωσε το Eurogroup της περασμένης Τρίτης, 3:55 τα χαράματα της Τετάρτης, ο Τσακαλώτος είχε στείλει με non paper τη «γραμμή» για την εγχώρια προπαγάνδα: «Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα - Ρυθμίζεται άμεσα, από αύριο, το θέμα του χρέους». Αλλα, όμως, έλεγαν τα επίσημα κείμενα: η απόφαση του Eurogroup και η δήλωση του Ντεϊσελμπλούμ, αναρτημένα και τα δύο στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλίου. Επειδή στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές άρχισαν τα σχόλια, ο Τσακαλώτος έστειλε νέο non paper στις 5:34 το απόγευμα, που ξεκινούσε ως εξής: «Στο Eurogroup επιτεύχθηκε “πλήρης συμφωνία (staff level agreement)'', δηλαδή έκλεισε η αξιολόγηση».

Αφού έκλεισε η αξιολόγηση, πώς συνέβη και την επομένη συνεχιζόταν το παζάρι με την τρόικα πάνω σε μια σειρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η μη επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, η συμπερίληψη και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στα πακέτα που θα πωληθούν στους «γύπες των αγορών» και μια σειρά άλλα ζητήματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί κανένας δεν μας ενημέρωσε υπεύθυνα;

Απίστευτο! Οι "εταίροι" ξευτελίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Ζητούν "προαπαιτούμενα" -για να δώσουν την δόση- που ούτε Μπανανία δεν θα τους τα πρόσφερε!


Προαπαιτούμενο για την υποδόση και η αμνήστευση των "δικών τους παιδιών" που κατηγορούνται ότι ξεπούλησαν την κρατική περιουσία ζημιώνοντας το δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!  

Διαβάζεις σήμερα μια είδηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την οποία αν την συναντούσες στο διαδίκτυο σίγουρα θα την προσπερνούσες με το συμπέρασμα ότι είναι «τρολιά». Τόσο απίστευτη φαίνεται!

Μας γράφει λοιπόν η εφημερίδα ότι ένα από τα «προαπαιτούμενα» που έθεσε το τελευταίο Γιουρογκρούπ για να πάρει το ελληνικό κράτος την «πολυπόθητη δόση» είναι «η απαλλαγή από τις ποινικές διώξεις εις βάρος των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, που κατηγορούνται ότι με τις ενέργειες τους το 2013 προκάλεσαν ζημιά άνω των 580 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο»!

«Πορείες αξιοπρέπειας» στην Ισπανία ενάντια στη λιτότητα

Έναν μήνα πριν από τις εκλογές, χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σήμερα σε «πορείες αξιοπρέπειας» με κεντρικό σύνθημα «ψωμί, δουλειά, στέγη» για να απορρίψουν «τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες».

Στη Μαδρίτη, οι διαδηλώσεις κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντε Σολ, όπου τους διαδηλωτές περίμενε ένα πανό που έγραφε: «για την δημοκρατική εξέγερση των λαών της Ευρώπης, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη». Οι διαδηλωτές καταλάμβαναν το ήμισυ της πλατείας.

Οι πρώτες μεγάλες «πορείες αξιοπρέπειας» πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου 2014 συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Σήμερα, περισσότερες από 125 πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για πορείες σε τριάντα περίπου ισπανικές πόλεις από τη Σεβίλη μέχρι τη Βαρκελόνη, «ώστε οι άνθρωποι να κάνουν φανερή την αγανάκτησή τους».

Το μέτρο της βλακείας


Θέμης Τζήμας

«Βλάκας είναι αυτός που κάνει κακό στους άλλους, χωρίς να ωφελείται ο ίδιος». Ορισμός της βλακείας.

Δείχνει ότι η βλακεία συνιστά πολιτική ιδιότητα και κατηγορία. Είναι στάση ζωής, που συχνά συνοδεύεται από κυνισμό και κουτοπονηριά. και πολιτική στάση επομένως, εξοργιστική ιδίως σε καιρούς μεγάλων κρίσεων για την πλειοψηφία των πολιτών. Αυτήν την πολιτική στάση δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν ούτε στο ελάχιστο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διαρκώς φτύνουν βλακείες στους πολίτες, αντί τουλάχιστον να επιδείξουν μια στοιχειώδη ενσυναίσθηση και σεμνότητα, για αυτά που πράττουν. Είναι άγνωστο, αν και κανείς μπορεί να κάνει εικασίες, τι κυριαρχεί μέσα τους και τους ωθεί στην εν λόγω στάση. Ο κυνισμός; Ο κρετινισμός; Η αδυναμία αντίληψης της κατάστασης; Το αίσθημα του παγιδευμένου; Όλα μαζί;

Αναγκαία όσο ποτέ η αποδέσμευση της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ!


Γράφει ο Θανάσης Κανιάρης.

Σχιζοφρενικές καταστάσεις συνεχίζει να ζει η χώρα, μετά από 6 χρόνια άγριας λιτότητας που οδήγησε στη βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και προκάλεσε οικονομικές και κοινωνικές τραγωδίες.

Έχουμε και λέμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ υποχωρεί σε όλα τα αιτήματα που είχε θέσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός (ΕΕ–ΔΝΤ) προκειμένου να κλείσει η περιβόητη αξιολόγηση, να εκταμιευτεί η δόση και να ανοίξει το θέμα του χρέους.

Πράξη πρώτη: Περνάει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο βάζει ταφόπλακα στο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα και το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό. Οι μελλοντικές συντάξεις μειώνονται ως και 20% λόγω της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών εκτινάσσονται. Κάποιος θα έπρεπε να ανοίξει μέτωπο με τα μεσοστρώματα και τις ανεξέλικτες καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά…Οι μικρές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με τη μορφή πολυάριθμων γραφείων μηχανικών, γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, λογιστών, θα πρέπει να εκλείψουν προκειμένου να υπάρξει μια ανώτερη βαθμίδα οργάνωσης του κεφαλαίου με τη μορφή των Ανωνύμων Εταιριών. Δεν το έπραξαν αποφασιστικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Tο έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

''ΤΣΟΥΝΑΜΙ'' ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΞΙΑ

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- εξπρές σε ακίνητα, ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία,  ξεκινούν από τον Ιούνιο σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.  

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί από τον επόμενο μήνα τα άρθρα 993 και 995 του νέου τροποποιημένου από το καλοκαίρι του 2015 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τα οποία προβλέπουν ότι κατά τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεπών δανειοληπτών και λοιπών χρεοφειλετών θα λαμβάνονται πλέον υπόψη ως τιμές εκκίνησης οι πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς που έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και όχι οι πολύ πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες, όπως προέβλεπε ο Κ.Π.Δ πριν αλλάξει το καλοκαίρι του 2015. Ουσιαστικά με την ενεργοποίηση των διατάξεων αυτών ανάβει το «πράσινο φως» για πλειστηριασμούς ακινήτων χιλιάδων οικονομικά αδύναμων δανειοληπτών και λοιπών οφειλετών σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς οι αξίες στις οποίες θα εκκινούν οι πλειστηριασμοί θα είναι οι πάρα πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές.  

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Μια αντίφαση, το… κενό του ΚΚΕ μετά τα «συγχαρητήρια» Γ. Τομπούλογλου, και η 100% συμφωνία που δε ψηφίστηκε…


Τέσσερα γεγονότα που ξεχώρισαν, σε ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.



Τρεις στάσεις που δεν είναι, ή δεν είναι και τόσο πολιτικές, και τα ακόμη μια φορά από δεξιά, κολακευτικά σχόλια στο ΚΚΕ.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ήρθε ένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, που αφορούσε ψήφισμα με το οποίο ο δήμος:

  •             «καταγγέλλει τη συνέχιση για έκτο χρόνο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας που οδηγεί σε πρακτική αδυναμία εκπλήρωσης βασικών αρμοδιοτήτων της

  •            καλεί τους πολίτες σε συστράτευση και αγώνα ενάντια στη μονιμοποίηση και αυτοματοποίηση των μνημονιακών μέτρων».

Όταν ο Τομπούλογλου κάλεσε τον Κώστα Πλεύρη στην ΟΝΝΕΔ!


Μια παλιά ιστορία από τον Βύρωνα! 

Σε επιστήμη είχε αναγάγει ο Χάρης Τομπούλογλου τις δημόσιες σχέσεις την εποχή της παντοκρατορίας του την δεκαετία του 1990. Το γαλάζιο στέλεχος είχε επαφές όχι μόνο με τους κεντροδεξιούς, πολλοί από τους οποίους έπιναν νερό στο όνομα του, αλλά και με πολλούς που ανήκαν σε άλλους χώρους, είτε της αριστεράς, είτε της ...ακροδεξιάς. Στην ιστορία έχει μείνει, η πρόσκληση που είχε κάνει στην ΟΝΝΕΔ Βύρωνα, για να μιλήσει στα Οννεδιτάκια, ο πατριάρχης του ελληνικού εθνικισμού Κώστας Πλεύρης. Πολλοί ήταν τότε που είχαν αντιδράσει, ωστόσο ο Τομπούλογλου, την εποχή της γαλάζιας παντοκρατορίας του, δεν σήκωνε και πολλές αντιρρήσεις....

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ  

Του ΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ  

Αντί για ένα ήρεμο καλοκαίρι, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως περίμενε το επιτελείο Τσίπρα, η κυβέρνησή του εκπέμπει καθημερινά μηνύματα ψυχικής εξάντλησης και πολιτικής παράλυσης, με τις αλληλογρονθοκοπούμενες τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της να δίνουν εικόνα πύργου της Βαβέλ

Τη μια μέρα, ο για νιοστή φορά “στα πρόθυρα της παραίτησης Πάνος Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την “αντισυνταγματική και εγκληματική” (sic) αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, την οποία και το κόμμα του μόλις προχθές ψήφισε. Την επομένη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέει όχι, οι δανειστές είχαν δίκιο για την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, γιατί δεν μπορεί να πληρώνουν μεγαλύτερο ΦΠΑ οι κάτοικοι της Ροδόπης (εθνικά ευάλωτης, είναι το υπονοούμενο, εν είδει ρελάνς στον εθνικιστή Καμμένο) από τους νησιώτες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε μια διαλεκτική υπέρβαση των αντιθέτων, υποστηρίζει ότι η ρύθμιση για τα νησιά, που ψήφισε το σώμα του οποίου ο ίδιος προίσταται, είναι... “οριακά αντισυνταγματική”!

«Τι σε κόφτει για την κόφτη;»


του Διονύση Ελευθεράτου

Αέναα μνημόνια, υπνοβασίες και σεξυπνίες, σε έναν διάλογο που θα μπορούσε να έχει γίνει, όντως…
Τα μάτια του αγνού ΣΥΡΙΖΑίου είχαν γουρλώσει, την ώρα που μιλούσε τηλεφωνικά στον άν­θρωπο, τον οποίο δεν ήξερε αν έπρεπε να αποκαλεί «σύντροφο» ή «γιατρό».

– ΣΥΡΙΖΑίος (ο απλός): – Νό­μιζα ότι μού έκαναν πλάκα οι σύ­ντροφοι. Και τώρα που σας μιλάω, ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέ­ψω. Ποιος διάολος στο κόμμα σκέ­φτηκε να λειτουργήσει γραμμή ψυ­χολογικής – πολιτικής στήριξης για απογοητευμένα μέλη και οπαδούς και να το ονομάσει «ΚΟΦΤΗΣ»; Δεν καταλαβαίνετε ότι παίζουμε με τον πόνο του κόσμου;

Ο αθλητισμός και οι στρεβλώσεις του

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Και στην πόλη μας ο αθλητισμός που γνωρίσαμε ήταν ερασιτεχνικός, οι αθλητές αγωνίζονταν για τη φανέλα· και στο ποδόσφαιρο, και στο μπάσκετ, και στο βόλεϊ, και στα αγωνίσματα του στίβου – και στην ΑΕΚ, και στον Ιωνικό, και στα άλλα σωματεία που υπήρχαν στις γειτονιές της πόλης μας.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο διάβα του χρόνου σπρώχτηκε στο περιθώριο· κυριάρχησε ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο τζόγος με αφετηρία το ΠΡΟ-ΠΟ της δεκαετίας του ’50, ενώ έφτασε να θεωρείται επένδυση η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, επένδυση που επιδιώκεται με πολλούς τρόπους να καταστεί κερδοφόρα για τον επιχειρηματία ο οποίος «επενδύει».

Η καθηγήτρια πιάνου Ειρήνη Αμαξοπούλου εισηγήτρια σε ημερίδα με θέμα: Τα οφέλη της μουσικής και των ξένων γλωσσών στη λειτουργία του εγκεφάλου


Πολιτικοί κρατούμενοι προς Παρασκευόπουλο: Δε θα μας θάψετε ζωντανούς!

Πριν από λίγη ώρα, οι πολιτικοί κρατούμενοι της υπόγειας 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού έστειλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω της διοίκησης της φυλακής, το εξής κείμενο:
 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο
και τον γενικό γραμματέα Ε. Φυτράκη

Επειδή δεν πέρασαν πολλές μέρες από την Ημερίδα «Φυλακές, δικαιώματα, διαφάνεια και λογοδοσία», που οργανώσατε στις 19/5/2016, στην οποία διατυπώσατε διάφορα περί «παράθυρου στις φυλακές», «διαφάνειας» και άλλα τέτοια ηχηρά, σας γνωρίζουμε ότι, στην απόπειρά σας να κλείσετε το μικρό άνοιγμα στον ουρανό μας – τον οποίο ήδη αυλακώνουν πυκνά κάγκελα και αγκαθωτά σύρματα – και να μας εγκιβωτίσετε με πυκνό σιδερένιο πλέγμα σε ένα πραγματικό κλουβί, θα αντιδράσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Κορυδαλλός, 27/5/2016

Κουφοντίνας Δημήτρης
Μαζιώτης Νίκος
Τσάκαλος Χρήστος
Τσάκαλος Γεράσιμος
Πολύδωρος Γιώργος
Χατζημιχελάκης Χάρης
Γουρνάς Κώστας
Πετρακάκος Γιώργος.
 


Στο μεταξύ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τη φωτογραφία, συνεχίζεται και σήμερα η δουλειά των συνεργείων, που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν πρόσθετο πυκνό πλέγμα στη «νεκρή ζώνη» που υπάρχει ανάμεσα στα υπόγεια κελιά και το χώρο όπου βρίσκονται οι δικαστικές αίθουσες (αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε εδώ).

Ελλάς – Γαλλία – Τραγωδία

Φίλε Πιτσιρίκο, με αφορμή το καταπληκτικό κείμενο του κομπανιέρο Άρη, να προσθέσω δυο-τρία πράγματα σχετικά με τις διαφορές που μπορεί εύκολα κανείς να δει όταν συγκρίνει τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά φυσικά δεν βλέπει.
1] Στην Γαλλία τα συνδικάτα είναι πραγματικά ισχυρά και, παρά τις όποιες κομματικές και πολιτικές προτιμήσεις που έχουν, δεν είναι τα τσοπανόσκυλα της εργοδοσίας και του κράτους.

Στην Γαλλία, όταν ο νόμος ψηφίζεται, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους λένε στα @ρχίδια μας, να τον ακυρώσετε, να τον πάρετε πίσω!

Δεν σταματάει ο αγώνας τους επειδή δεν κατάφεραν να «πείσουν» την κάθε βουλευτή Βαγενά της οποίας το αντεράκι έχει λιγδώσει και δεν το κουνάει ρούπι από την καρέκλα και τα υπογράφει όλα ακόμα και την θανατική καταδίκη του παιδιού της, να ψηφίσει κατά των μέτρων.

Στην Γαλλία -αλλά όχι μόνο στην Γαλλία, θυμηθείτε τον κεφαλικό φόρο που έριξε την Θάτσερ στην Βρετανία 25 χρόνια πριν– οι δίκαιοι αγώνες δεν σταματούν.

Οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι να δικαιωθούν.

Γάλλοι διαδηλωτές 59η μέρα στο δρόμο : «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες»

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Στο μενού των Γάλλων διαδηλωτών, μπήκε και η Ελλάδα.
Στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, το κυρίαρχο σύνθημα :
Εμείς δεν είμαστε Έλληνες 

Κανονικά μετά από αυτό θα έπρεπε να ψάχναμε πέτρα να κρυφτούμε. Ήρεμα παιδιά, ξέρω ο καφές στην Αποστόλου Παύλου, στην Καμάρα, στον Άγιο Ανδρέα, στα Λιοντάρια πρέπει να καταναλωθεί πριν αυξηθεί η τιμή…