.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας: Εκδήλωση-συζήτηση, για τις ΜΚΟ και το ρόλο τους, Σάββατο 18/2, 19:30


ΜΚΟ: Πόσος ανθρωπισμός χωράει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης;
 
Συζητάμε με εργαζόμενους σε ΜΚΟ και συναγωνιστές από το συντονισμό για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σωματείων, φοιτ. συλλόγων, συλλογικοτήτων.
Το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της δράσης τους ήρθε εκ νέου στη δημοσιότητα, το τελευταίο διάστημα με αφορμή το προσφυγικό και τη δράση τους γύρω από αυτό, από την πρώτη κιόλας στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στη χώρα μας.
Οι ΜΚΟ δημιουργήθηκαν το 1990, με πρωταγωνιστή στη δημιουργία τους την ίδια την ΕΕ. Διαφημίστηκαν πολύ και προωθήθηκαν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συνεχίζει το ίδιο έργοως εργαλεία «συμμετοχής», ως όργανα της «κοινωνίας των πολιτών» με την ΕΕ να υποχρεώνει τις χώρες να δίνουν ένα ποσοστό από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση τους.

 
Πλέον, τα ερωτήματα για τον ρόλο που παίζουν οι ΜΚΟ, είναι πάρα πολλά, και ξεκινούν από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν, τον τρόπο λειτουργίας τους, τις εργασιακές σχέσεις που εφαρμόζονται σε αυτές, τη χρηματοδότησή τους , και φυσικά την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
 
Με την εκδήλωση που διοργανώνουμε στην εργατική λέσχη Ν Ιωνίας-υδραγωγείο, το Σάββατο 18/2, στις 19:30, στο χώρο της εργατικής Λέσχης Ν. Ιωνίας-υδραγωγείο, Ελ. Βενιζέλου 84, (Άγαλμα Μητέρας), επιδιώκουμε να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να απαντήσουμε σε όλα αυτά, μαζί με εργαζόμενους σε ΜΚΟ και συναγωνιστές από το συντονισμό για το προσφυγικό μεταναστευτικό σωματείων φ. συλλόγων και συλλογικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου