.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Ο Γ. Βασιλειάδης υφ. αθλητισμού ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των επιχειρημαικών συμφερόντων



Συνέντευξη στο ΣΠΟΡ FM 94,6  και στο Βασίλη Βέργη έδωσε ο υψυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει, υπήρχε μια για το γήπεδο της ΑΕΚ και μια για το αποτέλεσμα στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΟΕ. 

Στις απαντήσεις του υφυπουργού κυριαρχούν τα «θα». Όλες οι καθυστερήσεις για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, το κάψιμο του σπιτιού του Μπίκα κλπ, αποδίδονται σε… λογικές αιτίες. Πουθενά δε φαίνεται έστω ως υποψία, η πολιτική σκοπιμότητα και το γεγονός πως εμπλέκονται εξέχοντα πρόσωπα της άρχουσας τάξης, που κανείς τους δε τολμά να ακουμπήσει.

Στο θέμα του ιδιωτικού γηπέδου Μελισσανίδη, αν και δικηγόρος στο επάγγελμα, εμφανίζεται να μην έχει ακούσει τίποτα για δικαστικές και άλλες εκκρεμότητες, και στο πλαίσιο της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τα ταυτίζει με την ΑΕΚ. Παράλληλα προσθέτει τη δική του πίεση στο δήμο, εμφανίζοντας τον ως το μόνο εμπόδιο για το οποίο 4 χρόνια τώρα δε κατασκευάζεται το ιδιωτικό γήπεδο. Μάλιστα ο υφυπουργός αθλητισμού της… ριζοσπαστικής αριστεράς, προσωποποιεί το πρόβλημα και μιλάει για το κ. Βασιλόπουλο, όχι για το δήμο, όχι για τους κατοίκους! Είναι τέτοια η ευθυγράμμιση του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ο Δ. Μελισσανίδης αποκλείεται να τα έλεγε διαφορετικά ή καλύτερα…


Ας δούμε τι απάντησε για το γήπεδο της ΑΕΚ και τη κόντρα επιχειρηματικών συμφερόντων και κομμάτων, που επίσης συγκρούονται για να τα εκπροσωπήσουν αυτή φορά στις εκλογές της ΕΟΕ.



Για το γήπεδο της ΑΕΚ:
 «Αυτό το θέμα με το γήπεδο της ΑΕΚ με ταλανίζει και… οικογενειακά. Είναι μια μουρμούρα που ακούω συνέχεια από τους ΑΕΚτζήδες συγγενείς (γέλια). Σαφέστατα πρέπει να τελειώσει. Η ΑΕΚ έχει ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Ο εκάστοτε δήμαρχος εκφράζει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Βασιλόπουλος ήθελε να τηρηθούν τα πλαίσια του νόμου, νομίζω ότι τηρούνται, οπότε καλό θα είναι να τελειώσει αυτή η ιστορία. Χωρίς να έχω δει τον φάκελο, απ’ αυτά που ξέρω το γήπεδο είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα».



Για τις εκλογές στην ΕΟΕ: 
«Ορισμένα πράγματα είναι μοναδικά, ελληνικά. Δεν θα συμφωνήσω με την ένταση και την πολιτικοποίηση της διασικασίας. Εμμέσως έγινε ποδοσφαιροποίηση της διαδικασίας. Το 2015 με δεδομένο ότι η χώρα δεν είχε αθάνατο, ο υφυπουργός αθλητισμού πήρε μια πρωτοβουλία και στήριξε τον τότε και νυν πρόεδρο της ΕΟΕ, τον κ. Καπράλο. Αυτό δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Από την άλλη μια διαδικασία που αφορά έναν κορυφαίο οργανισμό, προφανώς αποτελεί και κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία των πανηγυρισμών για την εκλογή. Νομίζω ότι η αθλητική πολιτική ηγεσία της χώρας, κράτησε χαμηλούς τόνους στις εκλογές και προσπαθήσαμε να μην υπάρχουν παρεμβάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό. Υπάρχουν κάποιες υπόνοιες για τη διαδικασία. Τα αρμόδια όργανα θα κρίνουν την ορθότητα της διαδικασίας. Έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο για την ώρα είναι απολύτως σεβαστό. Δεν θα ήθελα να παίξω το ρόλο του δικαστή σε αυτή την ιστορία. Ακόμα και αν υπάρχουν προσφυγές θα είναι σεβαστές οι αποφάσεις που θα υπάρχουν. Δεν έχει νόημα να πάρουμε θέση ή για το ένα ή για το άλλο και να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Πρέπει νομίζω να ευχηθούμε περαστικά στον κ. Κούβελο και θα δούμε πως θα πάει στο θέμα της υγείας του. Πάντως το σύνολο του αθλητισμού περνάει μια κρίση».

Για την κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη στις εκλογές της ΕΟΕ:  

«Πρέπει να περάσουμε στην επόμενη μέρα και η επόμενη μέρα πρέπει να έχει μια κεντρική αποδοχή. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν. Όσοι ασχολούνται με αυτό θα πρέπει να δείξουν σύνεση για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν και να βρούμε μια λύση για το ποδόσφαιρο που έχει απαξιωθεί πλήρως. Όσο δεν τολμάμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο τόσο αυτό θα χρονίζει. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα».

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατείστε εδώ για να μεταφερθείτε στη πηγή sport-fm.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου