.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μια ”διευκρίνιση” στους αρθρογράφους του ΠΡΙΝ


Έσπευσαν, ως έτοιμοι από καιρό, κάποιοι αρθρογράφοι του ”ΠΡΙΝ” (12/2) να ρίξουν τα βέλη και τις ”μπηχτές” τους στην ΛΑ.Ε και το Αριστερό Ρεύμα.

Παλιά η συνήθεια στο χώρο της Αριστεράς, δεν αλλάζει εύκολα, ακόμα και αν τα βέλη είναι εντελώς άδικα, μας έλεγαν στελέχη της ΛΑ.Ε.

Σε αντίθεση με την κεντρική εισήγηση, μόνο η Μαριάννα Τσίχλη, μας πληροφορεί ο αρθρογράφος του ”ΠΡΙΝ”, έθεσε θέμα ρήξης και αποδέσμευσης όχι μόνο από την ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατ’ αρχάς δεν ξέρω, μας έλεγε στέλεχος της ΛΑ.Ε, να υπήρχε ”κεντρική” εισήγηση στην παρουσίαση των θέσεων της ΛΑ.Ε για έξοδο από την ευρωζώνη και ”περιφερειακές” εισηγήσεις.
Πέραν αυτού, η Μαριάννα Τσίχλη και όλοι στο ”πάνελ”, τις θέσεις της ΛΑ.Ε έλεγαν και όχι προσωπικές ή των επί μέρους οργανώσεων τους.

Επομένως, κατά τα στελέχη της ΛΑ.Ε, ό,τι ειπώθηκε εκεί, από όποιον ή όποια ειπώθηκε, εξέφραζε την ΛΑ.Ε.


Επιπροσθέτως, το ίδιο το φυλλάδιο της ΛΑ.Ε για το ευρώ, το οποίο δεν διάβασε ή δεν πρόσεξε ο αρθρογράφος του ”ΠΡΙΝ”, γράφει επί λέξει τα εξής: ”Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος είναι μια πορεία σύγκρουσης και ρήξης με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ, σύγκρουση και ρήξη που ανοίγει τις διαδικασίες, με τη θέληση και τους αγώνες του ελληνικού λαού, για την αποδέσμευση και την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Να προσθέσω, επιπλέον, μας τόνιζε ο φίλος της ΛΑ.Ε, ότι αυτό ακριβώς σημείωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη τύπου για το ευρώ, την οποία δεν πρόσεξαν οι αρθρογράφοι του ”ΠΡΙΝ”, και ο Παναγ. Λαφαζάνης, λέγοντας ότι το έξω από την ευρωζώνη, με το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα, ανοίγει το δρόμο και για το έξω από την Ε.Ε.

Παρόμοιες θέσεις για αποδέσμευση και έξοδο από την ΕΕ περιέχουν και οι θέσεις του Αριστερού Ρεύματος (Α.Ρ) και θα παροτρύνουμε να διαβασθούν προσεκτικότερα και όχι με αρνητική προδιάθεση, έλεγαν από το Α.Ρ.

Γράφουμε αυτές τις διευκρινήσεις στελεχών της ΛΑ.Ε και του Α.Ρ για να σταματήσουμε όσο είναι δυνατόν τις παρερμηνείες από κάποιους που, ίσως, αρέσκονται να τροφοδοτούν τις συνήθεις άγονες και ενδοαριστέρες αντιπαραθέσεις.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μεγάλα ενωτικά μέτωπα και ενωτικές πρωτοβουλίες με εποικοδομητικό ανοικτό ενωτικό πνεύμα στην πράξη.
 
Ευχόμαστε να είναι τέτοια η τελευταία πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για διάλογο, κοινή δράση και συνεργασία.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου