.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Mε ανοιχτή επιστολή ο Μιχάλης Κουτσάκης καταγγέλλει και προκαλεί τη δημοτική πλειοψηφία σε δημόσιο διάλογο



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες,

Αναγνωρίζοντας την εκλογική επιτυχία της νέας δημοτικής αρχής δεν σας κρύβω ότι ενδόμυχα επικρότησα ως παλαιότερος των δημοτικών μας πραγμάτων την φρέσκια αύρα των νέων προσώπων της ομάδας. Επέδειξα υπομονή και προσοχή για τον νέο τρόπο της Διοίκησης. Τα γεγονότα όμως διέψευσαν τις προσδοκίες μου παρακολουθώντας την κλιμάκωση της κατ’ «ευφημισμό» κάθαρσης και «απονομής» δικαιοσύνης στο δήμο μας.

Η εφαρμογή των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που ανυπεράσπιστοι παρακολουθούμε και βιώνουμε, φαίνεται ότι πλέον έχει για τα καλά επηρεάσει και την «αριστερή» διοίκηση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος, η οποία έχει επιλέξει εδώ και καιρό την ποινικοποίηση και τις επιλεκτικές διώξεις κατά των εργαζομένων, την έλλειψη εμπιστοσύνης, την απαρέσκεια, την καχυποψία, την υποτίμηση, την αδιαφορία και την ουσιαστική απαξίωση του ανθρωπίνου δυναμικούτου Δήμου. Η αντίθεση με τη δική μας πολιτική είναι εμφανής αφού εμείς προτιμήσαμε την συνεργασία και την συνεννόηση με όλο το προσωπικό του Δήμου.


·         Από την πίσω πόρτα και πρόσχημα τους ελέγχους που οι ίδιοι κάλεσαν επαναφέρουν υποθέσεις που οριστικά και αμετάκλητα έχει ήδη αποφανθεί η δικαιοσύνη.
·         Μέσω των παραπάνω ελέγχων κατατρομοκρατούν τους υπαλλήλους αναζητώντας πειθαρχικές  και ποινικές ευθύνες.
·         Επιβάλουν μέσω των Ε.Δ.Ε επιλεκτικές τιμωρίες που προκαλούν το αίσθημα δικαίου.
·         Οι ίδιοι μηνύουν τις υπηρεσίες που προΐστανται.

Τρανταχτό παράδειγμα και πασιφανής απόδειξη του δίκαιου όλων των ισχυρισμών μου αποτελεί η «διάσημη» πλέον  στη τοπική μας κοινωνία υπόθεση της «παράνομης» φύλαξης των οστών στο Κοιμητήριο. Μια υπόθεση που ανέδειξε η Δημοτική Αρχή κάνοντας μήνυση εναντίον της υπηρεσίας που διοικούσε σχεδόν ένα χρόνο. Μάλιστα υποβλήθηκε και 2ημήνυσηγια να την «δέσουν» καλύτερα,, η οποία, τελευταίες ακριβείς πληροφορίες μου λένε ότι απορρίφθηκε, προφανώς ως αβάσιμη, απαλλάσσοντας  και όλους τους υπαλλήλους, γεγονός που μάλλον δεν ικανοποίησε γι αυτό και η διοίκηση άσκησε έφεση. Το τραγελαφικό με όλα αυτά ήταν ότι η Διοίκηση προτίμησε νομική εταιρία την οποία πλήρωσε με δημόσιο χρήμα των δημοτών, παρά το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας απαρτίζεται από 3 άξιους Νομικούς.

Οι παραπάνω επισημάνσεις μου θεωρώ ότι αποκαλύπτουν τις παράλογεςπολιτικές που επιλέγει η διοίκηση κατά των υπαλλήλων. Πολιτικές που προκαλούν πολλά ερωτηματικά ως προς τις πραγματικές προθέσεις της και το ποιόν πραγματικά εξυπηρετούν. Θα σταθώ λοιπόν σε ένα δύο παραδείγματα που εκ της θέσης μου στην προηγούμενη διοίκηση γνώριζα, εκθέτοντας επίσημα στοιχεία που είναι διαθέσιμα από τις υπηρεσίες του δήμου και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. 

Παρουσίασαν απώλειες εσόδων για την περίοδο 2014-2015 σχεδόν 300.000,00 € και πάνω σ’ αυτό στήριξαν κατηγορίες, διαχέοντας σε φιλικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ευθύνες και πρακτικές  υπαλλήλων οι οποίες ήταν στο στάδιο της έρευνας.Λίγη υπομονή ή λίγη πίστη στην δικαιοσύνη δεν βλάπτει, θα έλεγα εγώ!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ; 

Τα έσοδα του Δημοτικού Κοιμητηρίου κατά το έτος 2013 ανήλθαν σε 1.685.223,60 €, συμπεριλαμβανομένων σε αυτά τα έσοδα συνολικό ποσό 287.128,00 € από δικαιώματα αφής καντηλιών, ανθοστολισμού της εκκλησίας και κατασκευής τάφων. Κατά το έτος 2014 τα δικαιώματα αφής καντηλιών, ανθοστολισμού και κατασκευής τάφων καταργήθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθηνών, παράλληλα δε το σύνολο των τελών για το Δημοτικό μας Κοιμητήριο μειώθηκαν με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε ποσοστό 30%.Άρα μια απλή μαθηματική πράξη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα προσδοκώμενα έσοδα από τέλη του Δημοτικού μας Κοιμητηρίου για το έτος 2014 αφαιρουμένων των καταργηθέντων δικαιωμάτων και με την μείωση όλων των υπολοίπων τελών κατά 30%, θα έπρεπε να ανέλθουν στο ποσόν των 978.000,00 € περίπου. Παρά ταύτα τα έσοδα για το έτος 2014 ανήλθαν στο συνολικό ποσόν 1.297.021,18 €, ήτοι κατά 300.000,00 € περίπου παραπάνω από τα προσδοκώμενα, ή πιο απλά τα έσοδα ήταν αυξημένα σε ποσοστό 30% περίπου των προσδοκώμενων. Αύξηση δε έναντι αυτών του 2014 παρουσίασαν κατά 100.000,00 € περίπου και τα εισπραχθέντα έσοδα για το έτος 2015, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους τα τέλη παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, με ταυτόχρονη περαιτέρω μείωση του συνόλου των τελών σε ποσοστό 20% για τους κατοίκους – δημότες. Η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη από τα απλά και αλάνθαστα μαθηματικάπου κάποιοι συστηματικά και έντεχνα παραχαράσσουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2017, προφανώς σε συνέχεια του προαναφερόμενου ισχυρισμού περί απώλειας εσόδων κατά τη διετία 2014-2015 έγινε αναφορά τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, περί αύξησης εσόδων στο Κοιμητήριο κατά το έτος 2016, πέρα του ποσού των 300.000,00 €, χωρίς καμία περαιτέρω αύξηση των τελών, απλά και μόνο όπως ισχυρίστηκανγιατί η σημερινή δημοτική αρχή συγκρούστηκε με τα «κυκλώματα και τις τοπικές μαφίες». Σαφώς το άλλοθι που δίνει η αναφορά στα κυκλώματα και τις τοπικές μαφίες δικαιολογούν και τις μηνύσεις κατά του προσωπικού του δήμου. Σαφώς βέβαια και η ιστορία έχει αποδείξει, ότι το ένα ψέμα φέρνει το άλλο, αλλά στο τέλος υπερισχύει η αλήθεια και η δικαιοσύνη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ; 

Για το έτος 2016 τα Τέλη του Νεκροταφείου πειράχτηκαν και παραπειράχτηκαν…!!! θα πω εγώ, με τρόπο βέβαια περίτεχνο που με μαθηματική ακρίβεια θα έφερνε τα επιπλέον έσοδα, προσφέροντας όμως  και τα απαραίτητα επιχειρήματα στην λαϊκίστικη ρητορική περί μη αύξησης των τελών και της καταπολέμησης των «κυκλωμάτων» ήτοι:

1.      Με την ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας που άρχισε να ισχύει από Δεκέμβρη του 2015, άρα και όλο το 2016 άλλαξαν οι κατηγορίες των Τάφων, με μείωση αυτών της Β’ και μεγάλη αύξηση αυτών της Α’ και στους 3ετίας (400 τάφοι από Β’ έγιναν Α’) και στους Οικογενειακούς (καταργήθηκε εντελώς η Β’ κατηγορία), με αποτέλεσμα έντεχνη αύξηση των εσόδων από τις κηδείες.
2.      Για το έτος 2016 καταργήθηκε η μείωση 20% για τους δημότες-κατοίκους. Άρα έμμεση αύξηση 20% σε όλα τα τέλη, αφού οι περισσότεροι συναλλασσόμενοι είναι και δημότες-κάτοικοι.
3.      Επανήλθαν τα καντήλια, που είχαν καταργηθεί από το 2014. Το έτος 2013 εισπράχτηκαν για τελευταία φορά 130.000,00 € περίπου για άναμμα καντηλιών.
4.      Άνοιξε το τετράγωνο 23, με τους πιο πολλούς τάφους επίσης Α’ κατηγορίας.

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Κατέφυγα στην σύνταξη αυτής της επιστολής γιατί επί σειρά ετών είχα μια υπεύθυνη πολιτική διαδρομή σ’ αυτή την πόλη,μια διαδρομή που υπεράσπιζε την νομιμότητα και στήριζε κάθε προσπάθεια που κινούνταν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.Παράλληλα ένοιωσα υποχρεωμένος να υπερασπίσω το έργο που όλοι γνωρίζετε ότι πρόσφερε στο μέτρο του δυνατού και μέσα από ανυπέρβλητες ατυχίες και δυσκολίες η προηγούμενη διοίκηση της οποίας ήμουν σταθερός εργάτης και περήφανο μέλος. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω και να προδώσω το όραμα ενός εκπληκτικού ανθρώπου  που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, μιλάω για τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗόπου στη συνέχεια προσπάθησα εν μέσω θηρίων να κάνω ότι ήταν δυνατό. Αν η νέα Δημοτική Αρχή θέλει ή έχει σοβαρούς λόγους να χτυπήσει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, καλύπτοντας τις όποιες δικές της ανεπάρκειες λέω εγώ, ας το κάνει ευθέως και ας αφήσει το σαμάρι. Θέλω λοιπόν να αναδείξω ότι οι εργαζόμενοι σε εκείνη την δύσκολη περίοδο προς τιμήν τους στήριξαν την υπηρεσία, στήριξαν τον Δήμο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας στους συμπολίτες μας πολύτιμες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι οι αρχές της ισονομίας καταπατούνται, ότι υπάρχουν ενδείξεις στοχοποίησης ορισμένων προσώπων και μη αμερόληπτης άσκησης της εξουσίας.Επίσης να αναδείξω όλες αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, που κάποιοι κύκλοι, χρησιμοποιούν για να σπιλώνουν υπολείψεις, να θίγουν πρόσωπα και καταστάσεις και στην ουσία να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα ουσιαστικά προβλήματα που η αδιέξοδη πολιτική τους δημιουργεί, ώστε να απαλλαγούν εκ των προτέρων από την ευθύνη που ανέθεσαν στους ίδιους οι δημότες. Νομίζω ότι θα άξιζε για την ιστορία, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου να επιβεβαίωνε ή να διέψευδε όλα τα παραπάνω.

Δηλώνω προς όλους τους εργαζόμενους ότι πάντα θα βρίσκομαι στο πλευρό κάθε δίκαιου αιτήματος και αρωγός στην προάσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.

Διατρανώνω απερίφραστα ότι προκαλώ και δε φοβάμαι το δημόσιο διάλογο και καλώ όλους τους δημότες να μην υποκύψουν στη μονόπλευρη και αποσπασματική δήθεν πληροφόρηση – προπαγάνδα.Μετά τιμής

Μιχάλης Κουτσάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,
τ. Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας.

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρές οι καταγγελίες... Αντίλογος θα υπάρξει; Τώρα για δημόσιο διάλογο, μάλλον δύσκολο... άγνωστη λέξη ο διάλογος για αυτή τη διοίκηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή