.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): O Nικήτας Κακλαμάνης έφερε το θέμα στη βουλή!




Ο Ν. Κακλαμάνης γνωστός πολιτικός δεινόσαυρος πλέον, έχει έρωτα με το τσιμέντο, μίσος με ότι φυσικό πράσινο. Για του λόγου το αληθές πατήστε εδώ για να πάρετε μια ιδέα, από δημοσίευμα του «Βήματος» όταν ήταν δήμαρχος Αθήνας.

Τώρα μυρίστηκε εκλογές, οσμίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όλη τη δόξα μόνος, ή πήρε σήμα όπως οκύπριος ευρωβουλευτής για να κάνει το πασαδόρο του, και κατάθεσε ερώτηση στη βουλή.

Η ουσία είναι πως αν υπήρχε νομοθεσία να επιβάλλει πρόστιμα σε πολιτικούς που μπουρδολογούν, μπορεί να είχαμε γλυτώσει από… πολλούς πατριώτες εθνοπατέρες σαν και του λόγου του. Στην ερώτηση του αυτοθαυμάζεται για την αποτυχημένη συνεργασία του με τον επιχειρηματία που επρόκειτο να πάρει μετά το Μαρούσι με το Τζανίκο, πακέτο το τσιμεντάρισμα της περιοχής. Στο… πρότζεκτ που φυσικά είχε κυρίως εμπορικό κέντρο, θα συμμετείχαν κι άλλοι εκπρόσωποι επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω του ΠΑΟ, όπως ο τότε πρόεδρος του Ν. Πατέρας. Παράλληλα υπενθυμίζει στους ψηφοφόρους του πως δεν τον άφησαν να αλλάξει (τα φώτα σ)την Αθήνα. Μετά τα βάζει με τη πλειοψηφία του δήμου μας, αλλά και με τις υπηρεσίες του δήμου!!! Και τέλος καλεί τη κυβέρνηση να του πει τι θα κάνει.
 
Ο Ν. Κακλαμάνης όμως δεν υπήρξε μόνο ένας δήμαρχος που λάτρευε το τσιμέντο και τις επιχειρήσεις. Υπήρξε και υπουργός υγείας. Στη θητεία του τετραπλασιάστηκε η αμοιβή των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ γιατρών. Οι οποίοι φυσικά είχαν κάθε λόγο να το ψηφίζουν οικογενειακώς. Στη θητεία του διακόπηκε η περιορισμένη με λίστα συνταγογράφηση που είχε νωρίτερα καθιερωθεί. Αυτά τα γεγονότα εκτόξευσαν τα έξοδα του φορέα και δημιούργησαν ανάλογα χρέη. Προσωπικά δεν είμαι ενάντια στα παραπάνω που έκανε. Αλλά όταν ο ίδιος χωρίς ποτέ να κάνει αυτοκριτική, ψηφίζει αβέρτα μνημόνια και αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα όσων έπραττε, τότε δεν πρόκειται ούτε για σοβαρό ούτε για υπεύθυνο πολιτικό. Οπότε κι η τωρινή ερώτηση για το γήπεδο Μελισσανίδη, αποτελεί λογική συνέχεια της ανεύθυνης και ασόβαρης πολιτικής του διαδρομής.



Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του στη βουλή όπως δημοσιεύτηκε στο sport24.gr:



Ερώτηση του Κακλαμάνη στην Βουλή για το γήπεδο της ΑΕΚ




Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε ερώτηση στην βουλή για το γήπεδο της ΑΕΚ και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς κυβέρνησης.
 

Ο πρώην δήμαρχος Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής έκανε ερώτημα στην βουλή για το γήπεδο της ΑΕΚ και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε συνδέσει το όνομα του με την "διπλή ανάπλαση" και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό το οποίο δεν έγινε και συγχέει τις δυο περιπτώσεις λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Το ερώτημα απευθύνεται προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρει: 

"ΘΕΜΑ: Κωλυσιεργία στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 
 
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος Αθηναίων το χρονικό διάστημα 2006 με 2010 ένα από τα σημαντικότερα σχέδια παρέμβασης στο κέντρο της πόλης ήταν το Σχέδιο της «Διπλής Ανάπλασης» με την σχεδιαζόμενη κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και διαμόρφωση σε χώρο κοινής ωφελείας και πάρκου του χώρου του υπάρχοντος γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 
Το παραπάνω σχέδιο, αν και αγκαλιάστηκε από το σύνολό των Αθηναίων και έτυχε γενικώς ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε ποτέ γιατί μία μικρή μειοψηφία «κατ΄επάγγελμα οικολόγων», οι οποίοι ανήκαν στη Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ», προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενοι δυσμενείς για την περιοχή του Βοτανικού περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Άμεση συνέπεια της παραπάνω προσφυγής ήταν η αναστολή του έργου και όταν μετά από αρκετά χρόνια, λόγω των γνωστών καθυστερήσεων στις διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης, εκδόθηκε η οριστική απορριπτική απόφαση επί της αίτησης ακυρώσεως, το έργο πλέον δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές συνθήκες είχαν ριζικά αλλάξει. Έτσι, οι «εμμονές» λιγοστών ανθρώπων κατάφεραν να αποτρέψουν ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην πόλης της Αθήνας, που αφενός θα εξασφάλιζε γήπεδο σε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές ομάδες και αφετέρου θα προσέφερε ένα χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών στο κέντρο της πόλης.
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρακολουθούμε παρόμοιες αρνητικές εξελίξεις, από άτομα που αντιτίθενται στην κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, στην ιστορική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 
Συγκεκριμένα, παρόλο που κάποιοι πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκδόθηκε απορριπτική επί της προσφυγής απόφαση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που κατά σύμπτωση η Δημοτική πλειοψηφία ανήκει και αυτή στο ΣΥΡΙΖΑ, κωλυσιεργούν στην έκδοση της «βεβαίωσης έγκρισης υψομέτρων». Η συγκεκριμένη καθυστέρηση, έχει ουσιαστικά μπλοκάρει την κατασκευή του γηπέδου, αν και η Ελληνική Βουλή έχει ψηφίσει το σχετικό νόμο, έχει απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η σχετική Αίτηση Ακύρωσης και ο Δήμος έχει εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 
 
Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο η Ελληνική Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνητά εμπόδια που δημιουργούνται και στόχο έχουν να αποτρέψουν ένα ακόμη μεγάλο έργο, που θα εξασφαλίσει σύγχρονο γήπεδο σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδος και επιπλέον μέσω της γενικότερης σχεδιαζόμενης ανάπλασης της περιοχής θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου και στην δημιουργία προϋποθέσεων τοπικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, όπως έχει αποδειχθεί με όλα τα σύγχρονα στάδια που έχουν κατασκευαστεί στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 
 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

- Προτίθεσθε να παρέμβετε, ώστε να εξασφαλισθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή και η απορριπτική απόφαση επί της Αιτήσεως Ακυρώσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας; Με ποιο τρόπο και ποια μέσα;
 
- Πως θα εξασφαλίστε ότι δεν θα αποτραπεί ένα ακόμη σημαντικό σχέδιο ανάπλασης στην πρωτεύουσα, που στόχο έχει να εξασφαλίσει σύγχρονο στάδιο στην ομάδα της ΑΕΚ και παράλληλα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων; "


1 σχόλιο:

  1. Πως θα εξασφαλίστε ότι δεν θα αποτραπεί ένα ακόμη σημαντικό σχέδιο ανάπλασης στην πρωτεύουσα, που στόχο έχει να εξασφαλίσει σύγχρονο στάδιο στην ομάδα της ΑΕΚ και παράλληλα να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων;

    ρωτά ο ομέρ Πριόνης!

    να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων;

    μα καλά είναι σοβαρός???

    Πώς το γήπεδο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων???

    αφού κανένα ερασιτεχνικό τμήμα δεν θα έχει πρόσβαση!!!

    τόσο βαλτός και τόσο ηλίθιος???

    Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή