.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ (Ή ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ) ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ (ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!)

Το τελευταίο διάστημα οι ΑΕΚτζήδες είναι δέκτες αντιτιθέμενων μηνυμάτων όσον αφορά τις εξελίξεις για το γήπεδο. Μηνύματα που μεταφέρουν αντικρουόμενες μεταξύ τους πληροφορίες οι οποίες ΔΕΝ γίνεται να ισχύουν όλες ταυτόχρονα. Από την «επίσημη Α.Ε.Κ.» εκφράζεται παγίως η αισιοδοξία της ότι «όλα σε λίγο τελειώνουν», αλλά αυτό το ακούνε συνεχώς οπότε… Από την άλλη από άλλες πηγές ακούγονται πράγματα όχι ευχάριστα. Άσε που όσοι τον έχουν ζήσει την δεκαετία του ’90 έχουν βάσιμους λόγους να έχουν «δεύτερες σκέψεις» για την χρηματοδότηση του έργου. Τέλος υπάρχει και η «διαίσθηση» που προειδοποιεί όσους της δίνουν σημασία (οι υπόλοιποι κάνουν ότι δεν την «ακούν») ότι κάτι ΔΕΝ πάει καλά.

Η εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ» και η αντίστοιχη της ιστοσελίδα www.eksegersi.gr (αλλά και άλλες ιστοσελίδες που αναδημοσιεύουν αμέσως τα κείμενα της) παρακολουθεί από στενά την υπόθεση του γηπέδου. Από την μια ενημερώνει για το τι γίνεται στο Υπουργείο και από την άλλη συντάσσει και καταθέτει στις Δημόσιες Υπηρεσίες σχετικές αναφορές (όπως κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα). Το τελευταίο της κείμενο που διαβάσαμε την προηγούμενη Παρασκευή ενημερώνει για το που βρίσκεται η υπόθεση του γηπέδου (βλέπε εδώ).

Αφήνοντας στην άκρη τα σχετικά με τα υψόμετρα και τις αλχημείες για τις οποίες και εμείς είχαμε ακούσει ας επικεντρωθούμε στα σχετικά με το δικαίωμα της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να καταθέσει φάκελο για το οικόπεδο της Ερασιτεχνικής και να βγάλει Οικοδομική Άδεια στο όνομα της. Το δικαίωμα αυτό η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» το αντλεί από το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014. Ένα άρθρο το οποίο έχει αντιγραφεί και στο παραχωρητήριο της Ερασιτεχνικής στην «Δικέφαλος» το οποίο «ενέκρινε» η Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015.

Το θέμα ανακύπτει όταν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2014 κατατίθεται αυτή η αίτηση χωρίς να συνοδεύεται από οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Χρονικά βρισκόμαστε περίπου δύο βδομάδες μετά την ψήφιση του νόμου και 5 1/2 μήνες πρίν την Γ.Σ. που «ενέκρινε» το παραχωρητήριο! Τον Σεπτέμβρη του 2014 η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου ζητά από την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» τα έγγραφα με τα οποία αυτή νομιμοποιείται να καταθέσει τον φάκελο. 

Στην πορεία κατατίθενται από τρίτους όλα τα σχετικά με το ιδιοκτησιακό έγγραφα και έτσι η Νομική Υπηρεσία αρχίζει να σχηματίζει εικόνα. Ωστόσο, μέχρι και την αλλαγή της Προϊσταμένης της ΔΕΝ γνωμοδοτεί. Η νέα Προϊσταμένη -η οποία ΔΕΝ γνωρίζει παρά μόνο από δασικά ζητήματα- θέλοντας να αποσείσει τις όποιες ευθύνες και την αυξανόμενη πίεση για θετική γνωμοδότηση ζητά την άδεια (υπογραφή) του Υπουργού για ν’ απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμοδότηση. Γνωρίζει ότι το Ν.Σ.Κ. έχει ήδη γνωμοδοτήσει από το 2006 για παρόμοια ακριβώς υπόθεση που αφορούσε τον Β.Α.Ο. (βλέπε εδώ).

Με την γνωμοδότηση του εκείνη (στην οποία απλώς θα παρέπεμπε) το Ν.Σ.Κ. δέχεται ότι ένα γήπεδο που έχει παραχωρηθεί σε σωματείο ως προς τη χρήση του είναι ακατάσχετο τόσο για χρέη του σωματείου σε ιδιώτες όσο και στο Δημόσιο. Ως εκ τούτου το ακίνητο ΔΕΝ μεταβιβάζεται/παραχωρείται σε ιδιώτη για εκμετάλλευση, παρά μόνον μετά από δικαστική έγκριση της σχετικής απόφασης του σωματείου.

Έτσι ο Σταθάκης προκειμένου να μην έχει προβλήματα με το Μαξίμου (το οποίο έχει αποφασίσει να δώσει μια Οικοδομική Άδεια μη τυχόν και καρπωθεί καμία ψήφο) έστειλε ανυπόγραφο το αίτημα πίσω στην Νομική Υπηρεσία, κάτι που ισοδυναμεί με απόρριψη του. Πλέον η Νομική Υπηρεσία πρέπει αυτή «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», αφού ΔΕΝ μπορεί ν’ αποταθεί στο Ν.Σ.Κ.

Είναι σίγουρο πως ο Σταθάκης γνωρίζει την απόφαση για τον Β.Α.Ο. (όπως, άλλωστε, και πολλοί άλλοι) και έπραξε έτσι προκειμένου να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Οπότε το ζήτημα της ιδιοκτησίας ξαναγυρνά στο ίδιο σημείο που ήταν στα τέλη Καλοκαιριού του 2014. Και όλο αυτό το διάστημα ο «κόσμος της Α.Ε.Κ.» και οι δημότες της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Από τη μια ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του που ΔΕΝ θέλουν ν’ αλλάξουν τίποτα στο project. Και από την άλλη μια Νομική Υπηρεσία που ΔΕΝ θέλει να κάνει την δουλειά της. Όμως, τα ψέματα έχουν για όλους τελειώσει. Όπως έχουν τώρα τα πράγματα υπάρχουν τρείς λύσεις για την Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας:
  • Είτε γνωμοδοτεί αρνητικά για το δικαίωμα της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να βγάλει την Οικοδομική Άδεια στο όνομα της.
  • Είτε δεν γνωμοδοτεί μεν, αλλά εισηγείται, δε, την μη έκδοση της Οικοδομικής Άδειας μέχρι να τελεσιδικήσει η «αγωγή Αργυρόπουλου» πετώντας το μπαλάκι στην δικαστή που αναμένεται οσονούπω να εκδώσει την πρωτόδικη απόφαση.
  • Είτε να γνωμοδοτήσει θετικά βασισμένη(;) στο άρθρο 42 του Ν. 4277/2014 εκθέτοντας τον εαυτό της σε δικαστικές περιπέτειες.
Οι επιλογές της είναι «μετρημένα κουκιά». Σε κάθε όμως περίπτωση το ζήτημα παραμένει. Το project του γηπέδου έχει κολλήσει γιατί ο Μελισσανίδης ακούει (γιατί άραγε;) μόνον τον Ανδριόπουλο και ‘γω δεν ξέρω ποιόν άλλο. Νόμιζε (πιθανώς και να συνεχίζει να νομίζει) ότι με τον τρόπο του θα έβγαζε εύκολα την Άδεια. 

Μας ρωτάτε αν υπάρχουν λύσεις και ποιες είναι αυτές. Σας απαντάμε ότι βεβαίως και υπάρχουν. Κάποιες μάλιστα τις έχουμε περιγράψει εδώ και καιρό. Ωστόσο, εμείς ΔΕΝ σκοπεύουμε να του υποδείξουμε, πλέον, καμία. Όχι μόνο επειδή ΔΕΝ είναι η δουλειά μας αυτή (αν και ήδη το έχουμε κάνει), ούτε επειδή ΔΕΝ ακούει κανέναν. ΔΕΝ θα το κάνουμε επειδή οι λύσεις μας (που είναι και οι μόνες πραγματικά νόμιμες) παρακάμπτουν την οποιαδήποτε εταιρεία διαχείρισης του γηπέδου, κάτι που όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα διαχείρισης της υπόθεσης από τον Μελισσανίδη και την ομάδα του ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Γι’ αυτό η υποβολή ειδικά τώρα οποιασδήποτε πρότασης είναι «χαμένος κόπος». Άλλωστε έχει τόσους «κουστουμάτους» που θα μπορούσαν να καταλήξουν στις ίδιες λύσεις, αν το ήθελε.

Υ.Γ. Προς «περίεργους» όλων των ειδών:
Προφανώς ο «σωστός» τίτλος της Νομικής Υπηρεσίας είναι άλλος. Ωστόσο, για εμάς προέχει η απλότητα (ακόμη και στα σύνθετα πράγματα) παρά το τυπικά σωστό. Αν κάποιος θέλει να τρώγεται με τα ρούχα του ας το κάνει μόνος του.

12 Ιούνη 2017
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

2 σχόλια:

  1. Οι πουθεναδες που δεν εχουν βσρεθει να τους διαψευδουν τα γεγονοτα. Οι πουθεναδες με τους οποιους ασχολειται ο πουθενας Καμπουρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πουθενάδες δεν βαρέθηκαν να διαψεύδονται !!!!! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή