.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους



Συνέντευξη τύπου τις επόμενες μέρες 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα

Το τελευταίο τριήμερο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας «πολιορκείται» από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, με φρασεολογία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, επιχειρείται να πειθαναγκαστούν οι «αντιφρονούντες» αιρετοί, πολίτες και συλλογικότητες να σιωπήσουν, αφού ακόμη και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση! Τα παραπάνω πυροδοτούνται από εμπρηστικές ανακοινώσεις και μεθοδευμένες διαρροές, που επιχειρούν να στοχοποιήσουν αιρετούς, υπαλλήλους  και προσωπικά τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βαφτίζοντας το άσπρο –μαύρο.

Με κασκόλ του SOS Χαλκιδική πανηγύρισαν οι παίκτες του Πανιωνίου

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαντής, ο οποίος είναι από την Ιερισσό, γνωρίζει καλά όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή, για την καταστροφή του περιβάλλοντος από την Eldorado Gold, για τις διώξεις. Αγωνίζεται με το Κίνημα SOS Χαλκιδική, για τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι.

Οι παίκτες του Πανιωνίου στηρίζουν το Κίνημα… Γιατί είναι μαγκιά να είσαι με το δίκαιο…

Οπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Γιώργος Μπαντής:

Τέχνη από αντεργατικές βδέλες


Μια «παράξενη» θεατρική πρεμιέρα δόθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Οι θεατές που προσέρχονταν για την πρεμιέρα του έργου «Νίκη», έρχονταν πρώτα σε επαφή με δεκάδες εργάτες του θεάματος-ακροάματος (τεχνικούς, ηθοποιούς, μουσικούς κ.ά.) που τους ενημέρωναν για την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης του ΙΜΕ, που όχι μόνο απέλυσε τον πρόεδρο και τον ταμία του υπό σύσταση σωματείου της επιχείρησης (τον φωτιστή Γιάννη Καραμήτρο, πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης, και τον λογιστή Νίκο Σταυρίδη, ταμία της προσωρινής διοίκησης), αλλά όταν εκδόθηκε δικαστική απόφαση για την αποζημίωσή τους και την άμεση επαναπρόσληψή τους (δεν έδωσε δηλαδή ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση της επιχείρησης), με συμπεριφορά κράτους εν κράτει, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση.

Για το αφιέρωμα του «Διαβάζω» στην «Επιθεώρηση Τέχνης»

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Η Επιθεώρηση Τέχνης είναι ένα ανεπανάληπτο περιοδικό, που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε σε ένα ανεπανάληπτο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, εκείνο των χρόνων του ’50 και του ’60, που διαδέχτηκε τη φυγή των ηττημένων του Γράμμου εκτός Ελλάδος.

Ορθά ο Νίκος Σιαπκίδης, στο όνομα του οποίου εκδιδόταν η Επιθεώρηση Τέχνης, δε συμφώνησε με την επανέκδοσή της τους χρόνους μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών, λόγω κυρίως των αλλαγών στην κατάσταση του υποκειμενικού παράγοντα που ενέπνεε και συντελούσε στην παραγωγή του κάθε τεύχους της – απέφυγε έτσι το περιοδικό αυτό τον διασυρμό που δεν απέφυγε, λόγου χάριν, η εφημερίδα με τον τίτλο Η Αυγή, που μια μερίδα των παλαιών συντελεστών της έκδοσής της θέλησαν να επανεκδώσουν, ιδιοποιούμενοι το έργο ενός συνόλου που δεν υπήρχε πια.


Φιντέλ Κάστρο - ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη ΤΡΙΤΗ 7/3

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Φιντέλ Κάστρο: Ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη

Τρίτη 7 Μάρτη, στις 7:00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης”, Ακαδημίας 50



Με αφορμή τον θάνατο του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, πριν τρεις μήνες, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, παγκόσμια και για βδομάδες, επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή επικοινωνιακή επέλαση παραπληροφόρησης, αμαύρωσης και χλευασμού της ζωής και του έργου του Φιντέλ Κάστρο, αλλά και συνολικά της Σοσιαλιστικής Κούβας η οποία φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στο Ν.Φ.Κ. «Αγ. Παύλος», γνωστό ως «Κολαστήριο»

                                               Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος», ένας ιδιότυπος χώρος εγκλεισμού που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά -και μάλιστα στο έπακρο- την πεποίθηση πως οι φυλακές είναι μόνο χώροι για τη σκληρή και εκδικητική μεταχείριση εκείνων τους οποίους το κράτος υποτίθεται πως επιδιώκει να «σωφρονίσει».
Η Πρωτοβουλία επισκέφτηκε αρκετούς χώρους του κτιρίου και συζήτησε με τους ασθενείς κρατουμένους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τη Διεύθυνση.

Από την επίσκεψή της, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων κατέγραψε τα εξής:

Όποιος αντιστέκεται στα σχέδια...του Μελισσανίδη,αναλαμβάνουν οι...δημοκράτες οπαδοί!

 
 
Το χώρο της αποκαλούμενης «Στρούγκας», που έχει αντιταχθεί ανοιχτά στην κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», κατέλαβαν την Καθαρά Δευτέρα οπαδοί της ΑΕΚ. 
Παρά τις προσπάθειες από συστημικά μέσα να παρουσιαστεί ως ειρηνική κίνηση, υπήρξε λεκτική βία και ομηρία 2 αλληλέγγυων της "Στρούγκας" μέχρι να αποχωρήσει ο στρατός του Μελισσανίδη.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, Άρης Βασιλόπουλος αντιστέκεται στον μεγαλολαθρέμπορο και δεν δίνει άδεια για να φτιαχτεί ένα τερατούργημα που δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΑΕΚ αλλά του ιδίου!

[Ελευθεριακές Συναντήσεις Στρούγκα]Για την επίθεση οπαδών της Α.Ε.Κ. την Καθαρά Δευτέρα στη Στρούγκα


Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 27/2, μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους από συλλογικότητες της Αθήνας αποκαταστήσαμε την εξωτερική όψη της Στρούγκας, την οποία είχαν "διακοσμήσει" οπαδοί της Α.Ε.Κ. το Σάββατο το μεσημέρι. Λίγο αργότερα οι οπαδοί επέστρεψαν, επιτέθηκαν και χτύπησαν τους τελευταίους από τους συντρόφους που βρίσκονταν έξω από το χώρο και ξαναέβαψαν με την απαράμιλλη αισθητική τους την κατάληψη. Από εκείνη την ώρα μέχρι και αργά το βράδυ παρέμειναν έξω από το χώρο.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, κτίριο Γκίνη, ΤΡΙΤΗ 28/2/2017, 7μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, κτίριο Γκίνη, ΤΡΙΤΗ 28/2/2017, 7μμ


Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις νέες επιθέσεις του οργανωμένου οπαδικού στρατού του επιχειρηματία Μελισσανίδη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο της Κατάληψης «Στρούγκα», προκύπτει η αναγκαιότητα μιας οργανωμένης απάντησης από το ανταγωνιστικό κίνημα.

Μετά από συνεννόηση με συλλογικότητες του χώρου, που συμφωνούν ότι οι επιθέσεις αε κάθε συλλογικότητα του κινήματος πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά, άμεσα και μαχητικά, καλούμε σε συνέλευση, την Τρίτρη 28 Φλεβάρη, στις 7μμ, στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη).


Λήξαν το θέμα με τις δύο συντρόφισσες- Παραμένουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στον εξωτερικό χώρο της Στρούγκας


Εδώ και λίγες ώρες ο οπαδικός στρατός του Μελισσανίδη έχει καταλάβει τον εξωτερικό χώρο της Στρούγκας και από εκείνη τη στιγμή οι υπαλληλικές ιστοσελίδες διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους πως οι οπαδοί της ΑΕΚ θα παραμείνουν εκεί επ’ αόριστον, ουσιαστικά, ως στρατός κατοχής, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους “αλλόθρησκους”.

Πως εμφανίζει το aek365.com και τι ισχυρίζεται για τις προθέσεις των οπαδών που φέρονται να κρατούν ομήρους δυο κοπέλες


Κατά τα λοιπά είναι υπέρ της νομιμότητας...


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek365.com 


«Κατάληψη» στη Στρούγκα από οπαδούς της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Χουλιγκάνοι της ΑΕΚ κρατούν ομήρους έξω από τη «Στρούγκα»!

Δεκάδες αγωνιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε ο οπαδικός στρατός που υπηρετεί τα σχέδια του επιχειρηματία Μελισσανίδη.

Οταν οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και η πρόσοψη της «Στρούγκας» επανήλθε στη μορφή που είχε και ενώ οι συγκεντρωμένοι είχαν αποχωρήσει, ο οπαδικός στρατός, που παραμόνευε αλλά δεν τολμούσε να εμφανιστεί όσο στη «Στρούγκα» υπήρχε κόσμος, επανήλθε και επιτέθηκε σε ελάχιστους που είχαν απομείνει κουβεντιάζοντας.

Αυτή τη στιγμή, δύο αγωνίστριες παραμένουν σε ομηρία στα χέρια του οπαδικού στρατού,

ΕΠΕΙΓΟΝ: Σε ομηρία 2 συντρόφισσες αυτή τη στιγμή έξω από τη Στρούγκα από οπαδούς της ΑΕΚ



Καταγγελία για ομηρία στη Στρούγκα δυο γυναικών από οπαδούς της ΑΕΚ...



ΕΠΕΙΓΟΝ-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! Σε ομηρία 2 συντρόφισσες αυτή τη στιγμή έξω από τη Στρούγκα από οπαδούς της ΑΕΚ

Από σήμερα το πρωί δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν στη Στρούγκα και για πάνω από δύο ώρες καθάρισαν το χώρο και αποκατέστησαν τις ζημιές από την επιδρομή του Σαββάτου που πραγματοποίησαν δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ.

Κατά την αποχώρηση έγινε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ που παραμόνευαν σε παρακείμενο μαγαζί και αυτή τη στιγμή έχουν σε ομηρία δύο συντρόφισσες.


Περισσότερα σε λίγο…

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Τόπε και τόκανε... Αρένα η πόλη - επίθεση οπαδών... στη Στρούγκα





Σε περίπου 40 άτομα υπολογίζονται οι επιτιθέμενοι στη Στρούγκα!!!

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Διαστάσεις κωμωδίας παίρνει και πάλι το πλασάρισμα του στη κοινωνία

Γέλια προκαλεί η ανακοίνωση μικρής ομάδας μικρασιατοπροσφυγικών συλλόγων περιλαμβανομένου φυσικά αυτού της πόλης μας.

Μετά τη σε 100 μέρες εκκίνηση των εργασιών για τη κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» που είχε δηλώσει ο Δ. Μελισσανίδης πριν 3 και πλέον χρόνια. 

Μετά τα μπήκαν μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια επίσης πριν 3 και πλέον χρόνια


Μετά άλλες κωμικές αλλά βάναυσες για την άγρια ζωή ιδέες, για δυο αετούς που θα στέκονταν στην είσοδο του ιδιωτικού γηπέδου.

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας για τη τελευταία επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς των επιχειρηματικών συμφερόντων

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ

Η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε μια «μικρή» γεύση της γηπεδικής και βάνδαλης συμπεριφοράς μερίδας οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ ενάντια σε χώρους που φιλοξενούν συλλογικότητες της πόλης μας.

Και μάλιστα μέρα μεσημέρι επί μια ολόκληρη ώρα με την απουσία του επιλεκτικά άγρυπνου βλέμματος (;) των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα γεγονότα δεν ήταν κεραυνός ένα αιθρία αλλά αποτέλεσμα της τελευταίας ανακοίνωσης της ΠΑΕ  για το γηπεδικό.

Δυστυχώς οι Φιλαδελφιώτες ξαναζούν στις σύγχρονες μέρες της προσφυγικής εμπειρίας των προγόνων τους.

Αυτοί που ψάχνουν εχθρούς της ΑΕΚ στις λαϊκές οργανώσεις των κατοίκων της πόλης ΜΑΣ καλύτερα να τους αναζητήσουν σε εκείνους που και στο παρελθόν τους πούλησαν.

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Τα επιχειρηματικά συμφέροντα πολιορκούν (μάταια) με νέα «στρατεύματα» τη πόλης μας για να πετύχουν την άλωση της




Αφού στάθηκε αδύνατο να βρει πρόθυμους και αποτελεσματικούς συμμάχους στη τοπική κοινωνία και τους πολιτικούς εκπροσώπους της

Βαστάζους... των επιχειρηματικών συμφερόντων φέρουν δημοσιεύματα συλλόγους μικρασιατών



Τη "κερκόπορτα" για να εισέλθουν ανοίγει ο σύλλογος των μικρασιατών της πόλης μας με το πανελλαδικά γνωστό δίδυμο που καθορίζει τις τύχες του

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)Πίσω τραμπούκοι, εμπρός σύντροφοι!

Φλεβάρης 2017 
Ιούνης 2014


Πίσω τραμπούκοι, εμπρός σύντροφοι!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά το δολοφονικό προγκρόμ της 20ής Ιούνη 2014 με τα ανοιγμένα κεφάλια και τα σπασμένα χέρια και πόδια, χθες Σάββατο 25/02/2017, μέρα μεσημέρι, οι ομάδες κρούσης των επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη έβαλαν ξανά στο στόχαστρό τους τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Στρούγκα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Από διάφορους δήμους της Αττικής οι οπαδοί που έβαψαν Στρούγκα, Λαϊκή Συνέλευση, Δημαρχείο (φωτογραφίες)



Από Μενίδι, Κορυδαλλο, Μπραχάμι, Ν. Φιλαδέλφεια και ποιος ξέρει που αλλού οι οπαδοί της ΑΕΚ που ανάλαβαν να βάψουν Στρούγκα, Λαϊκή Συνέλευση, Δημαρχείο στα χρώματα της ομάδας.  


[Ελευθεριακές Συναντήσεις Στρούγκα]Ομάδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε στην κατάληψη «Στρούγκα»

Γύρω στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου 25/2/17, ομάδα οπαδών της ΑΕΚ έβαψε κιτρινόμαυρα τα ρολά της κατάληψης «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έγραψε συνθήματα υπέρ της ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς» του Μελισσανίδη.
 
 
Λίγο αργότερα, έβαψαν κατά παρόμοιο τρόπο το δημαρχείο. Μ’ αυτή τους την ενέργεια αυτοί οι οπαδοί προσπαθούν να εκφοβίσουν όσους έχουν εκφράσει εδώ και τρία χρόνια αρνητική θέση για την «Αγιά Σοφιά» κι επιβεβαιώνουν αυτό που υποστηρίζουμε στο κείμενο που μοιράσαμε σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την πόλη, πριν λίγες ημέρες: “Εδώ και τρία χρόνια, με συστηματικές προσπάθειες διαφόρων δυνάμεων εντός κι εκτός πόλης, η ταυτότητα [του προϊόντος “Νέα Φιλαδέλφεια”] συνοψίζεται σε τρεις λέξεις, τις οποίες κανείς δεν πρέπει να θέτει σε αμφισβήτηση: «ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΕΚ».

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Συλλαλητήριο Πέμπτη 2/03: Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό
 
Συλλαλητήριο Πέμπτη 2 Μάρτη, 6μμ, Προπύλαια

Οι περίφημες «διαπραγματεύσεις» για την 2η αξιολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσουν νέα σκληρά μέτρα. Κάθε «έντιμος συμβιβασμός» της κυβέρνησης, είναι και ένας νέος εφιάλτης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Προετοιμάζουν νέο Μνημόνιο διαρκείας, με την επιβολή της μόνιμης «δικτατορίας του πλεονάσματος» (3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 7 δις. μέτρων κάθε χρόνο). Συζητούν και σχεδιάζουν μέτρα που στοχεύουν στην απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου:

o Δημοσιονομικός κόφτη παντού, συρρίκνωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν.

o Επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές όπως η μαθητεία. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, υποκατώτατος μισθός, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Το GREXIT θα κόστιζε 1,5 τρις ευρώ στους άλλους!!! Στοιχεία σοκ για το ελληνικό και ευρωπαϊκό χρέος σε απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ

Οι παραμετρικές απώλειες για το ευρωπαϊκό σύστημα από μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ ή αδυναμία πληρωμής των δανείων της ξεπερνούν το 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψόχας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ.

Βάσει των στοιχείων της έκθεσης, αν παραμείνει έτσι το χρέος, το ελληνικό κράτος θα πρέπει να πληρώσει μέχρι το 2030, 322 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 160 είναι τόκοι. Ακόμη και στην περίπτωση όμως που καταφέρει να αποπληρώσει αυτό το χρέος, θα μείνει υπόλοιπο άλλα 300 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πάντα σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το ευρωπαϊκό χρέος προσεγγίζει τα 21 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε στο Πριν που κυκλοφορεί Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

«Αντάρτικο» αγώνων σε τρόικα-κυβέρνηση
Σταθμός συντονισμού και αντεπίθεσης να γίνει η 2 Μάρτη|Ν. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Δ. ΓΚΟΒΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούτο το καψόνι μοιάζει να είν’ ολόκληρη η ζωή|Γ. ΕΛΑΦΡΟΣ

Αντιλαϊκό ζύγι το νέο ευφυολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ|Γ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Παιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο|Α. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Βήμα για την απομόνωση της ΧΑ η αθώωση Πελετίδη

Στον πάγκο θέλουν τον Κυριάκο, Σόιμπλε-Μέρκελ|Γ. ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ

Μουσική βραδιά για το ΠΡΙΝ, με τον Γ. Μεράντζα και τον Γ. Κούτρα στις 2 Απριλίου, στο Ilion Plus


Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ...ΕΥΓΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟ(Σ)ΚΟΠΩΝ

Του Βασίλη Πολυχρόνη                    
Διαβάζω μια απίθανη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του news247 και τραβάω τις τρίχες της κεφαλής μου (και της πάνω και της κάτω)!
Ο τίτλος γράφει "Θετική η πλειοψηφία των Ελλήνων με τη συμφωνία για τα αντισταθμιστικά".Πρώτη απορία:Είδατε εσείς κάποια συμφωνία με αντισταθμιστικά μέτρα μάλιστα?

Πάμε όμως στις ερωτήσεις:
-Πρώτη ερώτηση:"Έτυχε να ακούσετε ή διαβάσετε πως έκλεισε η πολιτική συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση".Απορία:Πότε...έκλεισε αυτή η συμφωνία ρε παιδιά και γιατί έρχεται το κουαρτέτο αφού έκλεισε?
-Δεύτερη ερώτηση:"Το ότι η συμφωνία προβλέπει επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από 1/1/2018 είναι ένα αποτέλεσμα θετικό, μάλλον θετικό, μάλλον αρνητικό ή αρνητικό"?Απορία:Σε ποιο...όνειρο ο δημο(σ)κόπος είδε πως επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις να το δω κι εγώ?Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν λέει κάτι τέτοιο!

Φουρνέλο των ΗΠΑ στην ευρωζώνη. Διχασμένο ή αναποφάσιστο το ΔΝΤ;


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση Μερκελ-Λαγκάρντ, η οποία έδωσε την εντύπωση ενός δύσκολου συμβιβασμού μεταξύ της Γερμανίας και ΔΝΤ, έρχονται τα ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ να φέρουν στο προσκήνιο μια “άκαμπτη” γραμμή για την αντιμετώπιση του χρέους, που μοιάζει να τινάζει στον αέρα τον υποτιθέμενο συμβιβασμό Μέρκελ-Λαγκάρντ, για την συνάντηση των οποίων, όμως, η πλευρά Μέρκελ έχει τηρήσει μέχρι τώρα σιγήν ιχθύος.

Περί τίνος, λοιπόν, πρόκειται; Το ΔΝΤ είναι διχασμένο και η Λαγκάρντ σε ένα είδος επιτήρησης; Το ΔΝΤ τη μια καρότο και την άλλη μαστίγιο, δείχνοντας ποιο είναι το “αφεντικό” στο ελληνικό πρόγραμμα; Το ΔΝΤ παίζει παιχνίδι τακτικής, ενώ έχει ειλημμένη στρατηγική απεμπλοκής από το ελληνικό πρόγραμμα; Ή απλώς το ΔΝΤ κερδίζει χρόνο μέχρι να αποφασίσει τελικά.

Επιβεβαιώνεται ο Βλαδίμηρος



Το αφήγημα που πάσαραν στα παπαγαλάκια του αστικού Τύπου οι άνθρωποι του επιτελείου προπαγάνδας της ΝΔ ήταν ότι ο Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τη Μέρκελ, στην έδρα της CDU στο Βερολίνο (και όχι στην καγκελαρία) δεν μίλησε για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση ελληνικής κυβέρνησης - «θεσμών», διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιθεσμικό, αφού η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης, αλλά παρουσίασε στη γερμανίδα καγκελάριο το δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα, με εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις και φοροελαφρύνσεις. Οι προτάσεις αυτές -πάντοτε σύμφωνα με το νεοδημοκρατικό αφήγημα- καταγράφηκαν λεπτομερώς, χωρίς να σχολιαστούν. Η αποδοχή τους θα φανεί στο μέλλον.

«Τρώμε γκολ; Αντίμετρο η σέντρα…»


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ

Νέα συζήτηση των δυο ΣΥΡΙΖΑίων, στον απόηχο του Eurogroup

Ο ΣΥΡΙΖΑίος (Β) μπήκε με φόρα στο γραφείο του στελέχους (Α), που συστήνεται ως «αριστερός ρεαλιστής». Όλα έδειχναν ότι ήταν άκρως μαχητικές οι διαθέσεις του B, για το δεύτερο μέρος της συζήτησής τους…

Α: Αν θυμάμαι καλά, θα συζητούσαμε σήμερα για τον Τραμπ…

Β: Α, ναι; Εγώ λέω να αρχίσουμε από τα όσα πήγαμε πάλι και συμφωνήσαμε, στις Βρυξέλλες. Μέχρι πρότινος δεν λέγαμε, που να με πάρει ο διάολος, ότι θα απορρίπταμε την προληπτική θεσμοθέτηση μέτρων για το 2018 και πέρα; Ότι δεν θα ανεχόμασταν νέες περικοπές λιτότητας, ούτε ενός ευρώ;

Α: Ε, ναι. Λέγαμε τι θέλαμε και τι δεν θέλαμε εμείς. Αλλά στο γήπεδο, ξέρεις, είναι και οι άλλοι. Όμως τα αντισταθμιστικά μέτρα θα…

Ο δήμος ευχαριστεί για το 3ο Γυμνάσιο -Λύκειο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήρια Επιστολή

Ένα σπουδαίο έργο για το Δήμο μας μόλις ξεκινά. Είναι πλέον γεγονός η ανάρτηση της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής, από τις ΚΤ.Υ.Π.  Α.Ε., για το  3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.

     Ευχαριστούμε θερμά όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, την Ένωση Γονέων, την Επιτροπή Διεκδίκησης των Σχολείων, την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση και συγκεκριμένα την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τα «ανθρωποψυγεία» της ΔΕΗ του Στέφανου Πράσσου *

Το «ψυγείο» δεν είναι ξεκούραση, τεμπελιά, αραλίκι όπως πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα είναι τιμωρία, απαξίωση, απομόνωση! Είναι ψυχοφθόρο και δημιουργεί σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα στους περισσότερους ανθρώπους που υφίστανται αυτή την ταπεινωτική διαδικασία. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που προσαρμόζονται εύκολα και αφού έτσι κι αλλιώς έχουν υποστεί αυτόν τον βιασμό προσπαθούν όσο μπορούν να τον απολαύσουν.

Πολύς ντόρος έγινε τελευταία για τα «ψυγεία της ΔΕΗ», με αφορμή τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε για τις εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις και τις επερχόμενες «απολύσεις» εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησης. Παρόλα αυτά ο περισσότερος κόσμος δεν  γνωρίζει περί τίνος πρόκειται αλλά και δεν μπορεί να βρει πληροφορίες αφού η υπόθεση αυτή αποτελεί, για χρόνια, ταμπού και «οικογενειακή υπόθεση» της ΔΕΗ!
Η περίπτωση των εργασιακών «ψυγείων» είναι ένα από τα πολλά ηθικά, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που εξελίσσονται τα τελευταία σαράντα τουλάχιστον χρόνια στο δημόσιο, στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΩ χωρίς να φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ στα σοβαρά ούτε ο έντυπος ούτε ο ηλεκτρονικός τύπος.

Η δικαστική εξουσία .. επί το έργω ...


 Όχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο, αλλά είναι ενδιαφέρον το τρισέλιδο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το οποίο υπογράφει η Αντα Ψαρρά και παραθέτει ορισμένες δικαστικές αποφάσεις με καραμπινάτες περιπτώσεις όπου η δικαστική εξουσία «ρίχνει στα "μαλακά" τους ισχυρούς και εξαντλεί την αυστηρότητά της στους αδύναμους», όπως υπογραμμίζει η δημοσιογράφος στο κείμενο της.

«Η γενική αίσθηση είναι ότι οι έχοντες και οι μεγαλόσχημοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος των εγκλημάτων τους, χαίρουν δικαστικής επιείκειας πολύ περισσότερο από τους μη έχοντες και τους πλέον αδύναμους. Είναι προφανώς κοινοτοπία να σημειώσει κανείς ότι η Δικαιοσύνη δεν παύει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι θεσμοί, να λειτουργεί ταξικά μέσα στο σύστημα», σημειώνεται στην εισαγωγή του κειμένου, παραθέτοντας χαρακτηριστικές περιπτώσεις απονομής «δικαιοσύνης» ορισμένες απ’ τις οποίες αναδημοσιεύουμε:

Το Κεφάλαιο παραμένει πάντα επίκαιρο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΕΑΣ (*)

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου του τόμου το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, δίνοντας το πλαίσιο για την ρεαλιστική κατανόηση της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και τις αναλυτικές προϋποθέσεις για την κομμουνιστική πολιτική.

Καθοριστικό στοιχείο της ανάλυσης του Κεφαλαίου αποτελεί η διαλεκτική μεθοδολογία του. Το κυριότερο, όμως, είναι το τέλος του ιστορικού ρόλου του καπιταλισμού

Οι τρεις τόμοι του Κεφαλαίου – μαζί με αυτούς των Θεωριών για την Υπεραξία – συγκεφαλαιώνουν τον κορμό της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας, δηλαδή του πυρήνα της μαρξιστικής θεωρίας.
Καθοριστική συμβολή τόσο στην επεξεργασία της συνολικής ανάλυσης του όσο και στην αποκρυπτογράφηση των μαρξικών σημειωματάριων και την έκδοση των δύο τελευταίων τόμων είχε ο «στρατηγός» του Μαρξ, ο Φρίντριχ Ένγκελς. Πέραν των άρρηκτων θεωρητικών, πολιτικών αλλά και προσωπικών δεσμών μεταξύ τους, ήταν ο Ένγκελς αυτός που πρόσφερε την εκ των έσω γνώση της λειτουργίας της καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και αυτός που επιτέλεσε το τιτάνιο έργο να φέρει σε εκδόσιμη μορφή τους δύο τελευταίους τόμους.

Ποιος διαστρεβλώνει τα λεγόμενα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ; Μήπως αυτοδιαστρεβλώνεται;


Έχουν πυκνώσει τελευταία οι επιθέσεις του ΚΚΕ στην Iskra.

Ο Ριζοσπάστης (23/2/2017) με σχόλιό του, το οποίο αναδημοσιεύει ο 902.gr, παίρνει την σκυτάλη από τον Βαγγέλη Μπούτα και προσπαθεί με λαθροχειρίες να απαντήσει σε όσα αποκάλυψε η Iskra για την πρόσφατη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στην ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.

Η κριτική τον ενοχλεί πολύ περισσότερο όταν είναι εμπεριστατωμένη και επίκαιρη.

Η Iskra, αγαπητοί σύντροφοι του Ριζοσπάστη, δεν χρησιμοποίησε δικά της λόγια. Αυτό που έκανε είναι να απομαγνητοφωνήσει και να μεταφέρει αυτούσιες τις απαντήσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το νόμισμα στη συνέντευξή του στην ΕΤ1, τις οποίες λογόκρινε, μόνο αυτές, ο 902.gr.
Επομένως η Iskra δεν διαστρέβλωσε τίποτα, εκτός και αν ο Ριζοσπάστης θεωρεί την αυθεντική παράθεση των λεγομένων του Δ. Κουτσούμπα ως αυτοδιαστρέβλωσή του.

Σοκ από Δ. Κουτσούμπα: Δεν είναι ο ρόλος μου να προτείνω νόμισμα. Μπορεί να είναι και ευρώ, μπορεί και δραχμή


Πρόσφατα ο Δ. Κουτσούμπας έδωσε μακρά τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Επτά» της ΕΤ1 και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη.

Η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr. Δεν αναρτήθηκε, όμως, ολόκληρη, αλλά «λογοκριμένη». Ο 902.gr, ενώ δημοσίευσε όλες τις ερωταπαντήσεις παρέλειψε, προφανώς με εντολή της ηγεσίας του ΚΚΕ και μάλλον του ιδίου του Δ. Κουτσούμπα, πέντε κρίσιμες ερωταπαντήσεις. Κι αυτές οι «λογοκριμένες» ερωταπαντήσεις, όλως τυχαίως, αφορούσαν το κρίσιμο δίλημμα του νομίσματος, ευρώ ή εθνικό νόμισμα, για το οποίο διεξάγεται σήμερα μεγάλη διαμάχη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, βρίσκεται στα χείλη ολόκληρου του ελληνικού λαού, ενώ το ελληνικό μαζί με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά το τελευταίο διάστημα για να δυσφημίσουν και να αποτρέψουν ένα Grexit στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.

Ο λόγος αυτής της λογοκρισίας αποκαλύπτεται πλήρως εάν διαβάσει κανείς τις απαντήσεις του Δ. Κουτσούμπα στις ερωτήσεις της Βάλιας Πετούρη.

Aποφασισμένοι και έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα

Αφού τα μέτρα που από τους ιμπεριαλιστές δανειστές απαιτήθηκε να ψηφιστούν προληπτικά, απαιτήθηκαν γιατί κρίθηκε ότι το υπάρχον δημοσιονομικό πλαίσιο δεν επαρκεί για να παραχθούν «πρωτογενή πλεονάσματα» ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 «και μεσοπρόθεσμα» (δηλαδή για μια σειρά ετών), πώς μπορεί να έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως διασαλπίζει η εκκωφαντική προπαγάνδα των Τσιπραίων; Αφού τα προληπτικά μέτρα αποτελούσαν από την αρχή απαίτηση του ΔΝΤ, που προβλέπει δημοσιονομικό κενό ήδη από το 2018, πώς είναι δυνατόν να  λειτουργούν σαν «καθρέφτης», δηλαδή ό,τι κόβεται με ένα μέτρο να προστίθεται με ένα άλλο;

Αρκεί αυτός ο απλός συλλογισμός, που δε χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να τον κάνει, για να κάνει σκόνη την εκκωφαντική προπαγάνδα που από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας εξαπέλυσαν οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου, πρώτα με ένα σχετικά σύντομο non paper και στη συνέχεια με δηλώσεις στελεχών όπως ο Παππάς, ο Τζανακόπουλος, ο Δ. Καμμένος, ο Σκουρλέτης, ο Μπαλαούρας, ο Ρήγας κ.ά. (οι μόνοι που δεν μίλησαν είναι ο Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκη, που έκλεισαν το «ντιλ» στις Βρυξέλλες).


Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22/02/2017 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η ετήσια αποκριάτικη γιορτή των παιδιών της παιγνιοθήκης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος στο Πνευματικό Κέντρο της Χαλκηδόνας.

Μετά την θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν όλοι με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την ομάδα κάλτσες ριγέ, η οποία  παρουσίασε το  Δράκο Σερπαντίνο, μικροί και μεγάλοι, χόρεψαν παραδοσιακούς και Λάτιν χορούς, αναβίωσαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και τα παιδιά και οι έφηβοι της Παιγνιοθήκης τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια από όλη την  Ελλάδα.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση - Πέμπτη 2/3. 7μμ, Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν.Ηρακλείου


Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση 
με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Ρώσικη Επανάσταση


ΡΩΣΙΑ 1917
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ, 7μμ
Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ν.Ηρακλείου, (Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος)

Ομιλητές: 
Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ
Δήμητρα Κυρίλλου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ LGBTQ+
Πάνος Γκαργκάνας, Εργατική Αλληλεγγύη

Π.Π.Ι.Ε.Δ.: 5 ανοιχτές συναντήσεις ιστορίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας οργανώνει στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. ανοιχτές συναντήσεις ιστορίας και σας καλεί να έρθετε, να ακούσετε και να συζητήσετε τα πορίσματα νέων ερευνών πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. 

Επιστημονική επιμέλεια – συντονισμός: Μαρία Πρέκα, Ιστορικός

00C             P1140073
IMG_0008.JPGStringaris2ex_avdela_t_

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Ένα βιβλίο για τον Θάνο Κωτσόπουλο

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Θάνος Κωτσόπουλος
Ποτέ δεν ξέχασα όσα ο πατέρας μου, Παντελής Παντελόγλου, που πολέμησε στην πρώτη γραμμή στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41 μου διηγιόταν γι’ αυτόν τον πόλεμο – μια από τις διηγήσεις του αναφερόταν στον Θάνο Κωτσόπουλο, αυτό το διαμάντι της τέχνης, που ωστόσο σε κείνες τις συνθήκες κατηγορούσε εαυτόν που δεν χαρακτηρίζονταν και από ιδιότητες που μόνο μια αυθεντική λαϊκή ζωή προγενέστερη μπορούσε να του χαρίσει.

Ο λόγος όμως εδώ για ένα βιβλίο για τον Θάνο Κωτσόπουλο, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1984 και εκτεινόταν, ογκώδες, σε 380 σελίδες – για το βιβλίο αυτό ο Βάιος Παγκουρέλης είχε γράψει τότε τα παρακάτω (βλ. «Διαβάζω» τεύχος 108, 19 Δεκεμβρίου 1984):

«Πολύχρονη (σε δεκαετίες μετρούμενη) η προσφορά του Θάνου Κωτσόπουλου, τόσο στο θέατρο (ηθοποιΐα, σκηνοθεσία, συγγραφή) όσο και στη λογοτεχνία. Και ο ογκώδης αυτός τόμος δίνει μια σχεδόν πλήρη εικόνα της προσφοράς αυτής με αποσπάσματα από κριτικές, συνεντεύξεις, ομιλίες, επιστολές και άλλο σχετικό υλικό, κατά κύριο λόγο της περιόδου 1932-1974, μα και μεταγενέστερο. Μια εικόνα, που πάει πέρα από τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη, καταγράφει και ευρύτερα στοιχεία για τον κόσμο που υπηρέτησε πιστά και δημιουργικά».

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου τη Τετάρτη 1-3-17




Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. (3η)

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε την 1η Μαρτίου 2017, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ., στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς», (Θεσσαλονίκης και Λαχανά) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Νέα επεισόδια στο πόλεμο των εξοπλισμών


Όπως είχαμε εκτιμήσει βρισκόμαστε μπροστά στην εξέλιξη ενός τεράστιο πολέμου συμφερόντων για την εξασφάλιση των τρομερά προκλητικών συμβολαίων.
 
Ένας πόλεμος εσωκομματικού και εσωκυβερνητικού όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, με εμπλοκή όλων των κομμάτων, μα συμμετοχή δημοσιογράφων και σαιτ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε σε δημοσιογράφους και κάλεσε τον ΥΕΘΑ να βρει τα ισοδύναμα για τα μισθολόγια των στρατιωτικών.

Οι εργαζόμενοι της περιφέρειας της Ρ. Δούρου αντιδρούν και καταγγέλλουν τη περιφέρεια για τη σκανδαλώδη αγορά του ακινήτου Συγγελίδη


ΕΝΩΠΙΟΝ  ΠΑΝΤΟΣ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΕΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (Σ.Υ.Π.Α.), που εκπροσωπείται νόμιμα από την Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του και εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 80-88.

Π  Ρ  Ο  Σ
1.- Την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, κατοικοεδρεύουσα στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 15-17.

2.- Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρο Σχινά, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 15-17 (προς κοινοποίηση της παρούσας και προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου) και.

3.- Τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χρήστο Καραμάνο, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού, αριθμός 15-17 (προς κοινοποίηση της παρούσας και προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής).
——————–
Κυρίες και κύριοι,

Πολιτιστική Αναγέννηση: Με μεγάλη επιτυχία ο Αποκριάτικος χορός - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Μαρτίου


Νέα Φιλαδέλφεια 23/02/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ο Αποκριάτικος χορός μας στις 18/02, στην ταβέρνα "ΛΟΥΚΙΔΕΛΗ"
Το καλό φαγητό, το κρασί και η καλή μουσική του DJ ανέβασαν το κέφι και άναψε το γλέντι.
Όλοι έμεινα ευχαριστημένοι, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Για το μήνα Μάρτιο αποφασίσαμε τα εξής: