Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναπλάσεων των παιδικών χαρών της πόλης μας»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ανακατασκευή και διαμόρφωση έξι (6) παιδικών χαρών, προχωρούν αυτές τις ημέρες τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στις εξής περιοχές : 1. Οδός Δωδεκανήσου (Νέα Χαλκηδόνα) 2. Οδός Αντιοχείας (Νέα Χαλκηδόνα) 3. Οδός Μακρυγιάννη (Νέα Φιλαδέλφεια) 4. Πλατεία Χίου (Εργατικές Κατοικίες- Νέα Φιλαδέλφεια) 5. Πλατεία Χρυσαλλίδος (Νέα Χαλκηδόνα) και 6. Αγία Μαρίνα (Νέα Φιλαδέλφεια).


Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι ο ανασχεδιασμός και η ανακατασκευή ενός απόλυτα ασφαλούς, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος που να αποσκοπεί στη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση του παιδιού αλλά και στην δημιουργία ασφαλών, δημόσιων χώρων ξεκούρασης και αναψυχής.

Μέχρι στιγμής παραδόθηκε η παιδική χαρά που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, όπου κατασκευάστηκαν νέοι αντιολισθητικοί διάδρομοι, τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε συντήρηση των υπαρχόντων παιδικών οργάνων και αντικατάσταση μέρους αυτών.

Στην προσπάθεια των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας συνδράμει η Υπηρεσία Πρασίνου όπου εκτός από τις εργασίες κλαδέματος και συντήρησης των φυτών στους παραπάνω χώρους, θα ενισχύσει το πράσινο με την τοποθέτηση χλοοτάπητων και αυτόματου ποτίσματος.

«Σύντομα θα παραδώσουμε αναβαθμισμένους 6 χώρους διασκέδασης και παιχνιδιού στα παιδιά της πόλης μας. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, με σκοπό να δώσουμε σε χρήση σωστούς και ασφαλείς χώρους χαράς, παιχνιδιού και αναψυχής στους μικρούς μας κατοίκους» τόνισε η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά –Αποστολάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου