Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκαν Τεχνικό πρόγραμμα και Προϋπολογισμός.



Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τα δύο Δ.Σ. που ήταν προγραμματισμένα χτες, με θέματα το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Μάλιστα χρονικά κράτησαν δυσανάλογα λίγο σε σχέση με άλλες χρονιές!


Το Τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε με 14 υπέρ 10 κατά και 3 αποχές, ο δε προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 14 υπέρ 10 κατά και 2 λευκά.

Ήταν φανερό πως κανείς από εκείνους που σε άλλη περίπτωση δε θα ψήφιζαν υπέρ, δεν είχε τη διάθεση να μη περάσουν τα θέματα. Καμιά φορά η κοντινή θέα των εκλογών λειτουργεί κατασταλτικά… Από την άποψη αυτή είδα μερικούς με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του κ. Γρετζελιά, να επιμένουν απευθυνόμενοι στη Δήμαρχο να κάνει κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει απαρτία στο επόμενο Δ.Σ.

Στα θετικά της συνεδρίασης η εικόνα της κ. Γκούμα. Με πολύ χαρά είδα να βγάζει την ευαισθησία και την ευγένεια που έχει, διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο νέος άνθρωπος αλλά ξέρει και να ακούει, και να διορθώνει υπερβολές, και να στέκεται αυτοκριτικά! Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα με μέτρο φυσικά, να τη δω και με την ευστροφία που διαθέτει, το τσαγανό και τον «τσαμπουκά» που επίσης έχει, να υπερασπίζεται τις απόψεις της.

Θετική η Δήμαρχος που την είδα με ευελιξία να αποδέχεται προτάσεις της αντιπολίτευσης προκειμένου να συνθέσει απόψεις και να αποσπάσει πλειοψηφία. Μελανό σημείο η επιμονή της να χειρίζεται με αδιαφάνεια δημόσιες υποθέσεις, όπως αυτή που έχει προκύψει με το 23 τετράγωνο του νεκροταφείου. Επιμένει στο μυστήριο με το χορηγό και την όποια συμφωνία αντιμετωπίζοντας το θέμα ως ιδιωτική υπόθεση!

Θετική και δημιουργική βρήκα και τη στάση της αντιπολίτευσης ανεξαρτήτως προέλευσης.

Φυσικά δεν αποφεύχθηκαν οι αψιμαχίες με κορυφαία τη στιγμιαία αντιπαράθεση Δημάρχου-Χ. Τομπούλογλου, όταν η πρώτη είπε «Δε θα απαντήσω στις κατινιές σας κ. Τομπούλογλου» και ο δεύτερος απάντησε «Κατίνα είσαι και φαίνεσαι».

Έντονα αρνητική εντύπωση μου έκανε το θέμα που έθεσε ο κ. Γρετζελιάς για το κυλικείο του νεκροταφείου, το οποίο έχει σωρεύσει χρέος 900.000 ευρώ και συνεχίζει! Δεν καταλαβαίνω τι κάνει η Δήμαρχος και το Δ.Σ. τόσο καιρό και τι περιμένουν!

Στα ατυχήματα της μέρας θα ξεχώριζα το στοπ του Προέδρου κ. Παπακώστα στον κ. Μπόβο, όταν ο τελευταίος προσπαθούσε για μια ακόμη φορά φιλότιμα να κάνει αυτό ακριβώς που είπε, «Προσπαθώ να σας ξελασπώσω και μου λέτε ότι είμαι εκτός θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου