.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κι όμως, η κ. Γαϊτανά ρυθμίζει τις εξελίξεις και μεταβάλει τις ισορροπίες…



Οι μέρες περνούν βασανιστικά και η κ. Γαϊτανά δε λέει να πάρει απόφαση για την κάθοδο της στις εκλογές. Η αλήθεια όμως είναι πως από την απόφαση της εξαρτώνται πολλά…

Μια ανακοίνωση μη καθόδου, θα απελευθέρωνε τους συνεργάτες της αλλά και όσους υπάρχει περίπτωση να κατέβουν μαζί της, να τραβήξουν χωρίς προβλήματα το δρόμο που οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει!


Μια απόφαση όμως καθόδου στις εκλογές, θα δημιουργούσε προβλήματα σε συνδυασμούς που γνωρίζουμε πως θα κατέβουν στις εκλογές, είτε το έχουν ανακοινώσει είτε όχι. Κανείς δε γνωρίζει πόσες και ποιες καραμπόλες θα μεσολαβήσουν μέχρι την οριστικοποίηση των συνδυασμών. Και είναι γνωστό πως στη Φιλαδέλφεια τουλάχιστον, τις τελευταίες τετραετίες εκλέγουμε Δήμαρχο όχι από επιλογή, αλλά από καραμπόλες. Είναι αρκετοί που καθυστερούν να ανακοινώσουν πρωτοβουλίες λοιπόν, ενόψει της απόφασης της Δημάρχου. Κι εδώ που τα λέμε, η ίδια καλά κάνει και δεν ανακοινώνει τίποτε όσο εκκρεμεί η οριστικοποίηση των αλλαγών στον εκλογικό νόμο. Για να μη πω πως έχει υπό προϋποθέσεις πιθανότητες εκλογής κι ας φαίνεται απίθανο!

Τυχόν κάθοδος της θα δυσκολέψει το έργο συνδυασμών όπως του κ. Α. Κόντου ή και άλλων που ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει κάτι, αλλά ετοιμάζονται. Αντίθετα θα ενισχύσει αρχικά τουλάχιστον τον κ. Χ. Τομπούλογλου, και δεν θα επηρεάσει το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πιθανά θα επηρεάσει ελαφρά και το ποσοστό που θα διεκδικήσει ο υποψήφιος που θα υποστηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά γιατί η υποψηφιότητα της θα δεσμεύσει πρόσωπα, ψήφους και ποσοστά που όπως και να γίνει δεν περισσεύουν σε κανένα συνδυασμό. Συνδυασμοί λοιπόν που κινούνται στην λογική της πολυσυλλεκτικότητας της «Νέας Προοπτικής», και επιχειρούν να εκφράσουν τους ίδιους πολιτικούς χώρους πάντα με το μανδύα του ανεξάρτητου, αντλούν δυνάμεις από τις ίδιες πηγές.

Στην περίπτωση που τελικά δεν είναι υποψήφια, θα εμφανιστεί το φαινόμενο να φεύγουν άμεσα προς δυο κυρίως κατευθύνσεις τα στελέχη της, μία εκ των οποίων είναι ο συνδυασμός του κ. Α. Κόντου. Αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο και πάλι, γιατί όταν μάθουν κάποιοι με ποιους θα βρεθούν ή θα ξανασυναντηθούν, μπορεί να αλλάξουν εκ νέου κατεύθυνση. Πρόκειται για τις καραμπόλες που λέγαμε. Οι εκπλήξεις που θα δούμε είναι πραγματικά πολλές!

Σημαντικό ζήτημα που δεν έχει αξιολογηθεί αρκούντος, είναι ότι μοναδική υποψηφιότητα που συζητιέται ως ενδεχόμενη από την περιοχή της Χαλκηδόνας, είναι αυτή της κ. Γαϊτανά.

Άλλο ζήτημα που θα παίξει ρόλο είναι η αναμενόμενη κάθοδος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενός νέου ανθρώπου του κ. Άρη Βασιλόπουλου. Μια τέτοια υποψηφιότητα που θα καταγραφεί στην τοπική ιστορία ως ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος, ασφαλώς θα αλλάξει τις ισορροπίες και αυτόματα θα δημιουργήσει συζήτηση για παλιούς ή μεγάλους σε ηλικία, και νέους από κάθε άποψη στο Δήμο! Πολύ περισσότερο αν συνοδευτεί και από άλλες ανάλογες υποψηφιότητες σαν αυτές που έχουν ακουστεί, όπως π.χ. η κ. Δανάη Γκούμα και όχι μόνο. Αν υπάρξουν συνδυασμοί με νέους ανθρώπους επικεφαλής, που θα καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα, τότε και ο κ. Τομπούλογλου και ο κ. Κόντος που έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.

Βεβαίως αυτά αφορούν τις εντυπώσεις και γενικότερα το φαίνεσθαι…  Γιατί πράγματι εκτός από την ηλικία, υπάρχουν άλλα που είναι πιο ουσιαστικά, όπως τι σκοπεύουν να κάνουν και πως θα πολιτευθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου