Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς

 Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πέρα από καταπληκτικός καλλιτέχνης είναι και υπέροχος άνθρωπος. «Καπνίζω κάθε μέρα τέσσερα πακέτα τσιγάρα. Πίνω ποτά, ξενυχτώ, γυρίζω σπίτι ξημερώματα. Με λίγα λόγια, ζω τη ζωή μου», λέει ανάμεσα στα άλλα σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ποντίκι».


Και στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι η Αριστερά έχει απογοητεύσει η ίδια τους νέους;», απαντά:

Μετά τον Εμφύλιο, ο ΕΛΑΣ ήταν περίπου 80%. Επομένως έχω ένα απλό ερώτημα: Γιατί η Αριστερά σήμερα δεν έχει το 80%; Θα ήταν τελείως δικαιολογημένο με τέτοια ζωή που ζούμε. Τελικά, όμως μάλλον δεν το πιστεύουμε. Και για αυτό δεν ευθύνονται οι άνθρωποι, αλλά η ίδια η Αριστερά, που δεν βρίσκει τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους και είναι εσωστρεφής συνεχώς κοιτάζοντας τα μαγαζιά της το καθένα ξεχωριστά. Είναι οι συνδικαλιστές τα στελέχη, οι μισθοφόροι, που δεν θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Τα κόμματα πλέον είναι επαγγελματικοί οίκοι. Βλέπεις ότι τα κινήματα απέναντι στους G8 - Σιάτλ, Νέα Υόρκη, Γένοβα, Θεσσαλονίκη - δεν γίνονται από τα παραδοσιακά κόμματα, αλλά από εξωκοινοβουλευτικά, από ομάδες αγωνιστών, οικολόγων κ.τλ.


από  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8754.html

υγ. Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι Φιλαδελφειώτης, υπήρξε δε και Δημοτικός Σύμβουλος για μικρό χρονικό διάστημα (μετά παραιτήθηκε) στην πρώτη θητεία του αείμνηστου Σάββα Σταματιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου