Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ας μη χάνουμε την αισιοδοξία μας…



Στο προχτεσινό Δ.Σ. υπήρξαν και αισιόδοξες στιγμές. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ήταν αυτή που ξεκίνησε από την κ. Βάλια Ματσουκά της «Δύναμης Πολιτών». Στο θέμα που αφορούσε τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, διατύπωσε ευθαρσώς την άποψη ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η αυθαίρετη καταπάτηση δημόσιου χώρου, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ανάλογη τοποθέτηση έγινε στη συνέχεια από την κ. Γκούμα, και λίγο μετά από Γρετζελιά, Αγαγιώτου, Παπαλουκά και άλλους συμβούλους.

Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο έχω ακούσει πλήθος αρνητικών σχολίων, μερικά οργισμένα, για την αδιάφορη απέναντι στο φαινόμενο στάση, που έχει η διοίκηση του Δήμου. Έχω μείνει εντυπωσιασμένος κι εγώ με την αίσθηση ασυδοσίας που υπάρχει, βλέποντας για παράδειγμα τη Σάρδεων που θεωρητικά με τον πεζόδρομο αναβαθμίστηκε. Στην πραγματικότητα υποβαθμίστηκε πλήρως καθώς έγινε δρόμος αφιλόξενος για πεζούς! Βλέπω στον πεζόδρομο της Δεκελείας άλλος να απλώνει τραπέζια και καρέκλες. Μάλιστα τα τοποθετεί μπροστά από παγκάκι που προορίζεται για ανάπαυση περαστικών!

Αυτά επειδή έγιναν με Δημοτική αστυνομία, συμβαίνουν και χωρίς, ένα πράγμα δείχνουν. Απουσία πολιτικής βούλησης στην καλύτερη περίπτωση, πελατειακές σχέσεις στη χειρότερη. Αν σκοπεύουν να συνεχίσουν έτσι, ας φέρουν μια πρόταση για μετονομασία της πόλης σε Νέο Μπουρνάζι…

Είναι από τα θέματα που πρέπει να έρθει στο ΔΣ για συζήτηση. Ιδιαίτερα αν αισθάνεται η διοίκηση ότι είναι αδύναμη να προστατέψει το συμφέρον των δημοτών. Να παρθεί μια ομόφωνη πεντακάθαρη αυστηρή απόφαση που θα περιορίζει στα νόμιμα τους παραβάτες. Βασικό στοιχείο της να είναι συγκεκριμένα μέτρα εφαρμογής της, με ενεργοποίηση όλων των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, όπως είναι η Αστυνομία. Κι επίσης να τοποθετηθούν με την ίδια σαφήνεια απέναντι στο φαινόμενο, όσοι φιλοδοξούν να ηγηθούν του Δήμου την επόμενη πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου