.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Σε πόση απόσταση από τα κοντινότερα σπίτια ή πόσο κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκονται τα στάδια στον κόσμο, και τι προσβάσεις οδηγούν σε αυτά; 1 (φωτογραφίες)



Σήμερα ή από σήμερα λέω να πετάξουμε λίγο ψηλά και μακριά. Εντός Ελλάδας και εκτός, σε Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ας είναι καλά η τεχνολογία. Και επειδή πολλές φορές ισχύει το μια εικόνα χίλιες λέξεις, θα ανεβάσω πολλές εικόνες και λίγα λόγια.

Θα δούμε λοιπόν πως και που οι πολιτισμένοι, αλλά και οι... απολίτιστοι, χτίζουν γήπεδα σήμερα και παλιότερα. Σε πόση απόσταση από τα σπίτια, με τι οδικές ή άλλες προσβάσεις όταν αυτές είναι ορατές ή έχουμε πληροφορίες...

Οι φωτογραφίες είναι από το Google Earth



Το Allianz arena είναι καινούριο γήπεδο που φτιάχτηκε το 2006 στο Μόναχο. Είναι η τέταρτη ως τώρα έδρα της ιστορικότερης ομάδας της Γερμανίας. Και οι αλλαγές έδρας καθόλου δεν επηρέασαν τις επιτυχίες της. Κατασκευάστηκε εκτός πόλης από επιλογή. Έχει όλα όσα επιβάλλει η… σύγχρονη αντίληψη που βλέπει τα στάδια μόνο ως ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εμπορικό κέντρο και 9.800 υπόγειες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για 66.000 θεατές! 

 Στη Βόρεια Κορέα και την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ εκτός πόλης το πολυχρηστικό στάδιο Πρωτομαγιά 

Στην Καλκούτα της Ινδίας το πολυχρηστικό στάδιο Salt Lake
Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής το FNB (First National Bank) κατασκευάστηκε εκτός πόλης για τις ανάγκες του Παγκοσμίου κυπέλλου 2010


 Το θρυλικό Wembley στο Λονδίνο. Στη θέση του υπήρχε το αυτοκρατορικό στάδιο που γκρεμίστηκε για να χτιστεί το καινούριο επίσης πολυχρηστικό Γουέμπλεϊ.

  Το Gelora Bung Karno στη Τζακάρτα πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Πολυχρηστικό και εκτός πόλης



To διάσημο Camp Nou έδρα της Μπαρτσελόνα. Αντικατέστησε το αρχικό στάδιο το 1954 και μεγάλωσε κι άλλο το 1982. 



Το Shah Alam πολυχρηστικό στη Μαλαισία, εκτός πόλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου