Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Ενισχύθηκε σε τρόφιμα η δομή των Κοινωνικών Συσσιτίων» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενισχύθηκε σε τρόφιμα η δομή των Κοινωνικών Συσσιτίων»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, επιλέχθηκε από το «Πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους»  του ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω της δράσης του Κοινωνικού Συσσιτίου που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες στην πόλη μας. Ως εκ τούτου, ενισχύεται σημαντικά η σίτιση των ωφελούμενων σε βασικά προϊόντα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

«Είναι ζωτικής σημασίας πια η σωστή και όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη λειτουργία τέτοιων προνοιακών υποδομών στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Ο Δήμος και όλες οι δυνάμεις μιας πόλης οφείλουν να πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και να μεταδίδουν το νόημα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης» τόνισε η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη.

Το Πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1987, και στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του '90, σε ετήσια βάση. Στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος διανέμονται βασικά είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυρί.
Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω δράση λειτουργεί στην πόλη μας καθημερινά και παρέχει δωρεάν τροφή σε περίπου 30 οικογένειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου