Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Νόμος είναι το δίκιο του μεγάλου κεφαλαίου...




"εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν θα προσβληθεί η συγκεκριμένη απόφαση για όλους τους παραπάνω λόγους, κι ίσως κάποιους ακόμη …"

Στο ΔΣ παρωδία που είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης «Έγκριση προμελέτης του έργου “Κατασκευή Νέου Γηπέδου Α.Ε.Κ.”», εγκρίθηκε και η αντίστοιχη προμελέτη για την υπογειοποίηση τμήματος των Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.


Όλα τα σχέδια του γηπέδου και τα στοιχεία που αναπόφευκτα παρουσιάστηκαν, στηρίζονται στους ανύπαρκτους νόμους «Γρανίτσα», που ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συνεπώς ότι και να ψηφίστηκε σε σχέση με το γήπεδο από όποιους και όσους κι αν ψηφίστηκε, είναι παράνομο.

Εκτός όμως από αυτό, ψηφίστηκε θέμα που δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη. Έτσι, γιατί το έθεσε ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής εταιρίας που θα κατασκευάσει το γήπεδο! Και όπως κατάγγειλε ο κ. Γρετζελιάς χωρίς κανείς να τον διαψεύσει, δεν υπήρχε κανένα σχετικό στοιχείο στο φάκελο με τις εισηγήσεις!!! Παρόλα αυτά ψηφίστηκε ένα «φάντασμα» υπογειοποίησης! Όπως έγινε και με την αρχική απόφαση που πάρθηκε με την παρουσία του κ. Μελισσανίδη. Τότε το ΔΣ ψήφισε με βάση τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις του… σταδίου που τους έδειξαν, και τις υποσχέσεις πως όλα θα… είναι νόμιμα που εκείνος έδωσε!

Ο κ. Γρετζελιάς ευθαρσώς και μέσα σε αποδοκιμασίες, χλευασμούς και διακοπές από τους παρευρισκόμενους οπαδούς… που είχαν έρθει για να ασκήσουν πίεση στου Συμβούλους, είπε ότι η απόφαση που πρόκειται να πάρουν πάσχει νομιμότητας. Κι αυτό γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Και η κ. Ματσουκά που δεν είναι νομικός όπως ο κ. Γρετζελιάς, ανάφερε ότι δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, καθώς δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση.

Αρκετοί Σύμβουλοι ήταν εκείνοι που ρώτησαν ή ζήτησαν να μάθουν γιατί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν υπάρχει γνωμοδότηση της Τεχνικής και της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Ανάμεσα τους ξεχωρίζω τον εμπειρότερο όλων κ. Μπόβο. Η πάγια απάντηση της Δημάρχου, ήταν πως δε βλέπει το λόγο γιατί να γνωμοδοτήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου για ένα ιδιωτικό έργο! Χωρίς να εξηγήσει όμως ποια ανάγκη υπηρετεί ο Δήμος, εγκρίνοντας προμελέτες ενός ιδιωτικού έργου. Ούτε γιατί η Περιφέρεια έχει αποφασίσει να χαρίσει 20.000.000 ευρώ δημόσιου χρήματος σε ένα ιδιωτικό έργο. Κι έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης άλλα 5.000.000 ευρώ!

Η αληθινή απάντηση είναι πως κανείς τεχνικός ή νομικός δε θα διανοούνταν να υπογράψει για τη νομιμότητα των προτεινομένων, γιατί απλούστατα σε αυτά δεν υπάρχει καμιά νομιμότητα!

Στην απόφαση που περιλαμβάνει τα πρακτικά της συζήτησης που ανάρτησα πιο πριν, παραδόξως εμφανίζεται η κ. Ματσουκά να αποχωρεί μαζί με τους Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η πραγματικότητα είναι πως όταν αποχωρούσαν ο κ. Βαλασσάς και η κ. Γκούμα, το ασθενοφόρο που μετέφερε την κ. Ματσουκά πρέπει να ήταν ήδη στο ΚΑΤ.

Σε σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου που υποστηρίζει την ΑΕΚ αναφέρεται πως η Περιφέρεια έχει ανάψει το «πράσινο φως».

Ανεξάρτητα από αυτό, εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν θα προσβληθεί η συγκεκριμένη απόφαση για όλους τους παραπάνω λόγους, κι ίσως κάποιους ακόμη …  

Η όλη διαδικασία υπενθυμίζει σε όλους μας, ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο. Για ποια δημοκρατία μιλάμε, όταν η οικονομική σου επιφάνεια κι όχι οι νόμοι καθορίζουν το νόμιμο. Για ποια πολιτική και ποιους δημοτικούς, περιφερειακούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους του… λαού μιλάμε.

Ζούμε σε εποχή ξεπουλήματος των πάντων στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο στην πατρίδα μας. Με πολιτικούς πρόθυμους να παραχωρήσουν τα πάντα χωρίς προσχήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι σε όλα αυτά που μας κάνουν φτωχότερους κοινωνικά, πολιτισμικά, οικονομικά, πολιτικά, επιβάλλεται να βάλουμε ένα τέλος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου