.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η συνέχεια της αναζήτησης στοιχείων σε βάρος του Χ. Τομπούλογλου

Στο “μικροσκόπιο” των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης οι συμβάσεις Τομπούλογλου στο Αγλαΐα Κυριακού

Σκιές και σε άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, ερευνούν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

“Φύλλο και φτερό” κάνουν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί επί της θητείας του Χάρη Τομπούλογλου στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ, έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή με αυτό το έργο. “Δε ξέρω τι θα βγει Είναι πολύ πιθανό να βγουν πολύ ενδιαφέρονται ευρήματα και ποινικά και πειθαρχικά” ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο MEGA.

Σύμβαση καθαριότητας

Πρώτη από όλες, μπαίνει η σύμβαση που υπέγραψε ο Χάρης Τομπούλογλου για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το MEGA, 7 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία προέρχονται όπου ήταν κομματικός παράγοντας και υποψήφιος Δήμαρχος με τη ΝΔ και παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να πληρώνονται από την εταιρεία καθαρισμού απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι.

Μια από τις 7 είναι κόρη της υπεύθυνης στην υπηρεσία του Νοσοκομείου, που ελέγχει τον τομέα της καθαριότητας. Η απομάκρυνσή της από την θέση ευθύνης είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμβαση για ασφάλεια

“Φύλλο και φτερό” κάνουν οι επιθεωρητές και για τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Χ. Τομπούλογλου με εταιρεία για τη φύλαξη του νοσοκομείου που είναι θυγατρική της εταιρείας καθαρισμού.

Η δουλειά δόθηκε με διαγωνισμό εξπρές που κράτησε μόλις δύο 24ωρα, όταν συνήθως τέτοιοι διαγωνισμοί έχουν διάρκεια 15-20 ημέρες.

Στην προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στη “Διαύγεια” υπήρχε το όνομα της αναπλ. Διοικήτριας Ρεγγίνας Θεάκου, η οποία έλειπε στο εξωτερικό και δε γνώριζε.

«Όταν επέστρεψα και διαπίστωσα ότι είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς διατύπωσα άμεσα εγγραάφως την αντίθεσή μου και την έντονη διαμαρτυρία μου» αναφέρει η ίδια στο MEGA.

Η εταιρεία που μειοδότησε πήρε με προσφορά χαμηλότερη από τους υπόλοιπους υποψήφιους, και αυτό το κατάφερε υπολογίζοντας τα μεροκάματα των εργαζομένων πολύ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπει η συλλογική σύμβαση.

Τώρα και αφού πήρε τη δουλειά, η εταιρεία ζητά να ανεβάσει το ύψος της προσφοράς, για να καλύψει τα νόμιμα μεροκάματα και να αποφύγει τις συνέπειες.

Οι ελεγκτές θα ερευνήσουν και την υπόθεση της ΜΚΟ “Πρώτα για το Παιδί” που είχε συστήσει ο Τομπούλογλου. Θα διερευνήσουν επίσης, και το γιατί ο Χάρης Τομπούλογλου καθυστερούσε την αποδοχή μεγάλης δωρεάς, που προορίζονταν για κατασκευή μονάδας αυξημένης φροντίδας για να διαπιστώσουν αν γινόταν με σκοπό τα χρήματα να περάσουν από τα χέρια του μέσω της δικής του ΜΚΟ.

Τέλος, στο “μικροσκόπιο” παραμένει η επίμαχη σύμβαση για μέρος της οποίας ο κ. Τομπούλογλου δέχτηκε “μίζα”. Συγκεκριμένα, διακρίνονται “σκιές” στον επιμερισμό της συνολικής δαπάνης, ενώ τίθεται και ζήτημα για τον τρόπο πρόσληψης των εργαζομένων.

πηγή: 7imeres.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου