Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Από τον κ. Σπύρο Καβακόπουλο πήραμε την παρακάτω επιστολή

Μπορούμε να κάνουμε κάτι;;;;;

Δυστύχημα να σε ενοχλεί η πόλη σου, οι πόλεις μας. Βάρβαρα αεροπανώ και αφίσες. Τοίχοι - πετρόχτιστα γραμμένα. Άνευ ενοχών πεταμένες γόπες και χαρτιά. Χώροι βεβηλωμένοι, βρώμικοι. Χυδαιότητες κάθε λογής. Βιασμός αισθητικής και λογικής.
Οι λίγοι ντρεπόμαστε, απαρηγόρητοι, περιθωριοποιημένοι, γραφικοί, υποταγμένοι στα συντηρητικά βλέμματα, μιας δήθεν αγανακτισμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, που ...διαμορφώνει τον επιτήδειο από τον γυμνάσιο στο πώς να κλέβει τους φίλους του, στην πολυήμερη εκδρομή.

Βαρβαρισμός, καπιταλισμός, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός, αναρχισμός. Ποιος απ’ όλους, μάζεψε το σκουπίδι τ’ άλλου; Ποιος ντράπηκε για την αφαίρεση της ελευθερίας των τοίχων, να υπάρχουν χωρίς το ακατάληπτο μαύρο των γραφημάτων τους; Όλοι σ’ έναν φασισμό αριστεροδεξιά σκεπτομένων.

Δεν είμαι ο καλύτερος, γι αυτό ζητώ καλύτερους. Ανησυχούντες αρχιτέκτονες, ζωγράφους, μουσικούς, ανησυχούντες τέλος πάντων για τον αισθητικό μας βιασμό. Το σύστημα έτυχε και μ’ έβαλε υπεύθυνο σε ίδρυμα πολιτισμού, να η ευκαιρία.

Ομάδες παρέμβασης ακόμα και πίεσης, να φτιάξουμε, μπορούμε. Δεν πάει άλλο.
Ομάδες παρέμβασης που δίνουν εναλλακτικές λύσεις στην κακότροπη μουσική που παίζει στο διάλυμα το σχολείο. Πίεση στα κόμματα να μαζεύουν τα ανεμίζοντα σκουπίδια τους. Πίεση στους κρατούντες για εκδηλώσεις που δεν προσβάλλουν. Πίεση στους οργανωμένους και κάθε οργανωμένο που μας υποτάσσει στην άλογη λογική του.

Στην εποχή που ο αναίσθητος, ο ψεύτης και ο κλέφτης φωνάζουν δυνατότερα από κάθε άλλη φορά, στην εποχή που οι ανθρώπινες αξίες πέφτουν κατακόρυφα, σε μια τέτοια εποχή, σας παρακινώ. Έλατε να αδράξουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να τα βρούμε, να κάνουμε κάτι, να ονειρευτούμε τέλος πάντων. Ζητώ πρώτα αρχιτέκτονες, μουσικούς, ανθρώπους των εικαστικών τεχνών από Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα και γύρω δήμους . Να δούμε πως τα καταφέρνουμε και στη συνέχεια να επεκταθούμε και σ’ άλλους. Το email μου spiroskavako@gmail.com & κιν 6940967483

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου