.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο κ. Σπύρος Καβακόπουλος για την κιμαδοποίηση της γλώσσας μας

Όχι στην αγγλοσαξωνική κιμαδοποίηση της Ελληνικής γλώσσας

Ίσως σε πολλούς το να επιμένει κανείς να γράφει και να μιλά με Ελληνικές λέξεις, φαίνεται γραφικό. Ίσως γιατί δεν γνωρίζουν ότι η γλώσσα μας όπως και κάθε άλλη, εμπεριέχει ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού της χώρας από την οποία προέρχεται. Η αγγλοσαξωνική κιμαδοποίηση των γλωσσών, κάνει τον κόσμο φτωχότερο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Ελληνική, την μητέρα των Ευρωπαϊκών γλωσσών.


Αφορμή που τα γράφω αυτά, το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο δελτίο ειδήσεων των 9 μ.μ. του Σκάι. Με το που εμφανίζεται η δημοσιογράφος στο τραπέζι, ταυτόχρονα εμφανίζεται στα Αγγλικά η ευχή "HAPPY NEW YEAR" καθρεφτιζόμενη και στο τραπέζι.
 
Τα ΜΜΕ γνωρίζοντας την γλωσσική αλλοτρίωση του Ελληνικού λαού, μας βομβαρδίζουν με αγγλικούρες. Και γιατί όχι, αφού τις θεωρούμε πιο μοντέρνες και σύγχρονες, από τις Ελληνικές εκφράσεις. Όμως όσοι καταλαβαίνουμε, πρέπει να αντιδράσουμε και να καταγγείλουμε αυτήν την πρωτοχρονιάτικη ηλιθιότητα του Σκάι. Κάντε κοινοποίηση - προώθηση λοιπόν αυτό το μήνυμα, μήπως τουλάχιστον κάποιοι αρχίσουν και προβληματίζονται.

Χρόνια Πολλά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου