.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Οδυσσέα Κουρτέση* για του λόγους που προσχώρησε στο συνδυασμό "Ζούμε μαζί" του Απόστολου Κόντου



Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Αξιότιμες Συνδημότισσες, αξιότιμοι Συνδημότες,

Με κάτι λιγότερο από 100 ημέρες να απομένουν μέχρι την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όπου και θα αναδειχθεί η επόμενη Δημοτική Αρχή (5ετούς θητείας), θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΖΟΥΜΕ  ΜΑΖΙ, με υποψήφιο Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τον Απόστολο Κόντο.
Καθημερινά προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχουν προκύψει  σε όλους μας.
Η παραπάνω όμως γενικευμένη κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την οποιαδήποτε αποχή μας από τα κοινά του Δήμου μας.

Τη λύση δεν μπορούμε να την περιμένουμε εξ ουρανού.
 
Τη λύση επιβάλλεται να τη δώσουμε μόνοι μας.
 
Και ο Δήμος θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια αυτή.

Τα προβλήματα του Δήμου μας είναι κοινά, δεν έχουν χρώματα ούτε κόμματα.
 
Η αδιαμφισβήτητα επιτακτική άσκηση κοινωνικής πολιτικής, θα πρέπει να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής προκύψει από τις εκλογές της 18ης Μαΐου.
 
Οι «υγιείς» δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας, του εθελοντισμού, της κοινωνικής μέριμνας και της στήριξης των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, επαγγελματίες και συνταξιούχοι).
 
Η οποιουδήποτε είδους αντιπαράθεση θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο δημιουργίας και αναζήτησης  καλύτερων προτάσεων και όχι αυτοσκοπό για να κλέψουμε τις εντυπώσεις  με στείρες αντιπαραθέσεις, λαϊκισμό και υποσχέσεις.
 
Το «εγώ» πρέπει να αντικατασταθεί από το «εμείς».
 
Η προσφορά μας στον τόπο αποδεικνύεται μονάχα με έργα, πράξεις και συνέπεια.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και διέξοδο στα προβλήματα μπορούν να δώσουν μόνο οι άνθρωποι που τολμούν και μπορούν να κάνουν υπερβάσεις με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου, για να μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
 
Απαιτείται  ρήξη με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος,  νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες προτάσεις.
 
Άνθρωποι με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, τόλμη και υπευθυνότητα.

Έχοντας λοιπόν κοινό αξιακό σύστημα με τον Απόστολο Κόντο, συντάσσομαι στο πλευρό του, για να δώσουμε ΜΑΖΙ έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα για έναν πιο καθαρό, ανθρώπινο, ασφαλή και σύγχρονο Δήμο για εμάς και τα παιδιά μας.
 
Στη δίνη αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής, ηθικής και πολιτιστικής εθνικής κρίσης, το ευρύτερο πολιτικό σύστημα δείχνει να απαξιώνεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο.
Η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία 5ετία, έχει μοιραία οδηγήσει  και σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική αποκαθήλωση των βασικών αρχών και αξιών που διέπουν τους πολίτες της χώρας.

Με εκτίμηση,

*Οικονομολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Ζούμε Μαζί-Υποψήφιος Δήμαρχος Απόστολος Κόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου