Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Γιατί δε θα έπρεπε η «Νέα Προοπτική» και η απερχόμενη Δήμαρχος να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. 2 Άλσος



Ζητάμε από τους συνδυασμούς προγράμματα και δεσμεύσεις πριν τις εκλογές. Κι εκείνοι φροντίζουν να συντάσσουν πρόγραμμα και να κάνουν τις σχετικές εξαγγελίες. Ένας από όλους κερδίζει και αναλαμβάνει τη διαχείριση του Δήμου. Αυτός ειδικά κρίνεται κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως στο τέλος της θητείας του, από τη σύγκριση ανάμεσα στα εξαγγελθέντα και τα πεπραγμένα.

Στη θητεία που λήγει σύντομα, η σύγκριση ανάμεσα στο πρόγραμμα και αυτά που... έγιναν, κραυγάζει ότι πρόκειται για μια εντελώς αποτυχημένη διοίκηση. Προκύπτει αυτό βέβαια και από το γεγονός ότι ο συνδυασμός πολυδιασπάστηκε πρόωρα, και σήμερα είναι ζήτημα αν διατηρεί το 25% των Συμβούλων που εξέλεξε! Θα προκύψει και από το εκλογικό αποτέλεσμα…

Κανονικά θα έπρεπε να μη κατέβει καν στις εκλογές!

Για να μη μιλάμε όμως γενικά είναι προτιμότερο να μιλήσουμε συγκεκριμένα.
Τι έλεγε και τι προέβλεπε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής» για το Άλσος;

«Η πόλη μας έχει την ευλογία να διαθέτει το «Άλσος», που είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας.

Το «Άλσος» αποτελεί σήμερα ένα πνεύμονα πρασίνου για όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας και πρέπει να ξαναγίνει καθημερινός πόλος έλξης για χιλιάδες κατοίκους. Παρά ταύτα είναι υποβαθμισμένο και ουσιαστικά εμφανίζει μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η προοπτική που δίνουμε εμείς θα είναι ουσιαστική και άμεση, με παρεμβάσεις που

  • θα αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά,
  • θα αναπτύσσουν την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα,
  • θα εξασφαλίζουν την ουσιαστική του περιφρούρηση και
  • θα αξιοποιούν τους εθελοντές πολιτικής προστασίας.»


Αυτά έγραφε το πρόγραμμα της «Νέας Προοπτικής».

Διαβάστε τώρα ένα πολύ πρόσφατο απόσπασμα συνέντευξης της Δημάρχου στην εφημερίδα «Δικέφαλος», την οποία είχε διαλέξει για να αναγγείλει την υποψηφιότητα της!

«Τη ρωτά η εφημερίδα «Πιστεύετε πως το γήπεδο θα βοηθήσει και στην ανάπλαση του Άλσους;» Κι εκείνη ανάμεσα σε άλλα απαντά βρίσκοντας ασήκωτο το ποσό των 150.000 ευρώ για τη συντήρηση του ανά έτος! 

«…Είναι ίσως από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής και προσπαθούμε να το διατηρήσουμε σε έναν αξιοπρεπή βαθμό για τον επισκέπτη, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Μπορώ να σας πω ότι ενδεικτικά το ετήσιο κόστος συντήρησης του ανέρχεται σε άνω των 150.000 ευρώ. Κοινός στόχος του Δήμου και της ΑΕΚ είναι να γίνει ένας υπέροχος χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας».

Μπορεί να μας απαντήσει η Δήμαρχος και η «Νέα Προοπτική» τι από αυτά που αναφέρει το πρόγραμμα τους υλοποίησαν;  Μπορούν να μας πουν από πότε και με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η ΑΕΚ και ο Δήμος έχουν κοινό στόχο το άλσος; Ή θα προτιμήσουν τη σιωπή ως μη έχοντες τίποτα να απαντήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου