Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Υπάρχει κανείς υπεύθυνος να μιλήσει; Που να μην ήταν και προεκλογική περίοδος, ο θεός να την κάνει...

Διαβάζοντας στο aek-live.gr βρήκα μια επιστολή ενός μέλους της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Υπερασπίζεται άριστα το συμφέρον της. Αυτό που λείπει σε μένα είναι η αντίστοιχη υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών που έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος των ίδιων επιχειρηματικών επιδιώξεων... Και δεν αναφέρομαι απλά στη Δήμαρχο "πάρτα όλα κ. Μελισσανίδη" και ότι της έχει απομείνει, αλλά στο σύνολο των παρατάξεων και κομμάτων...
Αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε και να δείτε πως ταιριάζουν γάντι με την... περίσταση!


Σχετικά με τη ρύθμιση για την Αγιά Σοφιά
Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς που σήμερα 4 μέρες μετά την ανάρτηση της ρύθμισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα υποστήριζε πώς τά σενάρια των παλιών ελληνικών ταινιών είναι εξωπραγματικά. Μόλις τέλειωσα το διάβασμα της 2ης ήδη παραγράφου, ήρθαν στο μυαλό μου οι τίτλοι από 2-3 τέτοιες ταινίες.
Ταινίες όπως «Ο τρελός τα ‘χει 400» με τον ΑΕΚτζή Λάμπρο Κωνσταντάρα, «Φωνάζει ο κλέφτης» με τον Ντίνο Ηλιόπουλο ήταν οι πρώτες που θυμήθηκα.
Για όσους δε θυμούνται στη μέν πρώτη ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γυρνά σπίτι του μετά την παραμονή του στο τρελάδικο, όπου εισήχθη γιατί «λάλησε» όταν κέρδισε το λαχείο. Με την επιστροφή του βρίσκει τά πάντα αλλαγμένα και του κουνιάδο του να προσπαθεί να πείσει την αδερφή του και γυναίκα του Κωνσταντάρα να χρηματοδοτήσει μια ταινία στην οποία και θα πρωταγωνιστεί. Φυσικά με τα λεφτά του λαχείου. Η όλη υπόθεση είναι κομπίνα, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας.
Στην δεύτερη ο λογιστής Ντίνος Ηλιόπουλος προσλαμβάνεται σ’ ένα οργανισμό, πρόεδρος του οποίου είναι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Η γυναίκα του προέδρου καλύπτει τον αδερφό της ο οποίος καταληστεύει τον οργανισμό, μέχρι που τ’ ανακαλύπτει όλα ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
Βέβαια και το πιο σύγχρονο ελληνικό σινεμά έχει ασχοληθεί δεκάδες φορές με ιστορίες που κάποιος προσπαθεί να «φάει» το ακίνητο της μάνας του ή άλλου συγγενή για να βρεί λεφτά να «κάνει μια δουλειά» (βλέπε δίσκο ή ταινία). Αλλά και η πραγματική ζωή μας δίνει πολύ υλικό π.χ. δάνεια και πωλήσεις ακινήτων προκειμένου κάποιοι να κερδοσκοπήσουν στο Χρηματιστήριο (να βγάλουν σε λίγο διάστημα όσα δεν θα ‘βγαζαν σε μια ζωή).
Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που δεν αναγνωρίζει τις ομοιότητες των παραπάνω σεναρίων με την 2η παράγραφο της ρύθμισης, η οποία αφαιρεί από το Σωματείο μας κάθε εισόδημα που προβλέπει ο Ν.2725/1999 από τη χρήση του γηπέδου, ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτόν. Πληροφορήθηκα δε σήμερα ότι η ΑΧ-ΒΑΧ ΠΡΟΝΤΑΚΣΙΟΝΣ θα γυρίσει ταινία στην οποία τά εγγόνια μιάς 90χρονης γιαγιάς την οποία φωνάζουν «Μάνα», προσπαθούν να την πείσουν (και είναι πολύ κοντά να το καταφέρουν) να τους γράψει ένα οικοπεδάκι 26 στρεμμάτων το οποίο έχει και «κάθεται ανεκμετάλλευτο». Ο σεναριογράφος δεν έχει αποφασίσει αν τά έσοδα από την εκμετάλλευση του οικοπέδου θα φθάνουν και για τα έξοδα της γιαγιάς ή αν αυτή τελικά «πεθάνει στην ψάθα». Μήπως το Δ.Σ. του Σωματείου γνωρίζει κάτι σχετικά; Και αν ναι θα μας ενημερώσει ή δεν προβλέπεται;
Κλείνοντας ελπίζω η σημερινή μου παρέμβαση να μην ταυτιστεί με αυτή του Ντίνου Ηλιόπουλου ο οποίος μετά από 1 κιλό ρετσίνα όντας μεθυσμένος, πήγε αργά το βράδυ στο σπίτι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου και φώναζε «έξω οι κλέφτες», γιατί δεν είναι αυτή η πρόθεση μου. Επίσης δεν ήταν στις προθέσεις μου –μερικοί δεν πρόκειται να το πιστέψουν– ν’ ασκήσω κριτική σε κανέναν. Το μόνο που με νοιάζει είναι η «Μάνα Α.Ε.Κ.» να μη γίνει –περισσότερο απ’ ότι είναι ήδη– ζητιάνα και ανυπόληπτη, όπως ο ερασιτέχνης γαύρος μετά την κατασκευή του νέου Καραϊσκάκη, αφού θα στερηθεί τα με βάση τον νόμο εισοδήματα από την εκμετάλλευση της περιουσίας της. Εκτός βέβαια αν έχουν προβλεφθεί κάποιου είδους ανταλλάγματα οπότε…
Υ.Γ.1. Η αναφορά στις ελληνικές ταινίες ήταν απαραίτητη για να μην ξεφύγω από τά όρια και γράψω πράγματα πού σηκώνουν μήνυση.
Υ.Γ.2. Υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί διατυπώθηκε (για ποιο λόγο) έτσι η δεύτερη πρόταση της 2ης παραγράφου της ρύθμισης;
Υ.Γ.3. Είμαι διατεθειμένος στην περίπτωση που έχω αδικήσει κάποιον να του ζητήσω συγγνώμη, αν και δεν πιστεύω δυστυχώς ότι θα υπάρξει ανάγκη γι’ αυτό.
Υ.Γ.4. Όλη αυτή τη βδομάδα θα έχω πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, γι’ αυτό και ίσως δεν μπορέσω να παρακολουθήσω στενά τις εξελίξεις στον χώρο της Α.Ε.Κ., οπότε αν κάποιος θέλει να μου στείλει κάποιο μήνυμα –αν μπορεί- ας περιμένει μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Αθήνα 24/02/2014.
Κοτσώνης Κ.
Μέλος Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.
(πρώτα και από όλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου