.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κάποιες κρίσεις για όσα έγιναν στο χτεσινό ΔΣ.


Η φωτογραφία είναι από το χτεσινό ΔΣ. Στο βάθος πίσω από το προεδρείο φαίνονται σκηνικά μάλλον από τη θεατρική παράσταση "Το προξενιό της Λενιώς"

Πέρα από όσα προκύπτουν από τις δημοσιεύσεις που προηγήθηκαν για το χτεσινό ΔΣ, θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία ακόμη.


Η πρόσκληση έγραφε: «ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Συζήτηση για την μεταφορά της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού από το χώρο που βρίσκεται σήμερα σε άλλο χώρο.»

Πουθενά δεν έγραφε απόφαση. Όμως όπως έγινε και στην περίπτωση του ΔΣ της 2-10-13 παρουσία του κ. Μελισσανίδη, ενώ δεν αναφερόταν, πάρθηκε απόφαση…

Η παράταξη «Μπροστά» ήταν πράγματι η μόνη που είχε τοποθετηθεί δημόσια, προτείνοντας συγκεκριμένο σημείο της πόλης για τη μεταφορά του γκαράζ. Χτες ο κ. Γρετζελιάς εκτός από το να την επαναλάβει, έκανε μια πρόταση που έβαζε κάποιες φωτογραφικές προϋποθέσεις. Αν ψηφίζονταν από το ΔΣ θα οδηγούσαν αναπόφευκτα στη μοναδική λύση(;) εντός πόλης που ήταν η πρόταση του συνδυασμού του. Θα έπρεπε δηλαδή ο Δήμος σε εφαρμογή της απόφασης που θα έπαιρνε, να νοικιάσει ή αγοράσει το συγκεκριμένο χώρο έναντι οποιουδήποτε τιμήματος απαιτούσε ο ιδιοκτήτης! Ευτυχώς δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση.

Ο κ. Ι. Τομπούλογλου έκανε πρώτος μια πρόταση μετά την… εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, η οποία στη συνέχεια ουσιαστικά υιοθετήθηκε ομόφωνα(!) από το σώμα. Η πρόταση αυτή έλεγε να γίνει δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Με αυτό τον απλούστατο τρόπο, οι ευθύνες της δημοτικής πλειοψηφίας και της Δημάρχου, διαχύθηκαν στο σύνολο των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων. Έτσι η πλειοψηφούσα παράταξη έχει τις ίδιες ευθύνες με την μικρότερη αριθμητικά, τη «Δύναμη Πολιτών» του κ. Άρη Βασιλόπουλου. Ποια σχέση έχουν όμως οι δυνατότητες της διοίκησης που εκτός άλλων ελέγχει ένα «στρατό» υπαλλήλων με την παράταξη που έχει το 1/33 του ΔΣ; Με αυτή την έννοια η κ. Δήμαρχος πέτυχε μια ανέλπιστη νίκη την οποία ασφαλώς δεν αντιλήφτηκε, όπως το ίδιο συνέβη και με πολλούς από εκείνους που ψήφισαν την πρόταση!

Στο χτεσινό ΔΣ – παρωδία επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση δεν ξέρει που πατεί και που βρίσκεται… Εντελώς ανεύθυνα και χρησιμοποιώντας άλλη γλώσσα εντός ΔΣ κι άλλη όταν μιλούν με την ΑΕΚ ή στις αθλητικές εφημερίδες, έφεραν «αλαφιασμένοι» ένα τόσο σημαντικό θέμα για συζήτηση χωρίς εισήγηση! Χωρίς οικονομοτεχνική και περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς έστω γνώμη από την Τεχνική και τη Νομική υπηρεσίες του Δήμου. Χωρίς να αναφέρουν πόσο θα κοστίσει, και θα κοστίζει για τους δημότες η μεταφορά, η εγκατάσταση, και η λειτουργία σε άλλο χώρο.
Από τον Οκτώβρη διαβεβαίωναν τον κ. Μελισσανίδη ότι φροντίζουν «να φύγουν τα σκουπίδια» όπως τα είχε χαρακτηρίσει εκείνος! Πάνω από 6 μήνες δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Αλλά στους πανηγυρισμούς με την ομάδα της οποίας δεν είναι οπαδοί, είναι πρώτοι… Και τώρα διεκδικούν πάλι δραστήρια την ψήφο μας!

Η όλη ιστορία έχει επιπτώσεις στην πόλη και εκφράζει τη θλιβερή πραγματικότητα της πολιτικής ζωής. Είναι τραγικό να βλέπει κανείς την παρακμή αυτού του τόπου σε όλο της το μεγαλείο. Κι αν άντεχε να το δει σα θεατρικό, καθώς έχει τέτοια στοιχεία, θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό…
Ένας κροίσος αποφασίζει να κάνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν να τρέχουν σαν τρελοί, και πάντως όπως δεν έχουν τρέξει ποτέ στη ζωή τους για τον απλό πολίτη, κυβερνήσεις, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι! Κόμματα, παρατάξεις και φορείς, επιχαίρουν ή κάνουν τα στραβά μάτια. Την ίδια ώρα οι ταπεινωμένοι οπαδοί της ομάδας χωρίς γήπεδο, που είχαν στραφεί κατά των κατοίκων πριν 10 χρόνια τρέχοντας πίσω από ένα άλλο αφεντικό που τους είχε… δώσει ελπίδα γκρεμίζοντας το γήπεδο, τώρα τρέχουν πίσω από το καινούριο αφεντικό για να το ξαναφτιάξει! 

Το σκηνικό συμπληρώνουν οι θεατές. Ένας οπαδικός λαός που μένει μακριά από το γήπεδο και τις επιπτώσεις του στη ζωή της πόλης, πανηγυρίζει. Αδιαφορώντας για ανθρώπους που κοινωνικά βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνους. Κι η πλειονότητα των κατοίκων φοβισμένη, να ψιθυρίζει σκύβοντας να σου μιλήσει στο αυτί, λες και κάποιος τους ακούει. Όπως οι άνθρωποι κάνουν πάντα όταν υπάρχει η σκιά ενός κατακτητή ή κάποια απειλή…

Δε λένε τυχαία πως η πολυπληθέστερη θρησκεία της εποχής μας είναι το ποδόσφαιρο. Ούτε τυχαία επιλέγουν να χριστούν «μητροπολίτες» της πρόσωπα της άρχουσας τάξης, αποκτώντας ποίμνιο που σε καμιά άλλη περίπτωση δε θα τους ακολουθούσε…

1 σχόλιο:

  1. ΒΛΑΚΕΙΕΣ ..... ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ Σ.... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΥΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ... ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ./.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή