Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΚΕΔΔΕ: ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 1/4 ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

Προσφιλής και συνήθης λύση έχει γίνει για την κυβέρνηση η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πορειών που καλούνται με αφορμή κρίσιμα γεγονότα και ιδιαίτερα όταν στο στόχαστρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα… φιλικά αισθήματα του ελληνικού λαού προς την ΕΕ και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Με χθεσινή απόφασή της η ΓΑΔΑ, ακριβώς όπως και στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Απρίλη, μέρες της συνόδου του Eurogroup και του Ecofin, εκτελώντας προφανώς πολιτικές εντολές της κυβέρνησης και των ευρωπαίων συμμάχων τους που δε θέλουν να επισκιαθούν οι «φιέστες» τους από οποιαδήποτε εκδήλωση λαϊκής οργής και διαμαρτυρίας. 


Η απαγόρευση των διαδηλώσεων και πορειών και η όλο και πιο συχνή προσφυγή σε αυτή δεν είναι απλά ένα ακραίο αντιδημοκρατικό μέτρο του παρελθόντος, αλλά αποτελεί πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της αντιμετώπισης του λαϊκού κινήματος στο παρόν και πολύ περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Η κυβέρνηση και οι μοναδικοί της στυλοβάτες, ΕΕ και ΔΝΤ, με κάθε ευκαιρία εφαρμόζουν στην πράξη τις μνημονιακές παραγγελίες για «λιγότερη» δημοκρατία και δε διστάζουν να εξαφανίσουν ακόμη και στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, προκειμένου να περάσουν σαν οδοστρωτήρας τα πιο εξοντωτικά και αντιδραστικά μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό την πολυδιαφισμένη «έξοδο από την κρίση» την εγγυάται μια σιδηρόφρακτη δημοκρατία με φιμωμένο και «παράνομο» το ίδιο το λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Απέναντι σε αυτό το διαρκώς εντεινόμενο κλίμα τρομοκρατίας, η μοναδική απάντηση είναι η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού, του δικαιώματος στον αγώνα ενάντια στην αυταρχική πολιτική και τις απαγορεύσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Καμία υπακοή στην επιβεβλημένη σιωπή κι εξαθλίωση!

Να ανατρέψουμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό!

Η ΚΕΔΔΕ καλεί σε πλατιά συμμετοχή και στήριξη των σημερινών συγκεντρώσεων των σωματείων και άλλων μαζικών φορεών στις 18.00 στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου