Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Άλσος - Γήπεδο ΑΕΚ - Ήδη φτάσανε να παίρνουν 22,5 στρέμματα από το Άλσος και την πόλη!!!

 "Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr/

 

Για να μην παριστάνουν τους ανήξερους πολιτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις 


ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

 
Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, με διατάξεις του, μετατρέπει το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό Πάρκο και προβλέπει «ανάπτυξή του με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής», ενώ καθορίζουν οι συντάκτες του με ωμότητα – και με τις ευλογίες φυσικά της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου – την μοίρα μας στην πόλη αυτή δια των ακολούθων που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ:

«Η ανάδειξη του Άλσους Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό Πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή».

Δεν τους είναι όμως αυτό αρκετό: Γι” αυτό προχωρούν κι άλλο – διαβάστε λοιπόν διάταξη που έχωσαν στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής:

«Επιτρέπεται επίσης κατ” εξαίρεση η παραχώρηση κατά χρήση τμήματος Άλσους ή Πάρκου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενα από αυτήν νομικά πρόσωπα ή σε όσα έλκουν από αυτό δικαιώματα, καθώς και την αλλαγή χρήσης τμήματος Άλσους ή Πάρκου το οποίο κρίνεται απολύτως αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό, βελτίωση, συμπλήρωση και ασφαλή λειτουργία νομίμως υφισταμένων ή για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων υπό τις ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις:

αα) Το παραχωρούμενο τμήμα του Άλσους ή Πάρκου δεν διασπά την συνοχή και την συνέχειά του ως δασικού οικοσυστήματος και δεν αναιρεί την λειτουργία του.

ββ) Οι εγκαταστάσεις ή τα κτίρια στο σύνολο της επιφανείας του Άλσους ή του Πάρκου (συμπεριλαμβανόμενου και του παραχωρουμένου κατά χρήση τμήματος) δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά το 5% της επιφανείας του Άλσους ή του Πάρκου.

γγ) στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων θα προβλεφθούν πρόσφορα και κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα και ειδικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας που αντισταθμίζουν περιβαλλοντικά την αλλαγή της χρήσης του τμήματος του Άλσους ή Πάρκου».

Αρχίσαμε απ” τα 3 στρέμματα, περάσαμε μετά στα 6, στην νομοθετική ρύθμιση για το Γήπεδο της ΑΕΚ πηδήξαμε στα 9 στρέμματα (το 2% των συνολικά 450 στρεμμάτων του Δάσους μας) και τώρα με το 5% των 450 στρεμμάτων προσγειωνόμαστε στα 22,5 στρέμματα – και ακόμη δεν αρχίσαμε! Τι θα ακολουθήσει;

Δεν μ” αρέσει να κινδυνολογώ, ποτέ δεν το έχω κάνει, πάντοτε επιχειρηματολογώ με βάση τα στοιχεία που έχω υπ” όψη μου, και τις αξίες για τις οποίες μια ζωή μάχομαι – όμως βρισκόμαστε μπροστά σε επιχειρηματικά συμφέροντα αδίστακτα, φαταούλικα, που οι επιδιώξεις τους τυχόν πραγματοποιούμενες θα βλάψουν τους ανθρώπους και την φύση, την Φιλαδελφειώτικη κοινωνία και γενικότερα, μάλιστα με ουσιαστική την συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου σε γη και χρήμα, νομοθετικές και διοικητικές διευκολύνσεις, κλπ. κλπ.

Κατέγραψα και σχολίασα τα παραπάνω για δυο λόγους:

Πρώτα, για να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μου, μα και οι Συνέλληνες.

Και μετά, για να μην παριστάνουν τους ανήξερους τα πολιτικά κόμματα οι περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις, που δεν τολμούν καν να ψελλίσουν λόγο έστω συνήθη αντιπολιτευτικό στα προωθούμενα από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προς εξυπηρέτησιν επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ.

Κώστας Π. Παντελόγλου

 

4 σχόλια:

  1. μονο που το Αλσος ειναι κοινοχρηστο πρασινο και μαλλον δεν το ξερει ο αρθρογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ11 Απριλίου 2014 στις 4:32 μ.μ.

    "Με τον Άρη Βασιλόπουλο Δήμαρχο και τη Ρένα Δούρου στην περιφέρεια, η ΑΕΚ θα έχει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια". Είναι η πιο εσφαλμένη τοποθέτηση που έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν δίπλα στην κοινωνία για το πάρκο Δρακόπουλου, για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, για το πάρκο στη Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου, για τον Βοτανικό, για την Λευκίμμη, για τις Σκουριές στη Χαλκιδική, τσαλαπατάει αρχές και αξίες για έναν επιχειρηματία ο οποίος προεκλογικά τοποθετήθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Συγγνώμη, πλέον δεν εμπιστεύομαι τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πίστεψα ποτέ ούτε πιστεύω ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την ανάκληση του παραχωρητηρίου, όπως το ίδιο ορίζει. Και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (δυστυχώς ήμουν αποκλειστικά μόνος μου, για αυτό και έφυγα) τοπικό και κεντρικό έχει επικρατήσει το ΝΑΙ. Για αυτό το λόγο η ψήφος στη Δανάη τη Γκούμα και τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι μονόδρομος... Πολύ σύντομα και μάλιστα πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε πολύ δυσάρεστη θέση, γιατί ΝΔ και ΑΕΚ είναι αποφασισμένες να έρθουν σε πολιτική σύγκρουση με αφορμή το γήπεδο. Πλέον όμως είναι πάρα πολύ αργά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με το Μιχάλη Παπάζογλου. Τη δήλωση που αναφέρει την έκανε η ίδια η Ρένα Δούρου στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Δύναμης Πολιτών. Χωρίς να πει τίποτα για το νομοσχέδιο για το γήπεδο το οποίο ήταν ήδη γνωστό. Ίδια στάση κράτησε και ο Βασιλόπουλος. Μετά ήρθε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (προκαταβολική δήλωση ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο στη Βουλή)
      Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται Κόμμα της σπέκουλας και της σκοπιμότητας και όχι Κόμμα Αρχών. Στη Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα δεν πρέπει να επιβραβευθεί αυτό το ξεπούλημα του Άλσους και της πόλης από το ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσω των Δημοτικών Εκλογών το μήνυμα μπορεί να γίνει ξεκάθαρο.

      Διαγραφή
    2. Μιχάλη Παπάζογλου σε συγχαίρω για το θάρρος της γνώμης σου. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αρκετά υπέφερε τόσα χρόνια η αριστερά από κάθε είδους Δαμανάκηδες και Βούγιες που αναδείχθηκαν από την αφέλεια μας να πιστεύουμε ότι έχουμε να κάνουμε με αγωνιστές. Το χαστούκι πρέπει να είναι μεγάλο και στο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ που άλλα λέει εδώ και άλλα έξω και στην αυτοδιοικητική παραφυάδα του στα μέρη μας που λέγεται Δύναμη Πωλητών, όπως εύστοχα τη γράφουν κάποιοι τελευταία. Όσο και να μη συμφωνώ με το ΚΚΕ σε πολλά, αισθάνομαι κι εγώ πλέον ότι η επιλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι μονόδρομος για κάθε συνεπή αριστερό Φιλαδελφειώτη. Να σου θυμίσω μάλιστα ότι όταν ήρθε ο επιχειρηματίας με τη κουστωδία του, η Βάλια που ήταν για λίγο η αντικαταστάτρια του Θανάση μέχρι να πάρει το δαχτυλίδι ο Άρης, είπε ΝΑΙ. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, μόνο η Γκούμα σήκωσε το βάρος της αντίστασης και μόνο το ΚΚΕ αποχώρησε από το Δ.Σ.

      Διαγραφή