.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ποινή φυλάκισης 5 ετών στον Μελισσανίδη για χρέη στο Δημόσιο!

Για χρέη 5 εκατομμυρίων Ευρώ στο Δημόσιο, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις έχουν διπλασιαστεί,  καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης ο Δημήτρης Μελισσανίδης.  Σύμφωνα με τα όσα γράφει o Βασίλης Τζήμτσος στην ιστοσελίδα «directnews.gr» η υπόθεση αφορά μια παλιά ιστορία από την εποχή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ξανά πρόεδρος της ΑΕΚ με συνέταιρο τον Γιάννη Καρρά. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρώην παράγοντα της ΑΕΚ και της Προοδευτικής.


Οι οφειλές σύμφωνα με το ρεπορτάζ οφείλονται σε εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι ποινές αφορούν στην λειτουργία της εταιρίας «Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ», στην οποία πρόεδρος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Καρράς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το site directnews.gr, Μελισσανίδης και Καρράς είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για λαθρεμπορία.

Όμως,  το Δημόσιο διεκδικήσει τα χρήματα του, προσφεύγοντας εκ νέου στα Δικαστήρια με αποδεικτικά στοιχεία μάλιστα 9 καταλογιστικές αποφάσεις από το Ζ” Τελωνείο Πειραιά.
Το Δικαστήριο απάλλαξε την εταιρεία μόνο για τις 2 από τις 9 καταλογιστικές αποφάσεις του Τελωνείου και έτσι τα χρέη παραμένουν για τις υπόλοιπες επτά πράξεις.
Με το πέρασμα των χρόνων (μιλάμε για 20 χρόνια πλέον…) το ποσό της οφειλής έφτασε στα 10 εκατομμύρια Ευρώ.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Κουλούρη επέβαλε σε καθένα από τους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 5 ετών εξαγοράσιμη με 20 ευρώ την ημέρα, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα. Συνολικά θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 36.500 Ευρώ ο καθένας για την εξαγορά της ποινής

Η δικαστική αυτή υπόθεση ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο στο Δημόσιο για να διεκδικήσει από τους Μελισσανίδη και Καρρά το ποσό των 10 εκατομμυρίων Ευρώ από τον καθένα…

πηγή: aek-live.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει φίλε. Αφού του δώσανε τον ΟΠΑΠ θα ξεχρεώσει άνετα τα 36.500 ευρώ που του καταλόγισε το Δικαστήριο. Άλλωστε όπως φαίνεται και από το γήπεδο της ΑΕΚ, τον στηρίζει και η Κυβέρνηση και ο Σγουρός αλλά τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δούρου και ο Βασιλόπουλος και ένα σωρό άλλοι υποψήφιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει ,, όλοι ξέρουμε ότι ειναι συνεταιράκια με τον Σαμαρα Κρανιδιώτη Σγουρό και Βενιζέλο.... θα του χαρίσουν και όλη την Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνονα όλα τσιράκια των τεσσάρων δικών του ψηφοδελτίων .αααα ειναι και δυο που δεν ειναι πληρωμενα...απο Μελισσανιδη... ειναι καθαρά ... ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ...

      Διαγραφή