.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Επιστολή του Αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ κ. Σπύρου Καβακόπουλου



Περίπτωση 1η.
Φορέας κάνει εκδήλωση στο ΠΠΙΕΔ. Οι ανάγκες επιβάλλουν το πολυτελές τραπέζι των συνεδριάσεων να βρίσκεται έξω. Πιάνει βροχή. Το τραπέζι βρέχεται, ο κόσμος αδιαφορεί να το σπρώξει  ένα μέτρο για να μην καταστραφεί. Για όλους πέρα βρέχει. Η καταστροφή της δημόσιας  περιουσίας είναι για όλους απόλυτα φυσιολογική.   

Περίπτωση 2η.
Σεπτέμβριος, εκδηλώσεις στο θέατρο του ΠΠΙΕΔ. Αρκετοί μικροί, μεγάλοι, ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι, για να κόψουν δρόμο, πατούν τα καθίσματα. Αποτέλεσμα, κάποια σιγά – σιγά να ραγίζουν και τελικά να καταστρέφονται. Κανείς  δεν ενοχλείται, κανείς δεν αντιδρά στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.

Το lifestyle, η αδιαφορία, ο καταναλωτισμός, η πλαστική ευμάρεια και  ο ηδονισμός των τελευταίων τριάντα χρόνων, οδήγησε στην  ατομική ζωή δίχως νόημα.  Και δίχως νόημα, σημαίνει απουσία νοήματος της ζωής με τον άλλο, τους άλλους, τα πράγματα των άλλων – τα πράγματά μας;

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;  
Γιατί πολλοί αδυνατούν να αντιληφθούν τις συμμετοχικές διαδικασίες μεμονωμένων  πολιτών κοινωνικής συνείδησης διαφορετικής της επικρατούσας, της δήθεν. Διαδικασίες όπως η προσφορά προσωπικής εργασίας και η οργάνωση εκδήλωσης που θα αποφέρει χρηματικό ποσό, για την αγορά του καταστραφέντος εξοπλισμού του θεάτρου του ΠΠΙΕΔ

«Να τα πληρώσει ο Δήμος - το κράτος», «Είσαι κορόιδο που δουλεύεις για το δήμο», «να τα πληρώσουν αυτοί που τα έσπασαν». Αυτά και πολλά άλλα ακούω για την πρωτοβουλία του ΠΠΙΕΔ να επισκευάσει το θέατρο.  Σκασίλα τους όμως που ο δήμος με ντενεκάκι βάζει πετρέλαιο στα αυτοκίνητά του, όλα να τα κάνει το κράτος. Αδυνατούν να σκεφτούν ότι πολλά θα μπορούσαν να επιτευχθούν, αν λίγο βοηθούσε ο καθένας.

Θα μπορούσαν να βρεθούν χορηγοί, για να επισκευαστεί το θέατρο. Όμως  είμαι αντίθετος, όπως αντίθετος και να το επισκευάσει ο δήμος. Πρέπει εμείς οι δημότες, να το επισκευάσουμε, για να το σεβόμαστε, να τ’ αγαπάμε, να το αισθανθούμε ως περιουσία μας, ώστε να μην το καταστρέφουμε και ακόμη να  παρατηρούμε όποιον το καταστρέφει.

Πληροφοριακά : Ετοιμάζουμε τσάι – καφέ για την Κυριακή 27 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στην αυλή του 1ου ΚΑΠΗ (πρώην Τσιπουράδικο) για να μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του κατεστραμμένου υλικού του θεάτρου. Στην επιτροπή οργάνωσης εκτός του ΠΠΙΕΔ, συμμετέχουν η Nεανική Θεατρική Σκηνή Φ.Χ., η Θεατρική Ομάδα Φ.Χ., η Θεατρική Ομάδα Lud Project, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, η ΕΒΕΕ και ο σύλλογος της Όασης. Όταν βγουν οι προσκλήσεις θα σας ειδοποιήσουμε. Kόστος πρόσκλησης 5 Ε. Όλοι θα δουλέψουν εθελοντικά και τα διάφορα του καφέ, ήδη τα εξασφαλίζουμε από χορηγίες.

Παρακαλώ η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εθελοντές, να μην αποτελέσει αντικείμενο μικροπολιτικής.
Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα.

Σπύρος Καβακόπουλος
Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου