Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η "Δύναμη Πολιτών" στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου



Συνάντηση της Δύναμης Πολιτών με τους εργαζόμενους  στην καθαριότητα.


Σήμερα το πρωί ο υπ. Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Δύναμης Πολιτών επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του γκαράζ των οχημάτων του δήμου και μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε αναδείχτηκαν τα προβλήματα των υποδομών της υπηρεσίας αλλά και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα μας μεταφέρθηκε μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της υπηρεσίας και εκφράστηκαν από τους εργαζόμενους παράπονα για ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό, συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής καθώς και μια αίσθηση ανασφάλειας για το μέλλον της εργασίας τους και οργής για την προσπάθεια απαξίωσης, από κάποιους, του αγώνα που με τα λιγοστά μέσα που τους παρέχονται, δίνουν καθημερινά στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν την πόλη καθαρή.

Ελλείψεις προσωπικού, ασυντήρητα και ακινητοποιημένα οχήματα (5 από τα 8 συνολικά), ελλείψεις σε γάντια και μάσκες εργασίας, ανυπαρξία ιατρικής μέριμνας για την παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων, μελέτες για την επισκευή και το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού που χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου (Για παράδειγμα επί μήνες δεν επισκευάζεται όχημα με ευτελές κόστος, ελλείψει μιας υπογραφής!!!).Είναι μερικά μόνο από τα όσα μας αναφέρθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επί συμβάσει  εργαζόμενοι της υπηρεσίας, λόγω του ότι δεν έχουν παροχές άσκησης βαρέως, ανθυγιεινού επαγγέλματος αδυνατούν να εργαστούν σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών, όπως αποκομιδή απορριμμάτων από κάδους, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι των λειτουργιών της υπηρεσίας να βαρύνει μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης είναι η επί μήνες μη κάλυψη της θέσης του χειριστή οχήματος JCB μετά την αποχώρηση του προηγούμενου. Αντικείμενο απορίας αποτελεί και η μη ενημέρωση των εργαζομένων για την άρον άρον μεταφορά των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, όπως αυτή προωθείται τον τελευταίο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο.

Σαν Δύναμη Πολιτών δεσμευτήκαμε από την πλευρά μας να σταθούμε στο πλάι των εργαζομένων στον δύσκολο αγώνα που δίνουν, να γίνουμε ασπίδα προστασίας τους ενάντια στην ανθρωποφάγα διάθεση της σημερινής κεντρικής εξουσίας και των τοπικών οργάνων της, όπως αυτά διαφαίνονται στο δημοτικό μας συμβούλιο και τέλος να παλέψουμε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ούτως ώστε με τη σειρά τους να μπορέσουν να προσφέρουν στον πολίτη του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας την ποιότητα των υπηρεσιών που του αξίζουν.

Το Γραφείο Τύπου
2/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου