.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Άρθρο του Γιώργου Πάνου* "Δύναμη ανατροπής η κοινωνική Αριστερά"

Δύναμη ανατροπής η κοινωνική αριστερά, μια κοινωνική αριστερά που μπορεί να μην είναι ενταγμένη σε κόμματα και είναι αυτή που δίνει κάθε μέρα τον Αγώνα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας.
Συνδημότες βλέπουν τη ζωή τους να εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα ενώ αυτοί δεν ήταν σε καμιά λίστα Λαγκάρντ και δεν είχαν καμιά σχέση με τις αγοροπωλησίες του Βατοπεδίου, με τη SIEMENS και τόσα άλλα.

Συνταξιούχοι που μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς δεν μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.


Νέοι επιστήμονες, άνεργοι που βλέπουν τα πτυχία τους να χάνουν κάθε αξία στην εγχώρια αγορά εργασίας και παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς  και μικρομεσαίοι καταστηματάρχες που οδηγούνται στον αφανισμό.

Συνδημότες που είδαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να βλέπουν ακόμη και σήμερα να σπαταλούνται χρήματα για έργα βιτρίνας με απευθείας αναθέσεις την ίδια ώρα που υπάρχουν ανάγκες για Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικά ιατρεία, Δημοτική συγκοινωνία, Δημοτικά παντοπωλεία. Είδαν το Δάσος και τα πάρκα να καταστρέφονται και να μη γίνεται απολύτως τίποτα.
Πληρώνουν διογκωμένα Δημοτικά Τέλη και η πόλη δεν είναι καθαρή.

Είδαν την Πρωτομαγιά να μετατρέπεται σε κακόγουστο πανηγύρι.

Και τώρα βλέπουν αυτούς που διοικούσαν τόσα χρόνια το Δήμο να νίπτουν τας χείρας τους, να αφήνουν ένα χρεοκοπημένο Δήμο και να ξαναζητούν την ψήφο τους.

Ήρθε η ώρα αυτή η κοινωνική αριστερά να δώσει μια μεγάλη απάντηση. Να πει ένα μεγάλο όχι στο φασισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, να καταδικάσει με την ψήφο του την πολιτική των μνημονίων, της τρόικας και της ΕΕ που στραγγαλίζουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγούν τις κοινωνικές παροχές – υγεία, παιδεία, δημόσια αγαθά σε αφανισμό και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Είμαστε όλοι θυμωμένοι και αγανακτισμένοι, πρέπει όμως να δώσουμε μια λύση και στην πόλη μας και στη χώρα.

Από αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα κριθούν πολλά γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κάλπη και η ψήφος μας πρέπει να είναι πολιτική και όχι ψήφος συμπάθειας και γνωριμίας.
Πρέπει και στην πόλη μας να καταδικάσουμε όλους τους υποψήφιους που είναι μεταμφιεσμένοι με τη μάσκα του ανεξάρτητου και όλους αυτούς που έρχονται από το παρελθόν και είναι συνένοχοι γι αυτήν την κατάσταση.

Πρέπει λοιπόν να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα πολιτική με νέους ανθρώπους που έχουν όραμα να αγωνιστούν  μαζί με τους Δημότες για κοινωνική πολιτική μέσα στην κρίση, για ανατροπή της πολιτικής που συρρικνώνει κάθε έννοια Αυτοδιοίκησης, για να ανοίξει ένας νέος δρόμος αντιμνημονιακός όπου δεν θα ξεπουλιέται κάθε τι δημόσιο και θα προσφέρονται οι κοινωνικοί πόροι που απαιτούνται και δικαιούται η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να λειτουργήσει προς όφελος των Δημοτών.

Μια τέτοια πολιτική φέρνει η  ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με  την ομόφωνη στήριξη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΝΦ-ΝΧ. και η υποψηφιότητα του   επικεφαλής Άρη Βασιλόπουλου.

* Ο Γιώργος Πάνος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδρυτικό μέλος της Δύναμης Πολιτών και ενεργό μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης ΝΦ/ΝΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου