Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Δύναμη πολιτών και ο Άρης Βασιλόπουλος στο πλευρό των απολυμένων σχολικών φυλάκων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Άρης Βασιλόπουλος μαζί με στελέχη της Δύναμης Πολιτών συναντήθηκε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης με τους σχολικούς φύλακες των σχολείων του Δήμου μας.

Εκπρόσωποι των 8 σχολικών φυλάκων Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας που βρίσκονται εδώ και μήνες σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση μας ενημέρωσαν για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και ζήτησαν τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους. Ως Δύναμη Πολιτών δεσμευτήκαμε να υποστηρίξουμε τα αιτήματα και τον αγώνα τους, καθώς θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη σχολικών φυλάκων στα σχολεία μας για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας. 

Το έργο των σχολικών φυλάκων ήταν πολύ σημαντικό, αφού απέτρεπαν την είσοδο ατόμων που δεν είχαν σχέση με την εκπαίδευση στα σχολικά συγκροτήματα, έλεγχαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις προστάτευαν από φθορές, ενώ η παρουσία τους ήταν παράγοντας αποτροπής φαινομένων σχολικής βίας, ενώ επιπλέον βοηθούσαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που παρέμεναν στο σχολείο και μετά τη λήξη του ωραρίου για την πραγματοποίηση ενισχυτικής διδασκαλίας, εποπτεύοντας για όση ώρα χρειαζόταν το χώρο.

Η κατάργηση των σχολικών φυλάκων ήταν στα πλαίσια της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμέυσεων και της γενικότερης υποβάθμισης του Δημόσιου σχολείου, όπως και κάθε δημόσιου αγαθού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να μην μείνει απαθής μπροστά στην επιβολή αυτών των πολιτικών και πιστεύουμε πως έχει τη δύναμη να το πραγματώσει.

Τέλος, θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός πως η δημοτική αρχή του Δήμου μας δεν παρείχε στήριξη, νομική και πολιτική, στους 8 σχολικούς φύλακες, ως όφειλε όλο αυτό το διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. Μετά την Παπαλουκά που ο Αριστείδης ανέλαβε εργολαβικά να της ξεπλύνει το πασοκικοβενιζελικό παρελθόν της, βλέπουμε και τον Ανεμογιάννη να γίνεται κι αυτός συριζαίος αφού ήταν με τον Τομπούλογλου. Μεγάλο πλυντήριο τελικά αυτός ο Σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή