Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο. Απομένει η παραχώρηση του χώρου για να ξεκινήσει τη λειτουργία του! Ανοιχτή συνέλευση στην Πλατεία Πατριάρχου την Τετάρτη. Φωτογραφίες από τη συνάντηση με τη Δήμαρχο.


Στη χτεσινή συνεδρίαση της «Λαϊκής Συνέλευσης» οριστικοποιήθηκε η  απόφαση της συγκρότησης «Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου». Επίσης συγκεκριμενοποιήθηκαν τα βήματα που θα ακολουθήσουν, για την υλοποίηση αυτής της μείζονος σημασίας απόφασης για τους πολίτες της περιοχής μας.



Στο πλαίσιο αυτό είχε αποφασιστεί να κατατεθεί γραπτό αίτημα προς το Δήμο και τους εκπροσώπους του για παραχώρηση χώρου, και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συνέλευσης» να επισκεφτεί τη Δήμαρχο για να της θέσει και προφορικά το αίτημα. Και τα δύο υλοποιήθηκαν.

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, η Δήμαρχος κ. Γαϊτανά, δέχτηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο της. Άκουσε με ενδιαφέρον όσα τις είπαν, τα οποία προφανώς ήταν αρκούντως πειστικά ώστε να κλειστεί άμεσα δεύτερη συνάντηση, για να οριστικοποιηθεί ο χώρος στον οποίο θα στεγαστεί το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο».  

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η Λαϊκή Συνέλευση όλο αυτό το διάστημα λειτουργώντας συντονισμένα, πέτυχε να εξασφαλίσει ένα δίκτυο 20 γιατρών σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, και μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού! Πρόκειται για μια δομή αλληλεγγύης, που στόχο έχει την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε πολίτες που το έχουν ανάγκη, χωρίς καμιά διάκριση…
 
Δεν αποβλέπει στην υποκατάσταση της εναπομείνασας δημόσιας υγείας που συστηματικά διαλύεται. Φιλοδοξεί όμως να καλύψει τα κενά που παρουσιάζει αφήνοντας ανασφάλιστους και χωρίς υγειονομική κάλυψη, άνεργους, άστεγους και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας που μαζικά σπρώχνονται στο περιθώριο. Αντίθετα η επιδίωξη είναι να σταθεί με επάρκεια και πάλι το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να μην υπάρχει λόγος διατήρησης του «Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου». Η προσπάθεια δεν έχει χαρακτήρα φιλανθρωπίας, και θα λειτουργήσει όσο οι κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την ανάγκη δημιουργίας της το απαιτήσουν.

Η «Λαϊκή Συνέλευση» επίσης οργανώνει εξόρμηση ενημέρωσης το Σάββατο σε σημεία που υπάρχουν πολλοί πολίτες. Όσοι τους συναντήσετε πάρτε το υλικό και ρωτήστε ότι θα θέλατε να μάθετε για την πρωτοβουλία.

Επίσης έχει προγραμματίσει ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 9 Απρίλη στην Πλατεία Πατριάρχου στις 7.00΄ μμ. Είναι σημαντικό στη συνέλευση να προσέλθει κόσμος όχι μόνο από εκείνους που μπορεί να καταφύγουν στις υπηρεσίες του, αλλά και από όλους όσους κατανοούν ότι η αλληλεγγύη στις μέρες μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα! 






2 σχόλια:

  1. Θα μαζευτούν όλα τα πρεζόνια εδω για να βρίσκουν ψυχοφάρμακα και σύριγκες. Τα έχουμε δει και αλλού αυτα τα "κοινωνικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ?ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ Η ΒΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ?Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή