Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κείμενο στήριξης της Βάλιας Ματσουκά-Κουμαριανού* στη Δύναμη πολιτών και τον Άρη Βασιλόπουλο

Οι επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την αρχή εξελίξεων αλλαγής του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου στην πόλη και στη χώρα μας.

Ο δικομματισμός από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα έφερε τα ρουσφέτια, το παραγοντισμό, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την αναξιοκρατία, την καταπάτηση των εργασιακών κατακτήσεων και την είσοδο μας στο Δ.Ν.Τ.

Τα ατελείωτα μνημόνια που ψήφισαν μαζί Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΛΑΟΣ και όλες οι σκοτεινές δυνάμεις επέβαλαν την εφαρμογή τους και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη.
Το πείραμα τους, εξαπλώνεται και επιχειρείται και στο Δήμο μας.

Επιθυμούν άλλη μια φορά με ψέματα ότι δήθεν είναι ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι να ξεγελάσουν τους δημότες ότι θα εφαρμόσουν μια άλλη πολιτική πέραν των μνημονίων.

Εσκεμμένα αποσιωπούν να κατονομάσουν τα κόμματα που τους πατρονάρουν.
Τόσα χρόνια διοίκησαν τον Δήμο μας, τον χρέωσαν, απαξίωσαν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αμειβόμενοι με παχυλούς μισθούς Δημάρχων και Αντιδημάρχων. Παράγοντες χαμαιλέοντες που τώρα έχουν μεταπηδήσει στα δήθεν «νέα», «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια και ζητούν την ψήφο μας.

Ήρθε η ώρα να μην τους εμπιστευθούμε άλλο. Ήρθε η ώρα όλοι αυτοί να αποχωρήσουν από τη πολιτική ζωή της πόλης μας που έχει παράδοση μιας προσφυγούπολης, παράδοση αγώνων για την δημοκρατία.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Δύναμης Πολιτών από το 2010. Στηρίζω τη μεγάλη πια παράταξη μας και τον Άρη Βασιλόπουλο για Δήμαρχο της πόλης μας.

Στηρίζω το αγωνιστικό και ριζοσπαστικό, το καινούργιο και άφθαρτο, το δημιουργικό και ικανό δυναμικό των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών μας συμβούλων οι οποίοι κοπίασαν να εκφράσουν στο πρόγραμμα που επεξεργάστηκαν αυτά που θα εφαρμόσουν σαν νέα Δημοτική Αρχή.

Χρέος όλων εμάς που διατηρήσαμε με τους αγώνες μας το ήθος της αριστεράς με αξιοπρέπεια και ανιδιοτελή προσφορά είναι να δώσουμε την εμπειρία μας και να συμβάλλουμε στη στήριξη του πρώτου βάθρου της Δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Απέναντι στη φτώχεια, αλληλέγγυοι με τους συνδημότες μας που υποφέρουν μαζί με τα κινήματα και τις συλλογικότητες της πόλης μας να σπάσουμε το φόβο. Να φέρουμε με τη νέα γενιά την ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και να γίνουμε με τον Άρη Βασιλόπουλο και τη Δύναμη Πολιτών η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στη Πόλη.

*Βάλια Ματσουκά-Κουμαριανού
1977 έως 1990 Δημοτική Σύμβουλος και Συνοικιακή Σύμβουλος με Δήμαρχο το Σάββα Σταματιάδη
1994 Δημοτική Σύμβουλος στην Αντιπολίτευση με τον Ν. Κασίμη
2006 έως 2008 Μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Φιλαδέλφειας
Μέλος Συλλόγου Μαδύτου Ν.Φ.
Μέλος Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Φ-Ν.Χ
Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φίλων του Δάσους Ν.Φ-Ν.Χ
Μέλος συλλόγου Επαγγελματιών Ν.Φ-Ν.Χ.
2013 Δημοτική Σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου