Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Καθάρισαν και τακτοποίησαν τη «Στρούγκα» (φωτογραφίες)

Δεκάδες άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μαζεύτηκαν σήμερα το μεσημέρι στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Στρούγκα», στη Νέα Φιλαδέλφεια, και αποκατέστησαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει οι ορδές των τραμπούκων, υπό την προστασία της αστυνομίας. Εβαψαν τους τοίχους, καθάρισαν, τακτοποίησαν το εσωτερικό και η «Στρούγκα» είναι έτοιμη να συνεχίσει το κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο.
 
Στο μεταξύ, μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, αποκαλύπτουν το ρόλο που έπαιξε η αστυνομία και στην επίθεση κατά της «Στρούγκας». Οταν συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν στον επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή «τι κάνετε, θα τους αφήσετε να βάλουν φωτιά στο κτίριο, γιατί δεν τους σταματάτε;», ο αστυνομικός διευθυντής απάντησε σε μια κυρία: «Και τι σας νοιάζει εσάς, κυρία μου, ένα στέκι αναρχικών είναι»!
 
Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη του ότι υπήρξε απόλυτη συνεργασία αστυνομίας-τραμπούκων, από την αρχή μέχρι το τέλος.
 
ΥΓ: Για την ιστορία και για όσους δεν το ξέρουν. Η «Στρούγκα» αποτελεί ένα κόσμημα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενας χώρος μπάζων μετατράπηκε σε ένα πολυλειτουργικό στέκι που φιλοξενεί πολιτικές συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό εργαστήρι και πλείστες άλλες εκδηλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως την εποχή που ο Δένδιας επιτίθετο ενάντια σε διάφορα στέκια, το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αν και συντηρητικής πολιτικής χροιάς, με ομόφωνη απόφασή του, διακήρυξε ότι δεν θέλει καμιά κίνηση καταστολής κατά της «Στρούγκας»!



πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου