Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σπύρος Καβακόπουλος: Ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους οι επισκευές του θεάτρου του ΠΠΙΕΔ

Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του θεάτρου του ΠΠΙΕΔ και σήμερα Κυριακή παραδίδεται σε δημόσιο φορέα για εκδήλωσή του. Η φωτογραφία σημερινή.
Με αφορμή τις εργασίες αυτές, φαίνεται ότι τελικά ο Βέγγος στην τραγική ατάκα του στο Μετέωρο βήμα του πελαργού, δεν υπολόγιζε ότι στην Ν. Φιλαδέλφεια το 2014, θα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ονειρεύονται και δρουν για τον πολιτισμό. 

«….Πεθαίνουμε σα λαός …η Ελλάδα πεθαίνει …κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια, ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες κι’ αγάλματα. Και πεθαίνουμε. Αλλά, αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο.» 

Τα έλεγε το 1995 τότε που η «ισχυρή Ελλάδα» χτιζόταν με άχυρα, ψέματα και αέρα κοπανιστό. Σήμερα, την ώρα που κάποιοι προασπίζονται την κακογουστιά και τους βανδαλισμούς, κάποιοι άλλοι γύρω στους ενενήντα, δούλεψαν αφιλοκερδώς, για να λειτουργήσει στην ώρα του η εστία πολιτισμού της Ν. Φιλαδέλφειας. Το θεατράκι μας θα λειτουργήσει σήμερα, σαν να μην υπήρχε καμία καταστροφή. Και όχι μόνον αυτό, 650 Ε περίπου περίσσεψαν από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τις επισκευές, χρήματα που θα πάνε για τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό των θεατρικών ομάδων. 1.800 Ε ήταν η προσφορά του κατασκευαστή του θεάτρου για την επισκευή του και τελικά στοίχισε γύρω στα 600 Ε, χάριν των ανθρώπων που νοιάζονται για τον πολιτισμό στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη σχολή Χατζήβεη που με τη βοήθειά της ξεπεράστηκαν  τα προβλήματα της γραφειοκρατίας του δημοσίου και κατορθώθηκε να υπάρχει σε κάθε στιγμή το αναγκαίο υλικό των επισκευών (σιδηροσωλήνες, συνδετήρες, βίδες, κλπ). Ευχαριστώ επίσης και στον Γιάννη Κακανιάρη που προσέφερε τις λαδομπογιές για το βάψιμο του επισκευασμένου θεάτρου.


Σπύρος Καβακόπουλος

Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου