.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Σφίξαν οι ζέστες... Μέντορας, καθοδηγητής και «υψηλός επιβλέπων» του Βασιλόπουλου! *Πολύ πιο πίσω πάει η συνεργασία Βασιλόπουλου - Μάλλιου, με τον γυναικολόγο να έχει υπό τον έλεγχό του τον εν δυνάμει δήμαρχο από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας!

Αναδημοσίευση από το  aek365.com

Θανάσης Μάλλιος, ο σκιώδης δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας

Σημερινό ρεπορτάζ αναφέρεται στον άνθρωπο που «έχει κάψα την οριστική έξωση της ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια» και την σχέση του με τον Άρη Βασιλόπουλο 

Το aek365 αποκάλυψε χθες τον καθοριστικό ρόλο του... γνωστού Θανάση Μάλλιου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε τελικά την... κωλοτούμπα στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Σήμερα, η Ώρα των Σπορ φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την σχέση του Μάλλιου με τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο και τον ρόλο του στον πόλεμο που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να επιστρέψει στο σπίτι της...



Αναλυτικά το δημοσίευμα: "Πολλά έχουν ειπωθεί και επίσης πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τη στάση του Άρη Βασιλόπουλου απέναντι στο σχέδιο κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» στη Νέα Φιλάδελφεια. Η «ΩΡΑ των σπορ» όμως είναι πλέον έτοιμη ν' αναδείξει τους πραγματικούς λόγους και τους πραγματικούς υποκινητές αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας μιας και όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες των ενεργών πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας καταμαρτυρούν πως υποκινητής είναι ο εκ των πρωταγωνιστών της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, των «131 πολιτών», Θανάσης Μάλλιος.

Πρόκειται για έναν γυναικολόγο στο επάγγελμα, πολλάκις υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, εξίσου αρκετές φορές υποψήφιο  νομαρχιακό και περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί και ως μέντορας του εν δυνάμει δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως τα όσα ισχυρίζεται ο Άρης Βασιλόπουλος μετά τις εκλογές, τα οποία αποκήρυττε πριν από αυτές ήταν πλήρως καταγεγραμμένα σε άρθρο του Θανάση Μάλλιου, το οποίο αναρτήθηκε στις 27 Απριλίου στην ιστοσελίδα της παράταξης του πρώτου, «Δύναμη Πολιτών». Η «ΩΡΑ των σπορ» ξετυλίγει το κουβάρι αυτής της περίεργης υπόθεσης χειραγώγησης του εν δυνάμει δημάρχου ερευνώντας τα όσα έχουν συμβεί σήμερα γύρω από το θέμα του γηπέδου. Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου του Θανάση Μάλλιου, που εξιστορεί τις προσπάθειές του από παλαιότερες προσπάθειες αναχαίτισης των σχεδίων κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και διαδικτυακά μέσω του link.

«ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Δέκα χρόνια μετά οι καινούργιοι άνθρωποι στην διοίκηση της ΑΕΚ επανέρχονται με σχέδια. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κρίνουν τις πράξεις των προηγούμενων. Αφού συμφώνησαν και αυτοί ότι η κατεδάφιση ήταν «έγκλημα» χαρακτήρισαν τα παλιά σχέδια «υπερβολικά, εξωπραγματικά και τελικά φαραωνικά»! Και σε αντίθεση με εκείνα εμφανίζουν νέα σχέδια που, όπως υποστηρίζουν, είναι προσγειωμένα και χωρίς υπερβολές. Αναγνωρίζουν τελικά και αυτοί ότι είχαν δίκιο ο Δήμος και οι πολίτες που πριν μία δεκαετία αγωνίστηκαν να μην γίνουν πράξη τα σχέδια των προκατόχων τους.

Γι αυτό και οι υποσχέσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο στις 2 Οκτώβρη και στις 20 Νοέμβρη του 2013 έδειχναν πως κάτι άλλο σχεδιάζουν. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Το νέο σχέδιο δεν έχει μόνο υπερβολές. Πάσχει από νομιμότητα. Γι αυτό και αλλάζουν πάγιους νομοθετικούς κανόνες οι οποίοι όμως με την σειρά τους πάσχουν από συνταγματικότητα. Πρώτος στόχος και θύμα του νέου σχεδίου συνεχίζει να είναι το δάσος.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «παραχωρεί» στην ΑΕΚ 6 στρέμματα δάσους. Και κατά ωμό μάλιστα τρόπο υποστηρίζει ότι αυτά τα στρέμματα είναι απαραίτητα για να μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο. Δίνει επίσης και την δυνατότητα περαιτέρω οικοδομικής εκμετάλλευσης έως και το 2% των 450 στρεμμάτων του Δάσους, δηλαδή 9 στρέμματα. Με την ισχύουσα νομοθεσία όμως, όπως απέδειξε η ακύρωση των «Νόμων Γρανίτσα» από το Σ.τ.Ε., είναι αδύνατον να υλοποιηθούν. Γι αυτό και στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, που βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής, περιλαμβάνουν διάταξη με την οποία μετατρέπουν το Δάσος σε Μητροπολιτικό Πάρκο στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα ανάπτυξης έργων« πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής μητροπολιτικής εμβέλειας». Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο επιτρέπει την παραχώρηση τμήματος του Άλσους για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ή συμπλήρωσης υφισταμένων. Αυτά τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις μπορούν να καλύψουν (άκουσον άκουσον!) το 5% της επιφάνειας του Άλσους. Δηλαδή 22,5 στρέμματα Δάσους είναι δυνατόν πλέον (αν ψηφιστεί στη Βουλή το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο) να παραχωρηθούν ακόμα και σε ιδιώτες αρκεί να εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την στιγμή που από « Δάσος και αναδασωτέα έκταση » μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο με τις δυνατότητες που αναφέρθηκαν πιο πάνω και με ταυτόχρονη διατήρηση του χαρακτηρισμού « Ζώνη Ειδικών Χρήσεων», οδηγούμαστε σύντομα σε πλήρη κατάργηση του Δάσους. Το νέο σχέδιο για το «γήπεδο της ΑΕΚ» μαζί με τις διατάξεις του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, σε ότι αφορά το Δάσος, συναγωνίζεται τους νόμους προ δεκαετίας.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Η απομένουσα (και επιμένουσα) Δημοτική Αρχή και οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις ομνύουν στα πελατειακά και ψηφοθηρικά συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται για την πόλη και τους ανθρώπους της. Αδιαφορούν για την ποιότητα ζωής και το μέλλον τους. Το Νομοσχέδιο του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας δεν πρέπει να γίνει Νόμος».

Πήρε με σκιώδη τρόπο τον έλεγχο του Δήμου, τον οποίο αποζητά από το 1990!
 
*Οι αποτυχημένες προσπάθειες του Μάλλιου για να γίνει δήμαρχος το 1990, το 1998 και το 2010
 
*Η παρουσία του γιου του, Γιάννη Μάλλιου, στο ψηφοδέλτιο του Βασιλόπουλου, ως υποψηφίου κοινοτικού συμβούλου Νέας Φιλαδέλφειας
 
*«Ανακάλυψη» του Μάλλιου ο Άρης Βασιλόπουλος με τον οποίο συνεργάζονται -τουλάχιστον επίσημα- από το 2010
 
Η επιμονή του Θανάση Μάλλιου για να πάρει ενεργό πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοινά της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Οι πληροφορίες που αντλούνται από το ιδιόχειρο βιογραφικό του σημείωμα είναι ενδεικτικές για το μέγεθος των προσπαθειών του να ελέγξει τον Δήμο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχει υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης τόσο το 1990, τόσο το 1998 όσο και το 2010, όμως το αποτέλεσμα με αποκορύφωμα την τελευταία προσπάθεια ήταν πάντοτε το ίδιο. Ειδικότερα το 2010, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι κατάφερε να συλλέξει μόνο 1067 ψήφους, λαμβάνοντας το 6,1% των ψήφων, παίρνοντας έτσι την τελευταία θέση μεταξύ των υποψηφίων, πίσω από την Αποστολάκη, τον Τομπούλογλου, τον Κόντο και τον Βαλασσά. Επίσης το 2002 προσπάθησε να εκλεγεί ως νομαρχιακός σύμβουλος με τον Μανώλη Γλέζο, χωρίς φυσικά επιτυχία, ενώ στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν κατάφερε να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αττικής, υπό τη Ρένα Δούρου. Αυτή τη φορά πάντως διάλεξε την εμπλοκή του διά της πλαγίας οδού, προσπαθώντας με τον τρόπο του να κατευθύνει τις εξελίξεις σύμφωνα με τα σχέδιά του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Πολιτών» του 2014, ενεργό ρόλο έχει ο υιός του γυναικολόγου και επίσης ιατρός, Γιάννης Μάλλιος, ενεργός συνδικαλιστής και μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα συγκεκριμένα θέματα του νομού. Ο Βασιλόπουλος άλλωστε αποτέλεσε το δεξί χέρι του Μάλλιου το 2010 προκειμένου να συσταθεί το ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Πολιτών», της οποίας παράταξης ήταν επικεφαλής ο Μάλλιος.

Μέντορας, καθοδηγητής και «υψηλός επιβλέπων» του Βασιλόπουλου!
 
*Πολύ πιο πίσω πάει η συνεργασία Βασιλόπουλου - Μάλλιου, με τον γυναικολόγο να έχει υπό τον έλεγχό του τον εν δυνάμει δήμαρχο από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας!
 
Συγκλονιστικά πάντως είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πληροφορίες που αντλούνται από ενεργούς δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι περιγράφουν τον Θανάση Μάλλιο ως τον απόλυτο υποκινητή των προσπαθειών ανακοπής της προσπάθειας της ΑΕΚ για να κατασκευάσει το γήπεδό της, ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίοι οι ισχυρισμοί που θέλουν τον Άρη Βασιλόπουλο να αποτελεί «πνευματικό» πολιτικά παιδί του Θανάση Μάλλιου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Μάλλιος ήταν αυτός που στην ουσία ενέταξε τον Βασιλόπουλο στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ το 2004, αφού πρώτα ο Βασιλόπουλος είχε περάσει με επιτυχία τα «τεστ» στις φοιτητικές νεολαίες του κόμματος (στον προπομπό της ΑΡΕΝ) επί μια τετραετία. Ο Μάλλιος ως κύριος υποκινητής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ της Νέας Φιλαδέλφειας (η οποία αργότερα έμεινε γνωστή ως «οι 131») και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, «στρατολόγησε» τον Βασιλόπουλο σε αυτή μεταξύ του 2002 και του 2004. Έκτοτε η συνεργασία των δύο υπήρξε ενδελεχής, ενώ το 2010, ο Μάλλιος χρησιμοποίησε τον Βασιλόπουλο ως εκπρόσωπό του στην προσπάθεια της σύνθεσης του ψηφοδελτίου του πρώτου, όταν κατέβαινε για ακόμη μια φορά υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δήθεν άγνοια, η άρνηση και η ψεύτική υπόσχεση του Βασιλόπουλου
 
*Το ψέμα του Βασιλόπουλου κατά την παραμονή των εκλογών
 
Ένα ακόμη γεγονός που αναμφίβολα προκάλεσε σοβαρά ερωτηματικά κατά τη διάρκεια της έρευνας της «ΩΡΑΣ των σπορ» είναι το γεγονός πως ο ίδιος ο υποψήφιος -τότε- δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον διευθυντή σύνταξης της «ΩΡΑΣ» Τάσο Τσατάλη, την παραμονή των εκλογικών αναμετρήσεων, είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός πως το επίμαχο άρθρο - μανιφέστο του Θανάση Μάλλιου ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα της παράταξής του, της «Δύναμης Πολιτών». Και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο διέψευσε την ύπαρξη του άρθρου ήταν κατηγορηματικός. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, υποσχέθηκε πως με τη λήξη της τηλεφωνικής συνδιάλεξης θα επικοινωνούσε άμεσα με τον υπεύθυνο διαχείρισης της ιστοσελίδας της «Δύναμης Πολιτών», προκειμένου να απαιτήσει το «κατέβασμα» του άρθρου! Φυσικά και το μανιφέστο ήταν αναρτημένο και δεν «κατέβηκε» ποτέ. Θα πρέπει να σημειωθεί λοιπόν ότι το διάστημα όπου ο Βασιλόπουλος εμφανιζόταν συναινετικός για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ με την προϋπόθεση φυσικά να γίνουν κάποιες βελτιώσεις τις οποίες η ΑΕΚ και δέχτηκε (βλ. ύψος γηπέδου, πάρκινγκ κ.α.), την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα της παράταξής του, φιλοξενούνταν το πλήρες μανιφέστο - σχέδιο του Θανάση Μάλλιου, το οποίο πλέον, μετά το πέρας των εκλογικών αναμετρήσεων, ο Βασιλόπουλος ακολουθεί πιστά! Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου και έκτοτε «κοσμεί» τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα...

Η παρέμβαση του Μάλλιου που έκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ
 
*Τη δουλειά που υποτίθεται πως θα έκανε ο Βασιλόπουλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Μάλλιος, ο οποίος «νίκησε» την πολεοδόμο Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας πως το γήπεδο θα πρέπει να χτιστεί εντός των παλαιών ορίων του οικοπέδου και να «βυθιστεί» 8 ακόμη μέτρα!
 
Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός πως ο Θανάσης Μάλλιος εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παραμονές της τέταρτης και τελευταίας συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μιας συνεδρίασης όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιζόταν η γενική στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στο σύνολο του Ρυθμιστικού Σχεδίου και κατά συνέπεια στα άρθρα που αφορούν στο γήπεδο της «Ένωσης». Οι πληροφορίες που προέρχονταν από ενεργούς δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, τόνιζαν πως ο Άρης Βασιλόπουλος ήταν αποφασισμένος να δώσει το παρών και να υπερασπιστεί τη μέχρι τώρα αρνητική του στάση, με την ελπίδα να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει άποψη και να μην ψηφίσει υπέρ των άρθρων 81 και 82, όπως είχε συμφωνήσει, κατόπιν αμοιβαίων υποχωρήσεων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση με την ΑΕΚ. Αντ' αυτού όμως εμφανίστηκε ο Θανάσης Μάλλιος ο οποίος εν τέλει έπεισε την Πολιτική Γραμματεία να ψηφίσει κατά του συνόλου του Ρυθμιστικού με ψήφους 12-9. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε ανοικτά την άποψή του υπέρ των σχετικών άρθρων, με τον Μάλλιο όμως να επιμένει για το δίκαιο των επιχειρημάτων του. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως μεταξύ των επιχειρημάτων του που παρέθεσε ο γυναικολόγος, ήταν η «βύθιση» του γηπέδου επιπλέον 8 μέτρα απ' ότι προβλέπει το αρχικό σχέδιο. Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρή υποψήφια ανάληψης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Θεανώ Φωτίου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Πολεοδόμος, από την πλευρά της υπογράμμισε πως οι αξιώσεις του Μάλλιου είναι ανέφικτες, μιας και όπως ενημέρωσε τους σύνεδρους, σε αυτό το βάθος υπάρχει κοίτη υπόγειου ποταμού και ως εκ τούτου το γήπεδο θα έπρεπε να γίνει «πλωτό» ανεβάζοντας το κόστος στο διπλάσιο! Παρ' όλα αυτά όμως ο Μάλλιος αρνήθηκε τα επιχειρήματα της Φωτίου και έπεισε την Γραμματεία να ψηφίσει κατά των άρθρων.

Προαποφασισμένο το σχέδιο ανατροπής των προσπαθειών της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου
 
*Το σαμποτάζ της πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ και η «σημαιοποίηση» του μεμονωμένου περιστατικού της Στρούγκας
 
*Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις παρασκηνιακές δράσεις του Μάλλιου στην πολιτική γραμμή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
 
Είναι σαφές πως όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός πως οι προσπάθειες του Άρη Βασιλόπουλου περιστρέφονταν γύρω από το σχέδιο του Μάλλιου, που δεν ήταν άλλο από την οριστική αποπομπή της ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως ο Βασιλόπουλος παραπλάνησε το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας, μιας και προεκλογικά είχε δηλώσει θετικός για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη. Αμέσως όμως μετά την εκλογή του, ο Βασιλόπουλος έκανε στροφή 180 μοιρών αξιώνοντας κάποιες προϋποθέσεις έτσι ώστε να επιτρέψει την κατασκευή του γηπέδου. Αργότερα η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αυτούς τους όρους για να διαπραγματευτεί με την ΑΕΚ και υπό αυτούς τους όρους, Φλαμπουράρης, Στρατούλης και Πάντζας συμφώνησαν με τους ανθρώπους της «Ένωσης», έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμείνει στην αποκήρυξη μεν το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης αλλά να ψηφίσει υπέρ των άρθρων που αφορούν στο σχέδιο της «Αγια-Σοφιάς», το οποίο υπάχθηκε στο εν λόγω νομοσχέδιο «μαμούθ». Στο χρονικό διάστημα όπου έλαβαν χώρα οι τέσσερις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όπου εξετάστηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο στο σύνολό του, ο Βασιλόπουλος «σκλήρυνε» τη στάση του, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που σύμφωνα με αρκετούς ενεργούς δημότες της πόλης αποτελεί σύμμαχο του Βασιλόπουλου και συνέχεια της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του Μάλλιου, έψαχνε τρόπους ώστε να διαβουλευτεί τη στάση της απέναντι στο σχέδιο της «Αγια-Σοφιάς». Τα γεγονότα της Στρούγκας στην έναρξη του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου αλλά και το φιάσκο του Δημοτικού Συμβουλίου λίγες ημέρες αργότερα, κινητοποίησε περισσότερο το Συντονιστικό με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης το οποίο αποτέλεσε ένα αποτυχημένο όπλο πρόκλησης ενεργειών που θα επέφεραν αρνητικές εντυπώσεις, ενώ μία ημέρα νωρίτερα «συνέπεσε» η δράση του Μάλλιου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ύπαρξη του επίμαχου άρθρου - μανιφέστου από τα τέλη του Απριλίου στην ιστοσελίδα της «Δύναμης Πολιτών» αποδεικνύει εν τέλει ότι η γραμμή της εν λόγω παράταξης ήταν απόλυτα συνυφασμένη με τα σχέδια του Μάλλιου, ενώ δεν είναι τυχαίο πως όσα περιγράφει ο Θανάσης Μάλλιος στο προ μηνών κείμενό του, βρίσκουν πιστή εφαρμογή στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι «τριγμοί» και η κρίση... ταυτότητας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
 
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά εάν και εφόσον δεν προέκυπτε η διόλου τυχαία (παρά τα περί αντιθέτου υποστηριζόμενα από ΟΣΦΠ και Περιφερειάρχη) συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η αποκάλυψη της συνάντησης άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στις τάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού δεν ήταν λίγα τα στελέχη που απογοητεύτηκαν από τις εν λόγω κινήσεις. Μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αρκετά στελέχη υποστήριξαν εμμέσως πως ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ταυτότητά του και πως από αριστερό κόμμα μετατρέπεται σε συστημικό, που «τραπεζώνεται» με ισχυρούς επιχειρηματίες προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την ανάληψη της εξουσίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι αντιδράσεις αυτές απλώς εξωτερικεύτηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση, μιας και για αρκετές εβδομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ «μαχόταν» να κρατήσει σε ενδοοικογενειακό πλαίσιο τη δυσαρέσκεια. Η διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να λειτουργήσει διπλωματικά με την πλευρά της ΑΕΚ και να μην υιοθετήσει μια στενόμυαλη και εκ προοιμίου κατηγορηματικά αρνητική γραμμή, ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε τις φωνές κάποιων συνιστωσών. Υπό το καθεστώς αυτής της πίεσης και με μόνιμη -αργότερα- «κασέτα» τα γεγονότα της Στρούγκας, οι πιέσεις υπερίσχυσαν. Την χαριστική βολή έδωσε ο Μάλλιος στην Πολιτική Γραμματεία.

Έτρεχε για να μαζεύει τα «σπασμένα» το περιβάλλον του Τσίπρα
 
Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το στενό πολιτικό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα έσπευδε να μαζέψει τα «σπασμένα» που άφηναν οι πολιτικοί χειρισμοί κυρίως της Ρένας Δούρου, η οποία άλλωστε ήταν και το δυνατό «χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα με την ίδια λογική κινήθηκε πριν, κατά και μετά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΕΚ. Το περιβάλλον του Τσίπρα προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ των απαιτήσεων που προβάλλονταν από τα στελέχη και κυρίως από την πλευρά Μάλλιου - Βασιλόπουλου και παράλληλα να βρει έναν τρόπο να αποσυμπιέσει την κόντρα που είχε ανοίξει η Δούρου με την οικογένεια της ΑΕΚ. Εξάλλου στην «Ένωση» υπήρξε και υπάρχει η τάση στις τάξεις της που θέλει την οριστική παύση των «εχθροπραξιών» με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι σαφές πως μόνο μέσω της συζήτησης μπορεί να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος της κατασκευής του μεγαλόπνοου έργου, του ονείρου εκατομμυρίων ΑΕΚτζήδων ανά τον κόσμο. Το πολιτικό περιβάλλον του Τσίπρα στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποίησε τις αξιώσεις του Βασιλόπουλου και μέσω αυτών πέτυχε τη συμφωνία που ήθελε. Ο χρόνος χάθηκε, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν, τόσες όσες χρειάζονταν για κλιμακωθεί η ένταση, να ενταθεί η πίεση κατά της άποψης του Τσίπρα και εν τέλει να προκύψει η μεταστροφή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο. Ο στόχος επιτεύχθηκε, έναν στόχο που προσπάθησε από μόνος του να εξυπηρετήσει ο Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου Δημοτικού Συμβουλίου, όταν και ζήτησε τη συναίνεσή του για την παύση όλων των συζητήσεων που αφορούν στο θέμα του γηπέδου, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου και θα αναλάμβανε και επισήμως τη δημαρχία της πόλης!".

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλο παραμύθι, οι ηλίθιες πληρωμένες οπαδικές εφημερίδες επειδή έχασαν για δεύτερη φορά μετά τη πρώτη ήττα το 2003, τώρα επέλεξαν να κατηγορήσουν κάποιον Φιλαδελφειώτη, τον Μάλλιο φυσικά και να κατασκευάσουν ψέμματα σε βάρος του ότι ο ίδιος φταίει για όλα. Ο Μάλλιος είναι τίμιος άνθρωπος και όλοι οι Φιλαδελφιεώτες τον εμπιστεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή