Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ & ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ
H φωτογραφία είναι από το www.ethnos.gr

O πρόσφατος θόρυβος, οι συγκεντρώσεις και η βία που ακολούθησε, οι δεκάδες ανακοινώσεις κομμάτων, παρατάξεων, κινήσεων και οπαδών, για το Άλσος της Φιλαδέλφειας, το γήπεδο της ΑΕΚ και το νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας που παίρνει το Άλσος από το δήμο, μας δημιούργησαν ερωτήματα τα οποία θέσαμε στον Δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Γκότση και στον νεοεκλεγέντα  δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλο,  οι οποίοι μίλησαν στην IONIANET, για την επίσημη στάση τους όσον αφορά όλα τα παραπάνω, καθώς και τα κοινά σχέδιά τους.

Ο Άρης Βασιλόπουλος, τόνισε πως σκοπός του δήμου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση του άλσους, καθώς αποτελεί ένα από τα στολίδια της Φιλαδέλφειας, καθώς, όπως είπε, το ρυθμιστικό αποτελεί μια πολιτική ξεπουλήματος και αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της πόλης, και σαφώς ως δήμος είναι απολύτως ενάντια σε αυτό.

Συζητώντας μαζί του για των μεγάλων διαστάσεων πλέον, θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε πως, παρόλο που ως δήμος δέχτηκαν στοχευόμενο πόλεμο, εκείνος έχει όλη την καλή διάθεση και είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση προκειμένου να βρεθεί κοινή λύση, ώστε να πάψει η κρίση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.  Παράλληλα τόνισε πως ο κάθε οπαδός προφανώς και ενδιαφέρεται για την ομάδα του, αλλά εκείνος ως δήμαρχος πρέπει να ενδιαφερθεί για την πόλη πάνω από όλα. Ανέφερε πως τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως το μεγάλο χρέος που παραλαμβάνει ως δήμαρχος, η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανεπάρκεια κοινωνικής πολιτικής, πρέπει να είναι προτεραιότητα του δήμου, και να μην περιστρέφονται όλα γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Πιο αναλυτικά ο Άρης Βασιλόπουλος, δήλωσε: «Δε θέλουμε η πόλη να γίνει ένα τεράστιο πεδίο μάχης. Προπηλακίστηκα κι απειλήθηκα. Δε θέλω να ξαναζήσω την εικόνα ενός κακόμοιρου κι απελπισμένου δημάρχου που τραμπουκίζεται από οπαδούς. Εμείς δε θέλουμε να προκαλέσουμε και δε γίνεται όσοι θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους να δρουν αντιδημοκρατικά. Η αστυνομία, η διοίκηση της ΑΕΚ και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να αναλάβουν κάποιες ευθύνες για να βρεθεί λύση. Όσον αφορά την απουσία μου από την κοινή προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ηρακλή Γκότση, σε ανοιχτή συζήτηση προ καιρού, δέχτηκα κριτικές, αλλά δεν το μετανιώνω που δεν πήγα. Η αστυνομία με ενημέρωσε ότι δε θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια μου. Όμως ο λόγος που δεν πήγα ήταν γιατί μέσα σ’ αυτό το κλίμα που επικρατεί, κάτι τέτοιο θα όξυνε την κατάσταση με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε την ασφάλεια των πολιτών που παρευρέθηκαν, καθώς επίσης και του χώρου. Κάτι τέτοιο δεν το ήθελα».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ν.Φ. - Ν.Χ, απάντησε και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το δήμο Ν. Ιωνίας, τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον κ. Γκότση και με αντιδημάρχους, και μέχρι αυτή τη στιγμή στα σχέδια τους υπάρχει το σοβαρότατο ζήτημα των σκουπιδιών, ο προσφυγικός χαρακτήρας μέσα στο πλαίσιο του πολιτισμού, όπως επίσης και η βοήθεια που θα λάβουν από το δήμο Ν. Ιωνίας και η εμπειρία που θα αντλήσουν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Ο Ηρακλής Γκότσης, δηλώνοντας τη στάση του δήμου Ν. Ιωνίας για το θέμα του γηπέδου και του άλσους, τόνισε: «Το λόγο για το γήπεδο της ΑΕΚ έχει η Φιλαδέλφεια. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει το γήπεδο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και να το διαχειριστούν όπως εκείνοι θέλουν. Όσον αφορά την προστασία του άλσους, εμείς πηγαίνουμε πλάι - πλάι με τους Φιλαδελφειώτες, καθώς αποτελεί ένα γενικότερο θέμα. Να τονίσουμε πως το γήπεδο με το άλσος δεν πάνε πακέτο και πρέπει να διαχωρίζονται σαν θέματα. Εμείς προσωπικά ως δήμος Ν. Ιωνίας, θα θέλαμε να κάνουμε μια κουβέντα με τους Ιωνιώτες οπαδούς της ΑΕΚ, μήπως και καταφέρουμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση».

ΑΛΚΥΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

16/07/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου