Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Εδώ Χαβαλιέ: Αγγίζει πλέον την γελοιότητα!

12-9 το αποτέλεσμα, μα κι αν ακόμα κάθονταν το 9 στην αριστερή πλευρά της τραμπάλας και το 12 στη δεξιά, πάλι θα άγγιζε την γελοιότητα!
Για τον πολύ απλό λόγο, πως όταν διαπραγματεύεσαι και μάλιστα ως υπεύθυνος πολιτικός φορέας και βάζεις  όρους, σημαίνει πως η κουβέντα στο «σπίτι» έχει γίνει και τα μέλη της οικογένειας πήραν τις αποφάσεις τους.

Μ’ αυτές τις αποφάσεις στα χέρια[υποτίθεται], ο εκπρόσωπος της «οικογένειας» έβαλε τους όρους στον αντίπαλο και αφού έγιναν δεκτοί, ενημέρωσε με κάθε τρόπο την κοινωνία, πως είναι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ.
[Δεν εξετάζω για την ώρα, αν έπρεπε να είναι υπέρ ή κατά, απλά παραθέτω τα γεγονότα].
Όταν ήρθε η ώρα της ψήφισης στη βουλή, δήλωσε πως είναι κατά και καταψήφισε!!
«Εμείς έχουμε εσωκομματική δημοκρατία…», υπονόησε  […Και η πλειοψηφία αποφάσισε].
Ερώτημα πρώτο: Όταν έκανες την συμφωνία και δεσμεύτηκες για την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν ήξερες πως «είχες δημοκρατία»;
Ερώτημα δεύτερο: Όταν καταψήφιζες το νομοσχέδιο, δεν σκέφτηκες ότι δικαιώνεις και ηρωοποιείς τον αντίπαλο[Μελισσανίδη], εκθέτοντας με την ανακολουθία σου χιλιάδες ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φίλους της ΑΕΚ, που «έβγαλαν» και Δούρου και Βασιλόπουλο, σε πείσμα του μεγάλου αφεντικού;
Ερώτημα τρίτο: Γιατί οχυρώθηκες[χάρτινο οχυρό] πίσω από έωλες και άνευ ιδιαίτερης σημασίας ενστάσεις και δεν ξεκαθάρισες απ΄την πρώτη στιγμή, σαν υπεύθυνος και Αριστερός φορέας, πως ένας είναι ο όρος και πίσω απ’ αυτόν δεν υποχωρείς ούτε πόντο;!
Πως για να ψηφίσεις και χρηματοδοτήσεις[μέσω της περιφέρειας] το γήπεδο, αυτό απαραίτητα πρέπει να ανήκει στην ερασιτεχνική και μόνο στην ερασιτεχνική ΑΕΚ!!
Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να προσβάλει μια τέτοια θέση!
Αντ’ αυτής φληναφήματα, πισωγυρίσματα, «ήξεις αφήξεις», γελοία επιχειρήματα και ακόμα πιο γελοίες δικαιολογίες!
Ερώτημα τέταρτο: Αυτός ο τραγέλαφος, όπως και πολλοί άλλοι προηγούμενα, αποτελεί προοίμιο αυτών που θα ακολουθήσουν;
Διαπίστωση πρώτη: Για πρώτη φορά[διορθώστε με αν κάνω λάθος], ο Τσίπρας χάνει ψηφοφορία!! Με αφορμή ένα γηπεδάκι!!
[Μιλώ αποκλειστικά για το άρθρο που αφορούσε το γήπεδο και όχι για το άλλο του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας].
«Είναι προϊόν υγείας», θα μου πει ο άλλος!
Καμιά αντίρρηση! Απλά προσπαθώ να βρω που ήταν η «υγεία», όταν η γνωστή πλειοψηφία ψήφιζε υποψήφιους τοπικής αυτοδιοίκησης κοπαδιαστά, χωρίς συζήτηση για κάθε έναν  ξεχωριστά και ύστερα γέλαγε το πανελλήνιο με τις γνωστές περιπτώσεις;!
Που ήταν η «υγεία» σε τόσα ζητήματα κεντρικής πολιτικής και πρώτης γραμμής, που πέρασαν οι προτάσεις Τσίπρα, επίσης ασυζητητί και μάλιστα σε θέματα που βοούσε το «δίκιο» της μειοψηφίας;!
Διαπίστωση δεύτερη: Οι τρόποι που βγαίνουν οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλούν δυστυχώς  τον κυκεώνα στο εσωτερικό του!
Αποφάσεις αδιαφανείς και εκπορευόμενες μόνο εκ του πατρός[Τσίπρα], άντε και με τη συμμετοχή 2-3 συμβούλων!
Αποφάσεις από χαλαρούς κεντρικοεπιτρόπους και ακραιφνείς προεδρικούς, που πιστεύουν στο αλάθητο του Πάπα και σε κάθε περίπτωση το μόνο που «βλέπουν» είναι η μέρα της ορκωμοσίας!
Αποφάσεις από Νομαρχιακές επιτροπές, που απευθύνονται στο 4% του πληθυσμού και χαρακτηρίζουν το 0,5%!!
Και όταν πια η Δημοκρατία ξεχειλίζει, έχουμε τραγέλαφους  σαν τον τελευταίο, που αμφιβάλλω αν έστω και ένας από τους 21 που ψήφισαν, υπέρ ή κατά δεν έχει σημασία, μπορεί να αιτιολογήσει την ψήφο του!!
Ο χρόνος, αγαπητοί φίλοι, έχει λήξει από καιρό!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα περιθώρια!


πηγή: kaistriotis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου