Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΡΙΝ: Κάτω η επιστράτευση

Η απονοµιµοποιηµένη κυβέρνηση Ν∆ – ΠΑΣΟΚ και το µαύρο µέτωπο κεφαλαίου, ολιγαρχίας και ΕΕ κυβερνούν πλέον µε τον ωµό αυταρχισµό, θέλοντας να βγάλουν τα εργατικά δικαιώµατα και τον δηµόσιο πλούτο στο σφυρί και να βάλουν τις ελευθερίες στο γύψο. Η κυβέρνηση Σαµαρά – Βενιζέλου προχώρησε σε µια ακόµα επιστράτευση, αυτή τη φορά των απεργών της ∆ΕΗ.
Βλέποντας την απεργία να έχει πολύ µεγάλη επιτυχία, ειδικά στα κέντρα παραγωγής, στα ορυχεία και στα εργοστάσια, και τον απεργοσπαστικό «κοινωνικό αυτοµατισµό» να σαρώνεται από ένα κύµα λαϊκής συµπάθειας και υποστήριξης (ειδικά στους χώρους παραγωγής), η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει «φύλλα πορείας» επιτάσσοντας τους εργαζόµενους της ∆ΕΗ.

Μετά το µετρό (ακόµα είναι υπό επιστράτευση!), τους εκπαιδευτικούς, τους ναυτεργάτες, τώρα και η ∆ΕΗ. Όλοι στο χακί, όλοι στη φυλακή της µνηµονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η δική µας απάντηση: Όλοι στον αγώνα! Για να σπάσει η επιστράτευση, για να συνεχιστεί και να κλιµακωθεί ο αγώνας στη ∆ΕΗ, για να πολιτικοποιηθεί και να ενοποιηθεί παραπέρα. Οι ταξικές δυνάµεις και οι συνδικαλιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς έχουν ήδη προτείνει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και αλλού να κηρυχτεί αµέσως πανελλαδική πανεργατική απεργία σε ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα.

Στις 9 Ιούλη, που έχει βάλει ήδη απεργία η Α∆Ε∆Υ, είναι και η µέρα ψήφισης του άθλιου νόµου για την εκποίηση της µικρής ∆ΕΗ. Είναι ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάµεις, και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΚΕ. Θα µπουν µπροστά για να κλιµακωθεί ο αγώνας, να σπάσει η επιστράτευση;

Το ΝΑΡ για την Κοµµουνιστική Απελευθέρωση καλεί σε συστράτευση «για να αποκρουστεί το ξεπούληµα της ∆ΕΗ και το αντιδραστικό αντιαπεργιακό κυβερνητικό πογκρόµ µε παλλαϊκό πανεργατικό ξεσηκωµό στους δρόµους και όχι στους διαδρόµους της Βουλής µε συσπείρωση βουλευτών για δηµοψηφίσµατα εντυπώσεων, µε κοµµατικά σόου και λογική “ο καθένας χωριστά”». Το πραγµατικό δηµοψήφισµα θα γίνει και θα το κερδίσει ο αγώνας του λαού. Με αυτό το πνεύµα, επιδιώκοντας την πλατύτερη συσπείρωση δυνάµεων στον αγώνα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθεί στην πρώτη γραµµή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου