Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η γυμνή αλήθεια τους ήταν αποκρουστική…

Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, αλλά συνέβαλαν σημαντικά στη δημιουργία τεταμένου κλίματος στη Ν. Φιλαδέλφεια 


Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσω το σημερινό κείμενο. Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες γραμμές γράφτηκαν και σβήστηκαν κάμποσες φορές μέχρι να αποφασίσω με τι να πρωτοασχοληθώ. Που να πρωτοσταθώ. Τελικά, θεώρησαν χρέος μου να ξεκινήσω με μια «συγγνώμη».

Τους τελευτές μήνες δεν θυμάμαι πόσες φορές είχα ακούσει και είχα διαβάσει ότι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και πως υπάρχουν κάποια «ύποπτα» Μέσα, τα οποία παρουσιάζουν μια πλαστή εικόνα. Θυμάμαι και την τοποθέτηση του κ. Στρατούλη στη Βουλή, όταν ανακοίνωσε τη... συμφωνία της ΑΕΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκλεισε λέγοντας «αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι κάποιες μεγάλες επιθέσεις που έγιναν στην κ. Δούρου και κυρίως στον κ. Βασιλόπουλο ότι δήθεν δεν θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ανεδαφικές και θεωρούμε ότι δεν εκφράζουν και την ιστορία της και τον πολιτισμό της».
 
Ζητώ συγγνώμη, λοιπόν, προσωπικά (σε ό,τι αφορά τα δικά μου κείμενα) για τις... αναίτιες επιθέσεις και οφείλω να παραδεχθώ ότι είχα εκτιμήσει... λάθος την κατάσταση. Η σημερινή -τελική- στάση του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωσε όλους εκείνους που με ευχολόγια έλεγαν «θέλουμε το γήπεδο» και τολμούσαν να ψάχνουν και για... εχθρούς, όπως δικαίωσε και όσους μας έβαζαν... χέρι για την στάση που κρατήσαμε απέναντι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ΑΕΚ.

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν όλα αυτά «εξέφραζαν την ιστορία και τον πολιτισμό της ΑΕΚ», όπως είπε ο κ. Στρατούλης, όμως πιστεύω ότι σήμερα ήρθε η ώρα να αναρωτηθεί εκείνος αν το κόμμα του εκφράζει όσα... υποστηρίζει ότι εκφράζει. Στο θέμα της ΑΕΚ, πάντως, γιατί με... άλλα δεν είναι δουλειά μου να ασχοληθώ, αποδείχθηκε ότι λειτούργησε ως... αγέλη υφαρπαγής ψήφων. Να πάρουμε και από ΄δω, να πάρουμε και από ΄κει και όταν έρθει η ώρα της αλήθειας βλέπουμε. Ε, είδαμε σήμερα. Και η γυμνή αλήθεια (τους) ήταν αποκρουστική.
 
Οι οπαδοί της ΑΕΚ που ψήφισαν (και με οπαδικά κριτήρια) στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πείστηκαν ότι... τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται (όσοι κι αν είναι αυτοί), έχουν σήμερα κάθε λόγο να νιώθουν ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ. Όμως, το μεγαλύτερο κακό με την απατηλή στάση του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα δεν είναι καν αυτό. Είναι, πρωτίστως, ότι ο χειρισμός της υπόθεσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φτάσουν τα πράγματα σε αυτή την ακραία κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «γύρω» από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Όταν ως κόμμα που θες όσα λες να τα πιστεύουν, εκδίδεις ανακοίνωση στην οποία δηλώνεις ξεκάθαρα ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί ούτε προτίθεται να προβεί σε καμιά ενέργεια ή πολιτική πρωτοβουλία κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια»... Όταν ανακοινώνεις ΕΠΙΣΗΜΑ μέσω τριών βουλευτών σου ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ΑΕΚ για το γήπεδό της... Τότε ΕΣΥ φωτογραφίζεις αυτούς τους 15-20... αντιφρονούντες ως «εκτός γραμμής», ως «υπερευαίσθητους», ακόμη και ως «περίεργους» στα μάτια των οπαδών της ΑΕΚ που το... αίμα τους βράζει περισσότερο από των υπολοίπων (όπως, δυστυχώς, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες). ΕΣΥ δίνεις το «πάτημα» σε αυτούς τους... θερμόαιμους να πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις των... αντιφρονούντων (που αποδείχθηκε ότι κάτι παραπάνω ήξεραν) και να τους λένε «εμείς τα βρήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τι θέλετε τώρα;».
 
Όταν, λοιπόν, γνωρίζεις πως δεν έχεις την... ιδιοσυγκρασία ως πολιτική κίνηση που προσπαθεί να πείσει ότι είναι ενιαίο κόμμα, να ελέγξεις όλα τα κομμάτια σου, είναι επικίνδυνο να προσπαθείς για ψηφοθηρικούς λόγους να υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να τηρήσεις. Διότι πέραν του πολιτικού εμπαιγμού, υπάρχει και αυτή η προέκταση...

Όσον αφορά την... επόμενη μέρα αυτής της πρωτοφανούς κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία της προσπάθειας για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ δεν αλλάζει, καθώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί έτσι κι αλλιώς. Είναι λοιπόν κρίσιμο να κατανοήσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα βρεθούν στην Ν. Φιλαδέλφεια σήμερα το απόγευμα, σε αυτή την... περίεργη πορεία, πως το μεγαλύτερο όπλο για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» είναι ο νόμος που πήρε την ΤΕΛΙΚΗ του μορφή σήμερα στη Βουλή. Όλα τα άλλα είναι... εντυπώσεις. Και δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν να δημιουργήσει (άλλες) τέτοιες. Ακόμη και κάλπικες...
 
Υ.Γ.: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ανέκδοτο από το να χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρόσχημα για την κωλοτούμπα του τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, το έχει ο Δήμαρχος που εκλέχθηκε με τη... σημαία του, ο Άρης Βασιλόπουλος. Για να μην αναφέρω ότι ομάδες, τάσεις, κινήσεις που έχουν κατά καιρούς προκαλέσει πολύ μεγαλύτερης σφοδρότητας επεισόδια, που στοίχισαν τις περιουσίες απλού κόσμου, έχουν σφιχταγκαλιαστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η υποκρισία έχει ένα όριο...

πηγή:  aek365.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου