.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο κ. Ανδριόπουλος μας έχει καλέσει επίμονα να προσφύγουμε στο ΣτΕ, αν δεν ισχύσουν οι δεσμεύσεις τους. Γνωρίζουμε πλέον ότι δεν ισχύουν, κι έχουμε επιπλέον λόγους να ανταποκριθούμε στις υποδείξεις του



Τρεις φορές αβίαστα ο Δημήτρης Ανδριόπουλος κατά τη συζήτηση του επεισοδιακού Δημοτικού Συμβούλιου της 20-11-13, κάλεσε Δημοτικούς Συμβούλους και καθένα μας, αν δεν τηρήσουν τις ούτως ή άλλως πέρα από τα νόμιμα όρια δεσμεύσεις τους, να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την πρώτη φορά κάνοντας την εισήγηση του, και τις άλλες δύο απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.


Ο νόμος ψηφίστηκε και τα όρια που θέτει για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι πολύ ψηλότερα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε εκείνη τη συνεδρίαση. Προφανώς απομένει η προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς Δήμου και κατοίκων, για την οποία φαντάζομαι θα είναι σύμφωνοι  ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Ανδριόπουλος και η πλευρά της ΑΕΚ γενικότερα. Για τον επιπλέον λόγο ότι ο κ. Ανδριόπουλος ποτέ δε σταμάτησε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους .


Φυσικά προέχει στο σύνολο του το Ρυθμιστικό και οι διατάξεις του σε ότι αφορά συνολικά το άλσος και την πόλη. Πράγμα που σημαίνει πως κάθε προσφυγή στο νόμο θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των ρυθμίσεων που μετατρέπουν την πόλη σε κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε παρακάτω από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβούλιου, τις ακριβείς διατυπώσεις του κ. Ανδριόπουλου:


1. “…Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα καλείται να εγκρίνει το σχέδιο υλοποίησης του έργου, με αυτόν τον συντελεστή δόμησης που σας είπα. Δηλαδή 0,85 σύνολο, 22,5 μ. ύψος του κτηρίου αντί για 27, ύψος πυλώνων ύψος στεγάστρου και τίποτε άλλο.
Αυτό το εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο διότι θα ακολουθήσει η εκπόνηση μιας καινούργιας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μετά την ψήφιση του καινούργιου νόμου- για την οποία όπως ξέρετε ο Δήμος καλείται να πάρει θέση, βάσει της ισχύουσας νομολογίας.

Άρα αυτό που θα εγκρίνετε σήμερα, δεν είναι μια οιονεί οικοδομική
άδεια που θα έρθει η Α.Ε.Κ. να χτίσει, είναι ο σχεδιασμός του έργου, ο οποίος θα
ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων επί της οποίας θα
τοποθετηθεί ο Δήμος όπως επιτάσσει ο νόμος, θα εκδοθεί μια καινούργια οικοδομική
άδεια η οποία αν δεν είναι σύμφωνη με αυτά που σήμερα ψηφίζετε, θα έχετε
δικαίωμα να την προσβάλλετε και αφού γίνουν αυτές οι διαδικασίες που προβλέπει το
Σύνταγμα και οι νόμοι και βγει μια οικοδομική άδεια η οποία σέβεται όλες αυτές τις
παραμέτρους θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου.”


2. “…αυτά τα πολεοδομικά μεγέθη, θα πιστοποιηθούν από την μελέτη
περιβαλλοντικών επιπτώσεων που από το νόμο θα σας υποβληθεί, καθώς επίσης και
από την άδεια που θα εκδοθεί όπου αν δεν είναι 0,85 και είναι 1 θα μπορείτε να την
προσβάλλετε και να πέσει.”



3. “…Το Ερασιτεχνικό Σωματείο εκπονεί δια μέσου της Δικέφαλος, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, μια μελέτη για το οικόπεδό του η οποία έρχεται και υλοποιεί το μισό συντελεστή από ό,τι ισχύει στην περιοχή. Επ’ αυτού καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση. Όλα τα υπόλοιπα τα προβλέπουν οι νόμοι, θα γίνουν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, με το Σύνταγμα και όποιος αντίρρηση θα τα προσβάλλει αυτά. Και υπάρχει κι ένα Συμβούλιο της Επικρατείας και όποιος έχει το δικαίωμα να κάνει την προσβολή, θα πάει εκεί και το Συμβούλιο θα τα εξετάσει.”

2 σχόλια: