Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η ΑΕΚ κατέθεσε φάκελο για την έκδοση της άδειας κατασκευής της Αγιά Σοφιάς, αλλά όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί!


Πρόκειται για φύκια όχι για μεταξωτές κορδέλες...

"Σύμφωνα όμως με όσα μάθαμε από το δημοσίευμα του "Κόντρα", όσα σχετικά με το γήπεδο και το άλσος της πόλης ψηφίστηκαν με το Ρυθμιστικό, ανατράπηκαν μέσα σε μια βδομάδα από το Δασικό! Με άλλα λόγια διασφαλίζεται με αδιαφιλονίκητο τρόπο η επιτυχία οποιασδήποτε προσφυγής! Όσο πρόχειρη και κακοσυνταγμένη να είναι..."

Πάει καιρός που υπάρχει βαθύς προβληματισμός, ακόμη και σε φανατικούς οπαδούς, σχετικά με τις προθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη να κατασκευάσει το σχεδιαζόμενο γήπεδο. Τελευταία με την ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού που έχει φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες επιτρέπουν τον ακρωτηριασμό της πόλης με την αφαίρεση του άλσους από τη διαχείριση του Δήμου, και παραχώρηση μεγάλου μέρους του άμεσα ή έμμεσα στην ΑΕΚ, φάνηκε πως αυτό θα χτιστεί.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ;

Πολλοί εκτιμούσαν πως η αντισυγκέντρωση της «Ορίτζιναλ», στη συγκέντρωση της «Δύναμης Πολιτών» στο πιο κρίσιμο σημείο της εκλογικής μάχης, ήταν ένα δείγμα αδυναμίας του αφεντικού της ΑΕΚ να κατασκευάσει το γήπεδο. Αυτό ενισχύθηκε και με τις άλλες αντισυγκεντρώσεις και τραμπουκισμούς που ακολούθησαν, στις εκδηλώσεις της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Ρυθμιστικό» και του «Συντονιστικού Κατοίκων ΦΧ». 

Μόνο ηλίθιος θα πίστευε πως παρόμοια γεγονότα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην εκλογική Γεωργαμλή, ή να αποτρέψουν την εκλογή Βασιλόπουλου. Καθένας θα μπορούσε να καταλάβει ότι επιτύγχαναν το αντίθετο αποτέλεσμα, πράγμα που εξάλλου αποδείχτηκε. 

Μόνο πανίβλακας θα είχε εξασφαλισμένη την ψήφιση, θα πήγαιναν όλα κατευχήν αφού σχεδόν όλα τα κόμματα και οι παράγοντες παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν, κι αντί να κάνει την "πάπια", θα έκανε τέτοιο σαματά.

Γιατί λοιπόν χρειάζονταν όλα αυτά;

Μοναδική εξήγηση είναι, για να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις εξόδου από το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» με ευθύνη άλλων, κι όχι του αφεντικού… 

Το σχέδιο Μελισσανίδη συνεχίζει να καρκινοβατεί οικονομικά, και να υστερεί απελπιστικά χρονικά, έναντι εκείνου του Γρανίτσα. Ο Γρανίτσας ταυτόχρονα με την ψήφιση από τη Βουλή που έγινε σε διάστημα λίγων μηνών, είχε πάρει και την άδεια οικοδομής στα χέρια του. Ποτέ δεν έχασαν ευκαιρία οι βουλευτές των κυβερνώντων κυρίως κομμάτων, να αποδείξουν την υποτέλεια τους στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Το σχέδιο Μελισσανίδη είναι πολλούς μήνες πίσω από τα χρονοδιαγράμματα που είχε ανακοινώσει, και θα χρειαστεί ακόμη δυο μήνες για την έκδοση της άδειας, αν εκδοθεί…

Το μεγάλο του πρόβλημα όμως είναι το ίδιο που αντιμετώπισε και ο Γρανίτσας. Με αποτέλεσμα να ματαιωθεί κι εκείνο το σχέδιο, πολλά χρόνια πριν το ΣτΕ κρίνει τους νόμους αντισυνταγματικούς. Δεν έχει βρει χρηματοδότες, και δεν πρόκειται να βρει όπως είναι φανερό και έγινε ευκρινέστερο στην τελευταία συνέντευξη. Και χωρίς λεφτά γήπεδο δε γίνεται!

Ένα σχέδιο που έλκει τους επενδυτές, δεν έχει ανάγκη το δημόσιο χρήμα για να υλοποιηθεί. Ο Μελισσανίδης στη συνέντευξη του, έθεσε ως ένα προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του σχεδίου, τα αμφίβολα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας. Ακόμη κι αν δοθούν αυτά, πάλι δεν έχει μαζέψει τίποτα! Εδώ πανηγυρίζανε για τον 100στο και τον 1000στο αγοραστή διαρκείας, και θα υπήρχαν χρηματοδότες του γηπέδου που δε θα χτυπούσε κουδούνια για να τους δείξει; 

Στην ίδια συνέντευξη ισχυρίστηκε πως έχει μαζί με τα 20.000.000 ευρώ συγκεντρώσει το 85% του κεφαλαίου που απαιτείται. Που σημαίνει ότι με 65.000.000 προϋπολογισμό, έχει συγκεντρώσει 55.000.000 ευρώ. Μείον τα 20.000.000 της Περιφέρειας, μένουν 35.000.000 ευρώ στο ταμείο! Ας βγει να παρουσιάσει με επίσημα στοιχεία αυτά τα λεφτά και με ονόματα. Δεν το κάνει και δεν πρόκειται να το κάνει. Γιατί είναι τα 10.000.000 που υποτίθεται θα βάλει ο ίδιος, και κάτι άλλα εκατομμύρια που κάποιοι απλώς δήλωσαν ότι θα βάλουν, για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα του παραμυθιού. Αλλά είναι γνωστό πως κανείς επενδυτής δεν τσίμπησε! 

Υπήρχε περίπτωση να πρόκειται για ελκυστικό σχέδιο που δημιουργεί προσδοκίες και να μην είχε πουλήσει την "Αγιά Σοφιά"; Εννοώ το όνομα του γηπέδου που παλεύει απεγνωσμένα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Υπήρχε περίπτωση να πρόκειται για σχέδιο στην επιτυχία του οποίου πιστεύει και ο ίδιος, και να μην έριχνε λεφτά για να τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο;

Τα μόνα λεφτά που μπαίνουν πραγματικά, είναι αυτά των όλο και λιγότερων οπαδών, που πληρώνουν αγόγγυστα πανάκριβα διαρκείας για τον αριθμό των παιχνιδιών και την κατηγορία που αγωνίζεται η ομάδα. Προφανώς πηγαίνουν κατευθείαν στα έξοδα για τα σχέδια επί χάρτου και τις μελέτες, που κάνει η εταιρία του κ. Ανδριόπουλου. Κι ίσως αύριο για να μπουν κάποια χωματουργικά μηχανήματα για τη συντήρηση του ονείρου. Δηλαδή για την τροφοδότηση της επιθυμίας των οπαδών, και για κέρδισμα χρόνου μήπως και στην πορεία βρεθούν επενδυτές…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει λεφτά για να φτιάξει πολλά γήπεδα σαν αυτό που υπόσχεται. Αν έχει ανάγκη τα χρήματα των άλλων και μάλιστα των οπαδών, σημαίνει πως δεν έχει πρόθεση να βάλει δεκάρα τσακιστή από την τσέπη του. Γι΄ αυτό αγωνίζεται απεγνωσμένα να πουλήσει διαρκείας, από τα οποία παίρνει ένα τεράστιο ποσοστό για το γήπεδο. 60% ήταν πέρσι και έφτασε το 80% φέτος! 

Η αύξηση στο απίστευτο 80% για το γήπεδο, σημαίνει απλά ότι δεν υπάρχει φράγκο από κεφάλαια του ίδιου ή των... επενδυτών στο ταμείο. Ο ίδιος έχει παραιτηθεί από την πιθανότητα να φτιαχτεί το γήπεδο, και τώρα ροκανίζει χρόνο και αναζητεί την έξοδο με τις λιγότερες επιπτώσεις στη φήμη του.

Μια άλλη ένδειξη ότι δε διαθέτει φράγκο για την υπόθεση ΑΕΚ, είναι το γεγονός ότι αφήνει τα ερασιτεχνικά τμήματα να διαλύονται, ενώ τα χρήματα που χρειάζονται για τη συντήρηση τους θα μπορούσαν να είναι μπουρμπουάρ στα γκαρσόνια των μαγαζιών που επισκέπτεται το αφεντικό της ΑΕΚ. Κατά τα λοιπά υπάρχουν αφελείς(δεν είναι πάντα) που πιστεύουν πως όποιος πολίτης έχει διαφορετική άποψη για την τύχη του άλσους και της πόλης, είναι γαύρος, οικοταλιμπάν και άλλες ανοησίες...

Σύμφωνα όμως με όσα μάθαμε από το δημοσίευμα του "Κόντρα", όσα σχετικά με το γήπεδο και το άλσος της πόλης ψηφίστηκαν με το Ρυθμιστικό, ανατράπηκαν μέσα σε μια βδομάδα από το Δασικό! Με άλλα λόγια διασφαλίζεται με αδιαφιλονίκητο τρόπο η επιτυχία οποιασδήποτε προσφυγής! Όσο πρόχειρη και κακοσυνταγμένη να είναι…

Ποιος θα έχει την ευθύνη γι΄ αυτό; Φυσικά το αφεντικό και τα παπαγαλάκια του οι οποίοι θα δείχνουν τους προσφεύγοντες. Οι οπαδοί όπως έχουν ως σήμερα φάει κάθε παραμύθι που τους σερβίρουν σχετικό με το γήπεδο και την ομάδα, θα καταπιούν αμάσητο και αυτό. Η ΑΕΚ ίσως είναι η ομάδα που περισσότερο από κάθε άλλη οι οπαδοί της, έχουν ταϊστεί χρόνια τώρα με διάφορα παραμύθια και ανεκδιήγητους ιδιοκτήτες ή επίδοξους ιδιοκτήτες, τους οποίους όμως λάτρεψαν σαν ήρωες ή έκαναν υποδοχή διασωστών. Σιγά μη δε φάνε κι αυτό το παραμύθι. Κάποτε, με τη γνωστή χρονοκαθυστέρηση, θα καταλάβουν τι γίνεται, κι ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να αργήσουν λιγότερο.

Αυτό που βλέπουμε λοιπόν, επί της ουσίας είναι μάλλον η επανάληψη της ιστορίας Γρανίτσα, ως φάρσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου