Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα δικάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα...




Σήμερα γίνεται η εκδίκαση της ένστασης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, που έχει καταθέσει το «νέο» και ο Γιώργος Αράπογλου. Με αυτή αμφισβητείται η δεύτερη θέση Γεωργαμλή, και σε περίπτωση επιτυχίας πρέπει να επαναληφτεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ανάμεσα σε Άρη Βασιλόπουλο και Γιώργο Αράπογλου αυτή τη φορά.

Ως τώρα δεν έχουμε αναφερθεί στο θέμα, γιατί από όσα έχουμε ανεπίσημα μάθει και στο βαθμό που ισχύουν, με πραγματικούς όρους δεν έχει καμιά τύχη επιτυχίας η ένσταση. Δεν αρκεί η κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Πετρούλα Σαρτζετάκη, και ένα γραφείο που φέρεται να έχει καλές σχέσεις με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον, να σταθούν ικανά για να εκδοθεί παρόμοια απόφαση.

Αν λοιπόν ισχύει ότι ζητιέται να ακυρωθούν ψηφοδέλτια που έχουν Χ αντί για σταυρό ή είναι πιο κοντά στο Χ, από το συνδυασμό Γεωργαμλή, και με την ίδια ένσταση ζητιέται αντίστροφα να επικυρωθούν ψηφοδέλτια στο συνδυασμό Αράπογλου που έχουν Χ και ακυρώθηκαν.
Αν παράλληλα η αντένσταση που κατέθεσε η «Δύναμη Πολιτών», πάντα σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, ζητά την ακύρωση εκατοντάδων παρόμοιων ψηφοδελτίων του συνδυασμού Αράπογλου.

Εφόσον είναι αυτά τα δεδομένα, και οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των ενστάσεων τους, θα αποτελεί σκάνδαλο η δικαίωση της ένστασης Αράπογλου. Και άλλη μια φορά η πόλη μας θα απασχολήσει αρνητικά το πανελλήνιο. Το αστείο είναι πως το περιεχόμενο των ενστάσεων είναι γνωστό και στις δύο πλευρές. Για λόγους όμως ταχτικής… εκτιμούν ότι δεν πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες!

Επί της ουσίας πρέπει να πούμε ότι γεγονότα και εξελίξεις έχουν κάνει φανερό, ότι πίσω από την επιδίωξη επανάληψης του δεύτερου γύρου των εκλογών, βρίσκεται αυτός που της έχασε… Και δεν εννοώ ούτε το Λύσσανδρο Γεωργαμλή, ούτε το Γιώργο Αράπογλου, γιατί απλούστατα αναλογικά αυτοί, αν δεν πήγαν άριστα, πήγαν πολύ καλά.

Η αδιάψευστη συνάντηση μεταξύ των Γιώργου Αράπογλου, Λύσσανδρου Γεωργαμλή και Νίκου Στράτου, που είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες  του Δημήτρη Μελισσανίδη, την προηγουμένη της κατάθεσης της ένστασης, μαρτυρά ποιος κατά βάθος ενδιαφέρεται για την επανάληψη των εκλογών. Και προκύπτουν εύκολα οι απώτερες επιδιώξεις και οι στόχοι του, οι οποίοι είναι γνωστοί από καιρό…

Η «αντίδραση» Γεωργαμλή που μέχρι χτες παρέμενε σιωπηλός, ο οποίος στην πράξη φαίνεται πως έχει συναινέσει στην επιτυχία της ένστασης, παρότι αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί τρίτος και όχι μόνο, μπορεί να εξηγηθεί και από τη διατύπωση που είχε κάνει στην τελική του προεκλογική ομιλία. Μιλώντας για το γήπεδο της ΑΕΚ, είχε πει «ο πρόεδρος μας…» εννοώντας φυσικά το Δημήτρη Μελισσανίδη. Αλλά αν ένας υποψήφιος Δήμαρχος έχει πρόεδρο, τότε όχι μόνο μπορεί να συναινέσει στη δικαστική ήττα του, αλλά ακόμη και να παραιτηθεί εντελώς, εφόσον ο… πρόεδρος το ζητήσει!

Προσωπικά από μια πλευρά θα προτιμούσα να κερδηθεί η ένσταση. Σε τέτοια περίπτωση θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους δε γνωρίζουν, ή δεν έχουν επαρκή γνώση τι άλλαξε με το ρυθμιστικό, να το μάθουν! Τυχόν εκλογές ή θα έχουν δημοψηφισματικό χαραχτήρα και θα αναδείξουν άνετα νικητή τον Άρη Βασιλόπουλο, ή θα δείξουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και "Δύναμη Πολιτών" ταλαντευόμενοι αλληθωρίζουν προς τα μεγάλα συμφέροντα και πιθανά θα χάσουν τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσει πολλούς οι οποίοι δε θα ψήφιζαν με κανένα τρόπο ΣΥΡΙΖΑ ή Βασιλόπουλο, να ψηφίσουν.

Για το αποτέλεσμα δεν ανησυχώ. Αυτό θα δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Πρώτα σε κείνους που σχεδιάζουν επιχειρηματικά, χωρίς να γνωρίζουν τον τόπο και τους ανθρώπους του… Και δεύτερο θα επιβεβαιωθεί ότι η ενεργοποίηση των πολιτών καθορίζει τι θα γίνει και τι δε θα γίνει σε ένα τόπο, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος...

2 σχόλια:

  1. Κύριε Καμπούρη με όλο το σεβασμό από αυτά που γράφετε παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνομιλείτε μόνο με την μία πλευρά χωρίς να ενδιαφέρεστε να μάθετε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όλο το σεβασμό επίσης πρέπει να σας πω, ότι πέφτετε μέσα στην εκτίμηση ότι συνομίλησα για το θέμα μόνο με τη μία πλευρά, και ενδιαφέρθηκα να μάθω τα επιχειρήματα της.

    Οφείλω λοιπόν να σας ενημερώσω, ότι επικοινώνησα πριν τη σχετική ανακοίνωση του «νέο» με τον κ. Γιώργο Αράπογλου. Ζήτησα πληροφόρηση γιατί είχα την πρόθεση όπως του εξήγησα, να κάνω σχετική ανάρτηση. Με παρέπεμψε στην ανακοίνωση του συνδυασμού που θα εκδιδόταν προς το τέλος του μήνα, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και δημοσιεύσω λάθος πράγματα…

    Αφού λοιπόν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία και έκανε την ένσταση, δεν ήθελε να πει κάτι, θεώρησα σκόπιμο να μην απευθυνθώ σε κανέναν άλλο. Ούτε δηλαδή στον κ. Γεωργαμλή, ούτε στο Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο, ακριβώς για να μην υπάρχει περίπτωση να πληροφορήσω μονόπλευρα.

    Πέρασαν οι μέρες και φτάσαμε στη σημερινή εκδίκαση της ένστασης. Η σιγή και η απουσία επίσημης πληροφόρησης για το περιεχόμενο των ενστάσεων, ήταν από όλες τις πλευρές. Αλλά βεβαίως όλη η πόλη γνωρίζει αυτά που έγραψα, για τα οποία κράτησα σαφώς επιφύλαξη ως προς το αν είναι τα μοναδικά, ή είναι ακριβή.

    Συγκεκριμένα ανέφερα τα παρακάτω:

    «Εφόσον είναι αυτά τα δεδομένα, και οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των ενστάσεων τους… Το αστείο είναι πως το περιεχόμενο των ενστάσεων είναι γνωστό και στις δύο πλευρές. Για λόγους όμως ταχτικής… εκτιμούν ότι δεν πρέπει να το γνωρίζουν οι πολίτες!»

    Κλείνοντας την απάντηση μου θα ήθελα να ξέρετε, πως όποιος από τους εμπλεκόμενους θέλει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο και τα επιχειρήματα των ενστάσεων του, έχει όσο χώρο θέλει για να το κάνει. Όπως επίσης όποιος θέλει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την πληροφόρηση μου, ή τις εκτιμήσεις που κάνω, μπορεί ελεύθερα να πει την άποψη και τα επιχειρήματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή