.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη διεκδίκηση της ανέγερσης νέων κτιρίων για το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο υπενθυμίζει στη Ρένα Δούρου και απαιτεί να υλοποιηθούν τα υπεσχημένα...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Νέα Φιλαδέλφεια, 20/10/2014

Προς:
την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Κοιν:
1. Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Ερμίνα Κυπριανίδου,
2. Επικεφαλής των παρατάξεων της Περιφέρειας Αττικής,
3. Δήμαρχο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλο,
4. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου,
5. Επικεφαλής των παρατάξεων των Δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας,
6. Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας,
7. Συλλόγους Διδασκόντων 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» και 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας,
8. Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ», 3ου Γυμνασίου, 4ου-5ου-6ου-7ου Δημοτικών Σχολείων της Ν. Φιλαδέλφειας,
9. Τοπικό τύπο περιοχής Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

ΘΕΜΑ: Πρόβλεψη εγγραφής στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής Οικονομικού Έτους 2015 κονδυλίου για την ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

ΣΧΕΤ.: Το με ΑΠ 15968/17-9-2014 έγγραφο του Δήμαρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προς την κ. Περιφερειάρχη Αττικής.

Κυρία Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε ήδη από το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, στη περιοχή μας εκκρεμεί η ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας. Η επιτροπή μας δημιουργήθηκε μετά από συνέλευση στην οποία συμμετείχαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, οι Σύλλογοι Γονέων του 3ου Λυκείου, 3ου Γυμνασίου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Φιλαδέλφειας, γονείς και κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας. Σκοπός της είναι να εργαστεί ώστε να επιτευχτεί η ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Λυκείου -3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας στο οικόπεδο του ΟΣΚ στην περιοχή του Εσπέρου (Φουγάρο) στη Νέα Φιλαδέλφεια που περικλείεται από τις οδούς Δεκελείας, Μωραϊτίνη, Πλαστήρα και Κιλκίς, σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα υπ’ αριθ. 753/2012 οικοδομική άδεια.

Θεωρούμε επιτακτικής σημασίας για την πόλη μας την ανέγερση των νέων σχολείων, με το δεδομένο μάλιστα ότι τα σχολικά κτίρια της πόλης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πεπαλαιωμένα, ενεργοβόρα, πολυδάπανα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και ακατάλληλα για την στέγαση μαθητών και εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε ακόμη ότι είναι άμεση η ανάγκη εύρεσης χρηματοδότησης
για το έργο και η όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της διαδικασίας της δημοπράτησής του για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος λήξης της άδειας οικοδομής που είχε εκδοθεί, όπως έγινε γνωστό, από το έτος 2012 χωρίς να το γνωρίζει μέχρι πρότινος η σχολική κοινότητα.

Μετά από επίσκεψη μας στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (πρώην Ο.Σ.Κ.) μας ενημέρωσαν ότι ο προϋπολογισμός του έργου της ανέγερσης των νέων κτιρίων για τα πιο πάνω σχολεία ανέρχεται στο ποσό των 11.000.000,00 ευρώ περίπου (και κατόπιν επικαιροποίησής του στο ήμισυ σχεδόν του ανωτέρω ποσού, δηλαδή περίπου στα 6.000.000 ευρώ).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να εντάξετε στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το Οικονομικό έτος 2015 το ανωτέρω ποσό ή να προβλέψετε κωδικό για την εκτέλεση αυτού του έργου. Σας υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά ο συνδυασμός σας με Δελτίο Τύπου είχε ταχθεί υπέρ της ανέγερσης αυτών των νέων σχολικών κτιρίων και είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτόν τον σκοπό.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας έχοντας υπόψη σας ότι η εκδοθείσα οικοδομική άδεια λήγει το 2016 και δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσής της. Η ευκταία αποδοχή του αιτήματός μας θα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Περιφέρεια θα σηματοδοτήσει με την απόφασή της αυτή την ιδιαίτερη μέριμνά της για τη Δημόσια Παιδεία, αγαθό που τόσο βάλλεται στις μέρες μας και άλλο τόσο χρειάζεται την προστασία και την έμπρακτη βοήθεια όλων μας. Παρακαλούμε να προτάξετε τη συζήτηση του ανωτέρω αιτήματός μας ως θέμα προ ημερησίας διάταξης ή να το συμπεριλάβετε στα κανονικά θέματα της ημερησίας διάταξης.

Στοιχεία Επικοινωνίας με την Επιτροπή:

Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, τηλ: 6977309540, mail: tasoskonstantin@gmail.com
Γιώργος Οικονόμου, τηλ: 6946235524, mail: gjoikonomou@gmail.com
Ταχ. Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης & Λαχανά, Νέα Φιλαδέλφεια, 14342 Αθήνα

Συνημμένο:
Το από 23/07/2014 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» προς την κα. Δούρου.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ου ΓΕ.Λ Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

«ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΛΑΧΑΝΑ
143 42 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια, 23/07/2014
Αρ. πρωτοκόλλου: 35

ΠΡΟΣ:
κ. Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχη Αττικής

ΚΟΙΝ.:
1. κ. Άρη Βασιλόπουλο
Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
2. κ. Διευθυντή 3ου ΓΕΛ Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
«ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»
3. Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
ΘΕΜΑ: Ανέγερση κτιρίων των 3ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας

Κυρία Δούρου

κατ΄ αρχάς να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας ως Περιφερειάρχης Αττικής και την επιτυχία του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» που ηγείστε στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Πιστεύουμε ότι μια γόνιμη περίοδος για την Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει και ελπίζουμε η πίστη μας να επαληθευτεί. Ως Σύλλογος Γονέων του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των πρώην ΚΑΤΕΕ που ανεγέρθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Τα κτίρια που το στεγάζουν έχουν υποστεί τις φθορές των δύο μεγάλων σεισμών του 1981 και 1999. Μάλιστα, μετά το σεισμό του 1981 έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του συγκροτήματος, αλλά και σε ορισμένα άλλα σημεία του. Μετά από αυτές τις παρεμβάσεις δεν έχει γίνει άλλη εργασία συντήρησης, με συνέπεια να παρατηρούνται φθορές σε όλη την έκταση του σχολείου που ορισμένες φορές δημιουργούν εντονότατες δυσκολίες στην λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο στεγάζεται σε κτίρια γειτονικά των κτιρίων του δικού μας σχολείου.

Πριν από λίγο καιρό διαπιστώσαμε ότι έχει εκδοθεί από το 2012 οικοδομική άδεια ανέγερσης νέων κτιρίων για το 3ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο, από τον ΟΣΚ (τώρα ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.) η οποία είχε καταχωνιαστεί στα συρτάρια των αρμοδίων χωρίς να προγραμματίζεται η ανέγερση των νέων κτιρίων. Στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας βρήκαμε πολλούς πρόθυμους συμπαραστάτες, ακούσαμε από όλους «καλά» λόγια αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτε.

Η συνεργασία που είχαμε για το θέμα αυτό, με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του εκλεγμένου Δημάρχου της πόλης μας κ. Άρη Βασιλόπουλου υπήρξε γόνιμη και άψογη. Πέρα από τα Δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί υπάρχουν και συνεντεύξεις του σε διάφορα μέσα στις οποίες δεσμεύεται να εργαστεί για την ανέγερση των νέων κτιρίων. Τέλος έχουμε στην διάθεση μας Δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί από την ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και τον δικό σας συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ στα οποία καταγράφεται η διάθεση και των δύο παρατάξεων να εργαστούν για να ανεγερθούν τα σχολεία.

Πέρα από το ότι, θα πρέπει και εμείς, σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, να μάθουμε τις σκέψεις σας και την προτεραιότητα που δίνετε στην υλοποίηση του έργου αυτού, θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε και για την ύπαρξη των παραμέτρων και των περιορισμών που υπάρχουν για την υλοποίηση του έργου.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε να οριστεί άμεσα και πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας συνάντηση εκπρόσωπων του Συλλόγου μας με εσάς ή την κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού τομέα για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και να σας γνωστοποιήσουμε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν ώστε να μπορέσετε να υλοποιήσετε την εκφρασμένη προεκλογική σας δέσμευση.

Για το Δ. Σ. του Συλλόγου

Συνημμένα: Τρία Δελτία Τύπου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Οικονόμου Γιώργος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.: 6946235524, 2102525852
Ο Γραμματέας
Οικονόμου Γιώργος Αντιπρόεδρος

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχολεία Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας


Στην πρόσφατη περιοδεία αντιπροσωπείας της «Δύναμης Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα κτιριακά προβλήματα του 3ου Λυκείου και του 1ου Δημοτικού της πόλης, το οποίο και επισκεφτήκαμε. Ύστερα και από τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στη συνέχεια στο κτίριο του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα με τη «Δύναμη Ζωής» Ερμίνα Κυπριανίδου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας με τη «Δύναμη πολιτών» Άρης Βασιλόπουλος δεσμευόμαστε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να αναπτύξουμε τη στενότερη δυνατή συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια ανέγερσης του 1ου Δημοτικού και του 3ου Λυκείου στη Ν. Φιλαδέλφεια ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.

Ερμίνα Κυπριανίδου - Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών με τη «Δύναμη Ζωής»
Άρης Βασιλόπουλος - Υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με τη «Δύναμη πολιτών»
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.dinamizois.gr

Το Γραφείο Τύπου, 14/5/14

Πηγή: http://www.dinamizois.gr/article.php?id=416#.U8-4G0AsSmE

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Στην πρόσφατη περιοδεία αντιπροσωπείας της «Δύναμης Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου στη Νέα Φιλαδέλφεια το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα κτιριακά προβλήματα του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου και του 1ου Δημοτικού της πόλης, το οποίο και επισκεφτήκαμε. Ύστερα και από τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στη συνέχεια στο κτίριο του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα με τη «Δύναμη Ζωής» Ερμίνα Κυπριανίδου και ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας με τη «Δύναμη πολιτών» Άρης Βασιλόπουλος δεσμευόμαστε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να αναπτύξουμε τη στενότερη δυνατή συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδια ανέγερσης του 1ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου στη Ν. Φιλαδέλφεια ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.

Ερμίνα Κυπριανίδου – Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών με τη «Δύναμη Ζωής» Άρης Βασιλόπουλος – Υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με τη «Δύναμη πολιτών» ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Ρένα Δούρου

15/5/2014

Πηγή: http://dynamipoliton.wordpress.com/2014/05/16/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7/



Η Ρένα Δούρου και ο Άρης Βασιλόπουλος έξω από το 1ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τρίτη 8 Απρίλη ο υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και στελέχη της Δύναμης πολιτών συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Στη συνάντηση οι γονείς μας ενημέρωσαν για τα κτιριακά προβλήματα του 3ου Λυκείου, τα οποία μάλιστα διαπιστώσαμε την επόμενη μέρα ύστερα από επίσκεψή μας στο ίδιο το σχολείο.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι από το 2012 υπάρχει άδεια ανέργερσης νέου σχολείου σε οικόπεδο που ανήκει στον ΟΣΚ στον Έσπερο, η οποία όμως δεν έχει προχωρήσει για διάφορους λόγους .

Ως Δύναμη πολιτών δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των γονέων για ανέργερση νέου σχολείου και για την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Τέλος, δηλώνουμε τη διαφωνία μας με σενάρια και προτάσεις που έχουν κατατεθεί για αξιοποίηση του οικοπέδου του ΟΣΚ για οποιαδήποτε άλλη χρήση από την ανέγερση κτιρίου.

Το Γραφείο Τύπου
Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πηγή:
http://dynamipoliton.wordpress.com/2014/04/11/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7/#more-1989

Ακολουθούν ορισμένα από τα δημοσιεύματα μας που σχετίζονται με το πρόβλημα...
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου