Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οι σολομοί οι πέστροφες και τα λοιπά παράσιτα

του Νίκου Τσαρούχα

Ο ερχομός ενός ισχυρού ανθρώπου σαν το Μελισσανίδη στην ζωή της ΑΕΚ δημιούργησε ρεύμα στο σχεδόν ξεραμένο ποταμό της. Η έλευση ενός ισχυρού σήμανε όμως και την έλευση αρκετών παρασίτων τα οποία προστέθηκαν στην βιοποικιλότητα του ποταμού δηλαδή στις πέστροφες και τους σολομούς που προϋπήρχαν.


Όχι δεν γράφω ένα άρθρο για κάποιο σάιτ που έχει θέμα την φύση. Απλά θέλω με γλαφυρό τρόπο να δώσω την εικόνα που έχει για έμενα η ΑΕΚ τα τελευταία δυο και χρόνια. Για να γίνω πιο κατανοητός θα κάνω «πενηνταράκια» τα λεγόμενα μου.

Στα πέριξ της ομάδας υπάρχουν τριών ειδών κατηγορίες ανθρώπων.

-Στην πρώτη ανήκουν όσοι δέχονται σιωπηλά τα όσα καλώς ή κακώς κείμενα αφορούν την ΑΕΚ. Η σιωπή τους πηγάζει από την διάθεση να μην χαλάσει το κλίμα δυναμικής που έχει αυτό τον καιρό ο Δικέφαλος. Στα λεγόμενα μου οι «πέστροφες».

-Η δεύτερη έχει αυτούς που ψάχνουν τα πάντα. Ακόμα και αν αυτό μερικές φορές τους κάνει να πηγαίνουν κόντρα σε καταστάσεις δεν σταματούν, γιατί η δική τους αγάπη για τον σύλλογο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αλήθεια .Στα λεγόμενα μου οι «σολομοί».

- Η τρίτη κατηγορία κλείνει στις τάξεις της όλους εκείνους που υπάρχουν στην Ενωσίτικη καθημερινότητα με μόνο σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον. Πρώην, αποτυχημένοι παράγοντες που κρύβονται  κάτω από τον μανδύα του ΑΕΚάρχη, πρώην αποτυχημένοι προπονητές σε ακαδημίες που στα δύσκολα την «έκαναν» και μανατζαραίοι που φόρτωσαν στην καμπούρα της
ΑΕΚ πολλά παλτά, τώρα ξαναγύρισαν έχοντας πάντα για προστασία την ταμπέλα του παλαιμάχου η της παλιάς δόξας. Τέλος τα δημοσιογραφικά ανθρωπάκια που πούλησαν και συνεχίζουν να το κάνουν,  τα πιστεύω τους και τα ιδανικά τους, να βαφτίζουν το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο, ανάλογα με το συμφέρον του εργοδότη τους. Στα λεγόμενα μου «παράσιτα».

Κάτι το θέμα των υποσχέσεων για την ανέγερση του γηπέδου, που είναι η χρόνια καψούρα, κάτι η ελλιπείς ανταγωνιστικότητα πέρσι αλλά και φέτος των αντιπάλων ομάδων έχει σαν αποτέλεσμα να έχει κάνει ένα μεγάλο ποσοστό από τον λαό της ΑΕΚ να χάσει λίγο τον προσανατολισμό του.

Έχω ξαναγράψει από εδώ ότι είναι καλό για την ΑΕΚ να έχει μια ισχυρή οντότητα στο τιμόνι της, για την οποία όμως το να ασχολείται με την ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη τιμή. Ας αφήσει λοιπόν ο κόσμος την θεοποίηση σε πρόσωπα γιατί αυτή ακολουθείται με τον καταλογισμό του αλάθητου σε ανθρώπους και αυτό μόνο κακό μπορεί να κάνει. Είναι η αιτία εξάλλου για τις μεγάλες περιπέτειες που ζήσαμε στο παρελθόν όπως και η αιτία για τις τωρινές μας «συγκρούσεις».  Έτσι αντί να βλέπουμε ποιος πραγματικά θέλει το καλό της ομάδας μας έχουμε μπει σε μια διαδικασία να κοιτάμε ποιος θέλει το καλό του κάθε ιδιοκτήτη της.

Είναι πολύ εύκολο γενικά να «ψαρεύεις- κατηγορείς» την οποιαδήποτε «πέστροφα» για την απάθεια της. Είναι ακόμα πιο εύκολο να κάνεις το ίδιο και με τον κάθε «σολομό», αυτός λόγο του ότι φαίνεται είναι και πιο εύκολος στόχος. Το δύσκολο δυστυχώς πάντα μα πάντα είναι να σεβαστείς τον λόγο για τον οποίο λειτουργούν έτσι, που δεν είναι άλλος από την αγάπη τους για την ομάδα. Τα λέω όλα αυτά γιατί αυτή τελικά είναι και η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορούμε να πέσουμε, που δεν είναι άλλη από το να αφήνουμε τα λογής «παράσιτα» να συνεχίζουν να λυμαίνονται την αγαπημένη μας ομάδα, ψαρεύοντας μέσα από το ποτάμι τα υγιείς κομμάτια της.

Υ.Γ. Την επιτυχία οποιουδήποτε τμήματος της ΑΕΚ την πανηγυρίζουμε όλοι, είναι κρίμα να μην μας προβληματίζει λοιπόν ανάλογα το οποιοδήποτε πρόβλημα του.

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου