Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης



Μετά από 4 χρόνια, όλοι πια  έχουμε καταλάβει πολύ καλά στο πετσί μας τι σημαίνουν τα μνημόνια, η καταστολή, η ακροδεξιά φασιστική απειλή, έτσι οι αναλύσεις, οι  στατιστικές και  η πολυλογία περισσεύουν. Οι μνημονιακές πολιτικές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με λόγια αλλά με έργα και δράση, είναι πια ολοφάνερο. Με αντίσταση και αγώνα, με την υπερίσχυση του «εμείς» απέναντι στο «εγώ». Εμείς λοιπόν είμαστε η Λαϊκή Συνέλευση ΝΦ-ΝΧ, παιδί των κινημάτων των πλατειών. Ενεργοί πολίτες που εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια αποφασίσαμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σ’ αυτούς που αποφάσισαν και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Τι καταφέραμε λοιπόν;

Ενάντια στην ηττοπάθεια, την απάθεια και τη μοναξιά καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ανοικτή, ενεργό, κινηματική συλλογικότητα, με βάση την αυτενέργεια, χωρίς παρεμβάσεις από τα πάνω, με αμεσοδημοκρατική λειτουργία. Καταφέραμε να συνυπάρξουμε μεταξύ μας και  μαζί με  άλλους. Καταφέραμε να κάνουμε το χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης, χώρο αγώνα, ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων, επικοινωνίας, ενημέρωσης, αλληλεγγύης και δημιουργίας, χωρίς ιεραρχίες και πρωτοκαθεδρίες. Η παρουσία μας συνεχής και  με κάθε δυνατό τρόπο στους  κοινωνικούς και πολιτικούς  αγώνες από τα κάτω, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο, με τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και πορείες -με πρόσφατη αυτή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Άλσος, που είναι θέμα ζωής και θανάτου για την περιοχή μας- αλλά και με παρεμβάσεις για τα χαράτσια και το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στη γειτονιά μας. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ομάδες εθελοντικής προσφοράς για υποστηρικτικά μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές, ομάδα μουσικής, ομάδα νεολαίας, ομάδες πολιτιστικών θεμάτων, ομάδα γιόγκα. Και συγχρόνως βγήκαμε στις γειτονιές, επικοινωνήσαμε με τους συμπολίτες μας για τα θέματα που μας «καίνε» όλους, μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό και διοργανώσαμε μια σειρά συζητήσεων πάνω στα  θέματα αυτά.  Και επιπλέον σταθήκαμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και στο πλαίσιο αυτό στηρίξαμε και στηρίζουμε  ενεργά και με την άμεση παρουσία μας τη δημιουργία και λειτουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου ΝΦ-ΝΧ.

Μαχόμαστε ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που αύξησε την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα, ενάντια στην υπερ-φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, του δημόσιου τομέα, της παιδείας, της υγείας και του κοινωνικού κράτους. Παλεύουμε  για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής με την εισβολή  του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο  με τρόπο οργανωμένο  και μαζικό, και τελικό στόχο τη διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια.

Η Λαϊκή Συνέλευση είναι  ένας χώρος φιλόξενος και ανοικτός  στον καθένα και την καθεμιά που νιώθει την ανάγκη να προσφέρει και συνάμα να αγωνιστεί από κοινού για ένα καλύτερο αύριο, ενάντια σ’ αυτούς που λεηλατούν χωρίς έλεος τη ζωή μας. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό το αύριο υπάρχει και είναι στο χέρι μας να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε.  Αρκεί να είμαστε πολλοί ΜΑΖΙ.

Έλα κι εσύ!

Κάθε Πέμπτη, ώρα 19:00, Δεκελείας 116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου