.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στις 19:15 στη ΝΕΡΙΤ, η εκπομπή ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που παρουσιάζει ο Βασίλης Βασιλικός, είναι αφιερωμένη στον ΤΑΣΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, τον Συγγραφέα, τον Ακαδημαϊκό, τον Πρόσφυγα Φιλαδελφειώτη, τον Άνθρωπο.

Η φωτογραφία είναι από δημοσίευση στο μπλογκ της συμπολίτισσας μας Ιωάννας Τζαβάρα από συνέντευξη που του είχε πάρει και δημοσιεύτηκε στο juanitalaquejica.blogspot.com
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/11/2014

 19:15    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: "ΤΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ" – W

Παρουσιάζει ο Βασίλης Βασιλικός.


Συμμετέχουν: Σταυρούλα Τσούπρου, Παναγιώτης Μαστροδημήτρης, Μαρία Αθανασιάσου, Τζέννυ Πετράκη.

Επεισόδιο 4ο : «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ»

Αυτό το επεισόδιο του Άξιον Εστί, είναι αφιερωμένο στον συγγραφέα των «Πανθέον», των «Φρουρών της Αχαϊας», της «Αίθουσας του θρόνου», των «Παιδιών της Νιόβης» και τόσων άλλων επιτυχιών, στον ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη.

Η λέκτορας νεοελληνικής φιλολογίας Σταυρούλα Τσούπρου παρουσιάζει το ογκώδες πεζογραφικό έργο του Τάσο Αθανασιάδη και επισημαίνει  την ξεχωριστή θέση που κατέχει στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Παναγιώτης Μαστροδημήτρης  επικεντρώνεται στον δοκιμιογράφο Τάσο Αθανασιάδη.

Η  Μαρία Αθανασιάδου περιγράφει τον σύζυγο και οικογενειάρχη, τον πρόσφυγα από τη Μικρά Ασία που δημιούργησε μια μοναδική πινακοθήκη   ηρώων στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα. Η οικογενειακή φίλη Τζέννυ Πετράκη μιλά για τον άνθρωπο πίσω από τον λογοτέχνη, για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, όπως τις διατύπωνε στον στενό φιλικό κύκλο.

Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης

Εκτέλεση Παραγωγής: ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΕ

πηγή:  amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου